Månedsarkiv: oktober 2020

Mads Andersen om DM d. 5/11 kl. 18.30

Nybagt 3-dobbelt DM, Mads Andersen på vej mod titlen.
Foto: Kai Munk.

.
Det er ikke til at se det, men sæsonen ER altså startet, om end i lidt langsommere tempo end normalt. Ikke fordi vi ikke vi, men fordi Onkel Corona stadig ikke er blevet lagt i graven. Men corona eller ej, vi er fast besluttede på at fortsætte sidste sæsons store aktivitetsniveau, og dette inkluderer naturligvis de undervisningssessions, vores stærkeste spillere har afholdt hen over året.

Nu på torsdag er det så tid til intet mindre end en godt, og en meget aktuel en af slagsen. På podiet er nemlig vores forsinkede, nybagte 3-dobbelte danmarksmester Mads Andersen, som i klubben fortæller om sin vej til mesterskabet: Forberedelse, strategi, skanderborgske konkurrenter, kunsten at tøjle en Allan Stig i udbrud og meget mere.

Læs resten

Klubaftener og holdkampe

På tirsdag afvikler vi 6. runde i vores klubturnering. Morten har i meget god tid lagt runden for Basis 3, så alle har haft god tid til at forberede sig.

Vi er ved at have de sidste detaljer på plads omkring hvordan vores klubaftener (og holdkampe) kan afholdes, således at vi overholder de retningslinier (som allerede er beskrevet på hjemmesiden den 24/10 gældende specifikt for os) og som venteligt er helt i tråd med den generelle udmeldelse som DSU har beskrevet på deres hjemmeside her.

Klubaftenerne afvikler vi med Basis1 i den “lille” del af det store lokale. Basis2 i den “store” del (med skydedørende lukket, så ingen kontakter hinanden). Basis3 i “Terapien” med 8 spillere og 4 spillere i det lille mødelokale ved siden af Terapien. Desuden med separate ind/udgange og med separate toiletter.

Holdkampe med 8 spillere på hvert hold (den første i 2. division mod Varde den 8. November) er ved at være på plads. Her har vi også en plan på plads således at ingen af de 8 spillere der sidder i det ene rum mødes med de 8 spillere der sidder i det andet rum. Adskilte “service borde” med kaffe, vand og drikkevarer til hver gruppe. Bræt 1-4 i den “lille” del af det store lokale, brætterne 5-8 føres til den “store” del af det store lokale (igen med skydedørene hermetisk lukket). Dedikerede toiletter til hver gruppe.

Der vil ikke være nogen servering af mad mm, hverken til klubaftener eller holdkampe. Hvis man ønsker at spise på spillestedet skal man selv have madpakke med hjemmefra, og vi har reserveret seperate områder hertil, således at (igen) ingen grupper mødes på tværs.

Der skal der bruges mundbind når man står op. Såvel ved ankomst som afrejse, eller hvis man skal ud og hente kaffe eller på toilettet.

Vi har i Skanderborg Skakklub mulighed for at dedikere toiletter til hver gruppe, således at ingen grupper kommer til at anvende et toilet som en anden gruppe anvender, og som samtidig tilsikrer at ingen mødes på tværs af grupperne.

Helt generelt vil bestyrelsen tilsikre at alle disse regler overholdes, og at vi har dedikerede personer til at tilsikre dette sker.

Et meget sikkert sted at være er i Skanderborg Skakklub.

Silkeborg 4 versus Skanderborg 5.

Torsdag den 29. oktober 2020 havde Skanderborgs 5. hold fornøjelsen at møde Knud Mogens Jacobsen hold – Silkeborg.

Det slap vi ikke godt fra, idet vi måtte indkassere et klart nederlag på 3½ mod ½ point.

Vi havde afbud på bræt 1 ved Peer Jespersen, og istedet sprang Vibeke til, hvorfor vi måtte rokere rundt på opstillingen.

Jesper Pallesen, Aage Andersen, og Vibeke Grue tabte alle deres partier, mens jeg fik reddet en remis i land.

Det lover ikke godt i fremtidige kampe, især når man ser på de kommende modstanderhold, der alle – undtagen Viby har en væsentlig højere rating end vores hold.

Vi kan kun overraske i den gruppe, der virkelig er en dynamitpulje.

Waltherskak II (12/11) udsat

GF mod FCK på Walthers Musikcafé, og ganske som i det virkelige liv vandt FCK trods udebanen 1-0.

Det er noget skidt med det der Covid-19. Som bekendt strammede regeringen i slutningen af sidste uge forsamlingsforbuddet, og max 10 mennesker på Walthers Musikcafé den planlagte dato (12/11-20) giver desværre ikke den store mening.

Øv og mere øv, men vi forsøger sammen med Walthers eventfolk at finde en dato senere på sæsonen – om Mor Mette tillader det, men det må da for p….. lysne på et tidspunkt?

ChessBase, installation og grundlæggende funktioner

Da vi nu ikke må spille holdskak i dag, kommer jeg forbi klubben og snakker lidt om Chess Base 14, da nogle stykker har ytret ønske om dette. Emnerne vi kommer igennem forventes at blive: Installation, tilknytning af skakmotor Stockfish, tilknytning af parti database, indtastning af partier, analyse af indtastet parti.

Grundet Corona må vi kun være 10 i undervisningslokalet, der er pt. 7 ledige pladser. Kontakt Morten hvis du vil være med – mail@mortenrasmussen.net el. 22 44 86 51, og husk at medbring din egen pc’er. Vi begynder kl. 18:30.

Holdkamp på Tirsdag den 27.10.2020 aflyst – udsatte partier i stedet.

På tirsdag den 27. oktober afvikles udelukkende udsatte partier.

Holdkampen mellem Skanderborg3 og Skanderborg4 i A-rækken har 6.hk valgt at vi ikke må spille. Hvorfor ved vi ikke, men sådan er det.

I D-rækken, hvor der er 4 spillere per hold, er det fortsat hensigten at afvikle holdkampene. Holdlederen for vores D-hold (Hans Skovhus) opfordres dog til at tage fat i Silkeborg for at tilsikre at kampen kan afvikles der.

Aftenen på tirsdag er til udsatte partier; så alle der har et udsat parti, venligst (men bestemt) tag fat i jeres modstander, og få aftalt at få det afviklet på tirsdag.

Det vil være under ændrede former end vi plejer; såvel den kommende tirsdag med udsatte partier som de efterfølgende tirsdage. Der må nemlig kun være max 10 personer i et lokale. Vi (i bestyrelsen) har møde inden, hvor vi vil tilsikre, at regler og retningslinjer kan og bliver overholdt efterfølgende.

Jeg er sikker på, at hvis det var klubbens fremtrædende skribent der skulle formulere alle disse ændringer/begrænsninger/… os pålagt af mor Mette, så havde ikke kun tastaturet, men hele hjemmesiden været rødglødende… men i må denne gang nøjes med mig.

Skak under de nye begrænsninger

Følgende information har jeg i dag fremsendt til DSU formand og 6.hk formand, og afstemt med vores formand:

Jeg har i dag været i kontakt med Coronasmitte hotline (70200233) for at tilsikre at vi overholder de nye restriktioner. Vi har jo hjemme i Sundhedscenteret, hvor det store lokale kan deles op i 2 ved at skyde foldedøren for, så kan vi være 10 i hver del. Det må vi gerne, det er max 10 i hvert lokale. Derudover mener de at vi skal bære mundbind når vi ikke sidder ned –  (vist nok en gråzone, da vi er et offentligt sted og vi har nøgle og lukker af for uvedkommende – men som de sagde: for en sikkerheds skyld – så det bør vi også gøre). På Sundhedscenteret har vi udover det store lokale der kan deles i 2 med foldedøre (altså 20 spillere) desuden et rum vi kalder “terapien” hvor der kan sidde 8 spillere, og yderligere et kontor til 4 spillere. Denne inddeling/anvendelse har jeg desuden afstemt med Bellis (som er ansvarlig for driften af den del af Sundhedscenteret – de nævner at “Terapien” er på 35m2 så derfor kan vi være 8 der). Så vi kan afholde vores klubaftener, og vi kan afholde 6.hk holdkampen på tirsdag (mellem Skanderborg3 og Skanderborg4).

Tirsdag d. 20. okt.: Fejring af vores nye danmarksmester!!

De, der har fulgt bare en lille smule med i den seneste uges skaklige medier, vil vide, at Danmarksmesterskabet i Skak 2020 lige er afsluttet, og at det blev en gevaldig fest for Skanderborg Skakklub. Ikke nok med at 25-årige stormester Mads Andersen fortjent vandt titlen, de øvrige tre skanderborgere i DM-klassen fik også sat sig flotte spor.

Bjørn Møller Ochsner spillede også en superflot turnering og besatte andenpladsen plus scorede en stormesternorm. Kun 16-årige Jonas Bjerre fik en fin placering midt i det stærke felt, og debutanten Nikolai Brondt klarede sig langt bedre end forventet og høstede turneringens største ratinggevinst. “Ikke så ringe endda”, vil de mest skeptiske jyder nok sige.

Den slags skal fejres og helst med bravour, så Skanderborg Skakklub har hermed fornøjelsen af at invitere til officiel fejring af alle fire brikkrigere

Tirsdag d. 20. oktober kl. 18.30-19.15
i klubbens lokaler
Sygehusvej 7, Skanderborg

Alle er velkomne (også gæster), og formand Torkild har truet med at medbring et par flasker af “noget passende” til en passende skål for de flotte resultater.

Læs resten

Mads Andersen dansk mester for tredje gang

GM Mads Andersen (t.v.) vand lørdag sit tredje danmarksmesterskab i skak, denne gang med 6½/9. Billedt er fra 3. runders opgør mod Boris Chatalbashev. Foto: Kai Munk.

Det blev ikke overraskende Skanderborgs stormester Mads Andersen, der kunne triumfere i det meget forsinkede påskestævne. Allerede før sidste runde havde Mads med 6 point en hel pinds afstand til de nærmeste forfølgere, så en remis mod Jonas i sidste runde ville være tilstrækkeligt.

Læs resten
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer