Månedsarkiv: februar 2021

Aronian bliver amerikaner!!

Tidligere verdenstoer (efter Carlsen) Levon Aronian bliver nu amerikaner.

Midt i coronatiden bliver der rørt en smule rundt i bøtten af internationale topspillere. Den tidligere verdenstoer og stadig medlem af den absolutte top, Levon Aronian, rykker de sidste armenske rødder op og flytter til USA. Flytningen skyldes i høj grad den armenske regerings manglende prioritering af skak – og så også, at Levon er gode venner med Rex Sinquefeld.

Læs resten

Tirsdagsrapid

Så er vi nået til turnering nummer 4 i rækken af Corona hurtigsskak turneringer online. Turneringen starter i morgen kl. 19.30 som altid.

https://lichess.org/tournament/8UtQPHaD

Der er folk der ikke er medlemmer af den rigtige Skanderborg Skakklub som blander sig turneringerne. Kom og vis dem hvem vi er!

Fredagslyn

Så er det i morgen der er ny fredags lynturnering, som sædvanligt kl. 19.30.

https://lichess.org/tournament/eNmYtgHz

Det er igen med tidskontollen 5+0. Hvis I gerne vil afprøve andre tidskontroller, så sig til 🙂

Husk at der i aften er Quarantäne Liga, som alle medlemmer af Skanderborg Skakklub kan være med i. Det er i et lidt andet format, men basalt set stadig det samme, man møder modstand ca. omkring ens eget niveau. Det er kl 20.00.

https://lichess.org/tournament/fEPIBmwI

Wesley So vinder af Opera Euro Rapid!!

Som præsten prædiker: Finaledysten mellem Magnus Carlsen og Wesley So. Ikke nok med at jeg fik gættet finalisterne, jeg troede også mest på den underratede So – og fik ret 🙂

Jeg vil være spåmand, vil jeg! For to dage siden fik jeg i et Nostradamusagtigt anfald skrevet “Morgendagens parringer hedder Carlsen – MVL og So – Radjabov med hvid i første parti til Carlsen og So. Især So og Radjabov virker meget formstærke, mens Carlsen har nogle sjove udsving en gang imellem. Jeg gætter dog på Carlsen – So i finalen og So som samlet vinder“.

Læs resten

Opera Euro Rapid kvartfinaler

Filipinsk-amerikanske Wesley So var overbevisende i kvartfinalen mod Jan-Krzysztof Duda.

Først var de 16. Så skulle de gennem en stor, 15-runders alle-mod-alle, inden feltet var kogt ned til otte. Disse otte har de seneste to dage spillet minimatcher parvis, én match pr. dag (max fire partier) og ved ligestilling efter matcherne hed det omkamp.

Læs resten

Tirsdagsvinderen: Kim Lund

.
Ganske som sidste tirsdag var det i dag tid til en gang 10/0-rapid på LiChess. Blandt dagens 10 deltagere var en del gengangere fra sidste uges turnering, men sejrspodiet så en anelse anderledes ud.

Læs resten

Tirsdagsrapid

Så er det i aften vi afholder rapid turnering nr. 2 på LiChess. Tidskontrollen er 10+0 ligesom sidst, altså ti minutter uden tillægstid. Turneringen starter 19.30 og kører i to timer.

https://lichess.org/tournament/1bVoMcKz

Hvis man er mere sulten efter at spille, så husk at alle medlemmer af Skanderborg Skakklub er velkomne til også at deltage i Quarantäne Liga, som spilles torsdag og søndag kl. 20. Hvis man er medlem af LiChess klub Skanderborg Skakklub bør man få invitationerne derinde samme dag som turneringerne spilles.

Vel mødt!

Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer