Månedsarkiv: april 2021

Speed Chess Mesterskabet 2021

Deltagerne i Speed Chess Danmark.
Spørgsmålstegnet er nu erstattet af GM Aagaard.

.
I mangel af påskens DM har Ellen Fredericia Nilssen været initiativtager til en internetbaseret matchturnering mellem otte af de bedste danske spillere – dvs. de syv er håndplukket, mens den ottende skulle findes gennem en kvalifikationsturnering. Vinderen dér blev ikke overraskende og meget overlegent GM Jakob Aagaard (max-point), som nu er tilbage under skotsk flag.
.

Læs resten

Kandidaten er slut

Fra Kandidaten, rd. 13. Foto: Lennart Ootes

.
14. og sidste runde i Yekatarinenburg blev lidt af et underligt antiklimaks. Ian Nepomniachtchi havde allerede vundet turneringen før sidste runde og spillede dagens runde underligt “sloppy” mod Ding. Hans hoved har sikkert allerede været i Dubai, men gå på vandet kunne han ikke og fik fortjente bank.

Læs resten

Nepo bliver VM-udfordrer

Næste VM-match bliver ikke overraskende Magnus Carlsen mod Ian Nepomniachtchi.

.
Det bliver russeren Ian Nepomniachtchi, der i nov.-dec. i Dubai skal krydse klinger med mester Carlsen. Det stod klart efter 13. og næstsidste runde af kandidatturneringen i Yekatarinenburg.

Læs resten

Fuldt skrald på kandidaterne

En ung Anish Giri fra Novi Sad 2016 (CQJ)

Efter en stribe runder med ret få gevinster er der kommet fuld knald på gevinsterne i årets Kandidatturnering. . 12. og 3.-sidste runde blev i sandhed dramatisk med ikke en eneste remis og god underholdning for tilskuerne – altså dem på nettet.

Læs resten

Nepo øger føringen

Nepo; med 6½/10 en hel pind foran forfølgerne.
Foto: FIDE fra 1. cyklus.

.
10. runde i Kandidaten fik stor betydning for den samlede score. Kun én af topspillerne, Ian Nepomniachtchi, fik fuldt udbytte efter en efektiv magtdemonstration mod Alekseenko, mens de tre andre partier blev remis. Karpov har tidligere demonstreret, hvordan uligefarvede løbere med dronningerne på brættet giver angriberen et stort momentum, og det gennemførte Nepo på flotteste vis. Det bragte ham på 6½/10.

Læs resten

Nepo stadig foran

Caruana i januars Tata turnering

.
To runder efter genoptagelsen af den afbrudte kandidatturnering er der kommet en smule mere samling over feltet – i hvert fald i toppen. Caruana vandt i 8. runde efter dynamisk tjubang-offerspil opgøret mod MVL, og da Nepo i samme runde “kun” spillede remis mod Giri, er Caruana kun ½ bagud.

Læs resten
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer