Månedsarkiv: august 2020

Konsultationsskak 1. sept. kl. 18.30

Konsultationsskak fra en tidligere klubaften.
Colin forsøger at forklare sin geniale plan til resten af holdet.

.
Så er det atter blevet tid til at genoptage klubbens måske hyggeligste og mest sociale tradition: Konsultationsskak.

Som mange vil vide, er konsultationsskakken en både social og lærerig måde at spille skak på. Alle spillere deles op i to ca. lige stærke hold (efter rating), der sidder i hvert sit lokale. Der trækkes lod om farverne, og så spiller man ellers Hold A mod Hold B med fri og glad diskussion på hvert hold. Konsultationsskak er holdsport på højeste plan, og klubben vil godt love en øl/vand til hver deltager på vinderholdet.

Læs resten

Hjerne og Arm

De senere vindere finder fælles fodslag

I år har vi jo tyvstartet lidt med skak i forhold til tidligere sæsoner. Det har vi gjort delvist fordi vi gerne ville bruge lidt energi på at forsøge med lidt flere sociale tiltag i klubben. Det synes jeg lykkedes ret godt under aftenens planlagte Hjerne/Arm turnering. Der kom ikke så mange, men dem der var mødt op havde det ret sjovt med de mange panderynker det giver når ens makker siger “bonde” og alle bondetræk tillader mat i et. Frustrerende, men meget morsomt 🙂

Læs resten

SmukSkak EMT 2020

Alle livepartier fra årets turnering er nu tilgængelige som PGN og kan hentes her. Dem kan du f.eks. importere i et lichess study, eller i chessbase eller hvordan du nu ellers ønsker at analysere på partierne.

Fotos fra SMUK-Skak 4. rd.

Lidt løse skud fra den første af søndagens runder. Alle fotos taget af Claus Qvist, og på forhånd undskyld til de motiver, som ikke synes, jeg fangede dem i deres bedste øjeblik 🙂

.

Skanderborgs IM Nikolai V. Pedersen før partiet i 4. runde.
Efter ½/3 fredag lørdag var der brug for hele points – og det skete.

.

Læs resten

SmukSkak EMT Live

Så er det lige før starten på SmukSkak EMT 2020, vi glæder os meget til at se alle deltagerne og facilitere at de får så gode betingelser som muligt.

I forbindelse med turneringen vil begge mesterrækker blive transmitteret live.

Link til live
Alle boards

Flot donation fra Sydbank

Skanderborg Skakklub har med taknemlighed modtaget 15.000 kr. fra
Sydbank. Beløbet skal anvendes til trådløst elektronisk udstyr, hvor et
skakspil kan overføres til Internettet eller til en PC. Fra en PC kan man
overføre spillet til en projekter eller storskærm, så flere kan følge
spillet, undervisningen og underviseren kan kommentere stillingens
muligheder.
Og undervisningen af skoleelever er vigtig for Skanderborg Skakklub,
fordi skakspillet øger unges koncentration og fordybelse, hvilket giver
en kvalitativ logisk udvikling hos den unge. Professor Michael Rosholm
fra Trygfondens Børneforskningscenter siger, at ”skak gør de unge bedre til matematik end matematikundervisningen gør – og det virke for dem alle”.
Antallet af skolebørn som i dag deltager i skoleskak i Skanderborg er omkring 12 elever. I dag foregår undervisningen på Niels Ebbesens Skolen. Undervisningen foregår ugentlig efter skoletid og der ud over
afholder Skanderborg Skakklub specielle klubaftner, hvor skoleeleverne får mulighed for at deltage i foredrag fra kendte spillere eller møde erfarne spillere på brættet.
Skanderborg Skakklub ønsker med denne donation at øge antallet af skoleelever, som deltager i skoleskak, på skolerne i både Skanderborg og Stilling. Og her er det trådløse elektroniske udstyr en vigtig brik i
forbindelse med undervisning i spillet.

Jonas Larsen Lynmester 2020 med 100 %

Formanden overrækker den fortjente ølmeter til dagens overbevisende vinder: Jonas Larsen.

.
Corona eller ej, sæsonen 20-21 er just skudt i gang, og en af de første aktiviteter er som altid det årlige lynmesterskab. Det lokkede 11 medlemmer af huse, og det kunne fint holdes som en 11-runders alle-mod-alle med én oversidder på spiller.

Læs resten
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer