Månedsarkiv: maj 2021

Jonas, Filip og Brondt i Køge

Det går langsomt, men samfundet lukker langsomt op, og på et tidspunkt kan de ligefrem være, vi kan få lov at spille Sg1-f3 uden alle regeringens irriterende restriktioner.

Køge har allerede taget hul på løjerne med en hel, femrunders skakfestival med en mestergruppe og fem basisgrupper, og Skandreborg har hele tre mand med – alle i mestergruppen. Jonas Bjerre er som eneste GM topseedet, Filip Boe er toer, og Nikolai Brondt er seedet nr. 8 af de 22 spillere.

Læs resten

Skanderborg December Hurtigskak 2020 – ønsker spillerne at fortsætte/færdigspille?

Kære deltager i ovennævnte turnering

Det er en stor glæde at det nu er muligt at mødes i klubben igen. Bestyrelsen arbejder på højtryk på at sammensætte et attraktivt tilbud i Skanderborg Skakklub frem mod sommerpausen. For at gøre dette bedst muligt, vil vi gerne hører om du kan/vil spille ovenstående turnering færdig? 

Se turneringen på: http://skanderborgskakklub.dk/?page_id=3540

Vi i bestyrelsen foreslår følgende:
Start på tirsdag den 18.05.2021 kl. 18:30. – maks 25 deltagere minimum 1 meters afstand
Aftenens indhold: Genåbning ved formanden, 19.00 Hurtigskak runde 4-6.

Tirsdag den 25.05.2021 kl 18:30 – maks 50 deltagere og minimum 1 meters afstand
Hurtigskak runde 7-9.

Skal jeg vise coronapas?Ja, det er et krav fra myndighederne, at der skal fremvises gyldigt coronapas og ID for at deltage i indendørs idræts- og foreningsaktiviteter. Du skal derfor fremvise dokumentation for enten vaccination, negativ test (max 72 timer gammel) eller tidligere smitte, når du kommer til ovennævnte to skakaftner. Du finder dokumentationen på sundhed.dk eller i app’en MinSundhed. 

Ønsker du at fuldfører turneringen under disse vilkår? Ja eller Nej …

Svar venligst hurtigst muligt på dette spørgsmål via mail til Morten: mail@mortenrasmussen.net

Der gøres opmærksom på at de første 3 runder, som allerede er afviklet, uanset hvad vil blive ratet! Dvs. at der skal betales ratingafgift for turneringen. Om turneringsindskud minus ratingafgift evt. vil blive tilbagebetalt afhænger af jeres svar og hvad vi i bestyrelsen derefter beslutter.

Vi i bestyrelsen håber at I har det godt, og at I har mulighed og lyst til at færdigspille turneringen.

På vegne af bestyrelsen

Morten

Jonas sikkert videre til semifinalen

Det gav ikke meget sved på panden for Jonas, da han uhyre effektivt ekspederede IM Martin Haubro ud af turneringen. Faktisk lignede det længe et veritabelt slagteri, for 5+1-afdelingen (5 min. + 1 sek/træk) endte hele 9-1 til Bjerre Junior. To remiser fik Haubro, og chefkommentator Ellen Fredericia syntes nærmest, de var synd.

Læs resten

Dagens konsultationsparti + noter

Team Skanderborg kort efter partistart.

Som lovet: Dagens parti mellem heltene fra Silkeborg og Skanderborg:

Hvid: Team Silkeborg: Knud Mogens Jakobsen (kaptajn), Steen Konradsen, Paul Cook og Nils Tjellsen

Sort: Team Skanderborg: Bjarne Berring Rasmussen (kaptajn), Hans Skovhus, Jonas Larsen, Allan Andersen og Leif Møller

Læs resten

Skanderborg-Silkeborg konsultationsmatch

Team Skanderborg i kampens hede. Jonas Larsen, Leif Møller, Allan Andersen, Bjarne Berring og (skjult) Hans Skovhus kæmpede bravt til sejr efter at være spillet ned under gulvbrædderne.

.
Det skete i de dage, at Kejser Magnus befalede, at al indendørs skak skulle plages af mundbind, sprit og coronapas. Som alt andet på vore breddegrader er skakken desværre underlagt regeringens strenge og meget ufleksible restriktioner, og i det meste af et år har det været aldeles umuligt at spille turneringsskak, som vi plejer det.

Men hvad gør man så: Man spiller da udendørs! Som sagt så gjort, og for kun anden gang i dansk nutidsskakhistorie mødtes to danske klubber i en fælles konsultationsmatch. Første gang var i 2019, da de samme to klubber tørnede sammen, den gang med Skanderborg som vinder.
.

Læs resten

Lars Kasten Nielsen, 1950 – 2021

Vi har modtaget den triste nyhed at Lars Kasten Nielsen er afgået ved døden den 2. Maj 2021.

Lars var jo malermester, og har i mange år annonceret i klubbladet løberen med sin Malerforretning Lars K. Nielsen. Lars ejede efterfølgende Flügger forretningerne i Skanderborg og Odder.

Lars blev desværre ramt af kræft i slutningen af 2018. Han spillede fortsat i skakklubben, og ingen kunne se/fornemme at Lars havde kræft. Lars var bl.a. med til at hjælpe til med et stort stævne vi havde i begyndelsen af 2020, og også her så Lars frisk ud.

Lars var den venlige, rare og behagelige person som vi altid har kendt Lars som. Vi opfattede det som Lars var glad for at komme i klubben, og vi har været glade for at have været i selskab med Lars.

Æret være Lars Kasten Nielsen’s minde.

(På bestyrelsens vegne, Kai S. Munk)

Konsultationsskak mod Silkeborg lørdag d. 8/5 kl. 11

Fra konsultationsmatchen i 2019: Silkeborg til venstre,
Skanderborgs vinderhold til højre.

.
Verden er underlig. Kun de færreste mener vel, at det sidste år har været “normalt”, og vores fælles skakverden er ingen undtagelse. Javist, vi har i år haft Wijk an Zee og Kandidatturneringen i Yekatarinenburg, men derudover har skak været en disciplin på internettet. Pylreministeriets mere eller mindre forståelige restriktioner har effektivt slagtet alt klubliv i alle sportsgrene, og skak har ikke været nogen undtagelse. Det har desværre stadig lange udsigter, inden vi igen kan mødes til rigtig skak uden sprit, mundbind og coronapas.
.

Læs resten