Månedsarkiv: maj 2021

Filip Boe slået ud af European Hybrid

Sammen med Martin Haubro, Jesper Thyboe og adskillige superfolk var Filip Boe blevet inviteret til den store European Hybrid World Cup Qualifier, hvor man spiller knockout-format over to klassiske partier (2t + 30 sek. hver til hele partiet). I tilfælde af uafgjort ville man spille videre i rapid og til sidst armageddon for at finde en afgørelse. De i alt 288 spillere spiller fra 24-29 maj, og Top 36 kvalificerer til 2021 World Cup. Dertil spiller de en schweizerturnering om præmiepengene.

Læs resten

Nyt logo

Bedre sent end aldrig har klubbens nye logo nu nået hjemmesiden! Logo har været et emne på utallige bestyrelsesmøder, ja faktisk de sidste 1,5-2,5 år siden. Logoet blev designet, og købt (forholdsvis billigt), fra en ekstern leverandør/designer i en længere proces styret af Thomas J. B. Hansen, hvor den daværende bestyrelse kom med tilretninger flere gange. Bedre sent end aldrig … tak Thomas!

Resultatet har allerede været brugt i indbydelser, breve mv. siden august 2020, men af en eller anden grund har jeg ikke formået at få det på hjemmesiden før nu, hvilket selvfølgelig er beklageligt. Men for jer der ikke har bemærket det kan I her sige goddag til klubbens nye logo.

Se flere logoer, også de historiske længere nede i denne nyhed.

Læs resten

Resultater fra aftenens hurtigskak

Enden en hyggelig aften i Skanderborg Skakklub gav nedenstående resultater.

1. Kai S. Munk
2. Jonas Larsen (1.-3. runde) + Lars Peter Levin Olsen (4.-5. runde)
3. Asger J. Andersen
4. Anders Haarup
5. Torkild Salling
6. Morten F. Rasmussen
1. Knud Mogens Jacobsen
2. Bjarne B. Rasmussen
3. Hans Skovhus
4. Holger Heiredal
5. Peer Jespersen
6. Leif Møller Hansen

Mads A. slået ud af Speed Chess

Toppen af det danske landshold + landstræneren. I dag var det de to midterste, der krydsede klinger; senere de to ungersvende på fløjene.

.
Øv! Semifinalen blev desværre endestationen for Mads Andersen i Speed Chess Denmark, da han her til aften måtte ned i en tæt match mod turneringens altmeister, Sune Berg. Den lange på 5+1 endte med en snæver sejr på 5-4 til Sune, men de hurtigere tider måtte vel favorisere den unge hjerne?

Læs resten

Tirsdag d. 25/5 – Vi spiller hurtigskak

Ses vi i klubben i morgen?
Alt efter antallet af fremmødte inddeles spillere i passende grupper til en omgang hurtigskak. Betænkningstiden fra sidste tirsdag, på 15 min. plus 5 sekunder pr. træk, virkede god så det prøver vi igen. Grupperne dannes kl. 18:30, så kom og vær med, alle er velkommen. Vel mødt i Skanderborg Skakklub.

Skal jeg vise Coronapas?
Fra fredag den 21. maj 2021 er coronapas-ordningen ændret, så foreningslivet fremover kun er forpligtet til at tage stikprøver, samtidig må vi være 50. Men reglerne er de samme: Ja, det er et krav fra myndighederne, at der kræves gyldigt coronapas og ID for at deltage i indendørs idræts- og foreningsaktiviteter. Du kan derfor blive bedt om at fremvise dokumentation for enten vaccination, negativ test (max 72 timer gammel) eller tidligere smitte. Du finder dokumentationen på sundhed.dk eller i app’en MinSundhed.

Skanderborg Skakklubs Generalforsamling 8. juni 2021

Skanderborg Skakklubs Generalforsamling afholdes den 8. juni kl 19.00 i klubbens lokaler, jævnfør vedtægterne.
Klubben vil, efter generalforsamlingen, være vært for et par stykker smørrebrød og 1 øl/vand samt fri kaffe.
Af hensyn til indkøb af smørrebrød bedes du svare på den mail der er sendt til dig, eller sende en mail til: kai.munk@gmail.com om du kommer (og dermed også ønsker smørrebrød).
På bestyrelsens vegne,

Kai S. Munk

December Hurtigskak endelig afviklet

Så lykkedes det endelig at få afsluttet denne turnering! Grundet Corona nedlukning blev afslutningen forsinket, men turneringen blev afsluttet her i aftes, da 60% af spillerne ønskede at afslutte turneringen på trods af Corona restriktioner. Det blev en rigtig hyggelig aften, med gensyns glæde og 12 friske spillere.

Gruppene og resultaterne kan ses her

Da 4 spillere i hver gruppe ikke kunne, eller ville, være med til de afsluttende 6 runder, er placeringerne tilrettede. Det er fordi at deres kampe ikke må tælle med i den samlede stilling, da de har fuldført under 50% af turneringen, alle spillede kampe rates dog. Dette giver således nedenstående placeringer.

Gruppe 1
1. Kai S. Munk, med 4½ af 5 point
2. Henrik Svane, med 4 af 5 point
3. Morten F. Rasmussen, med 3 af 5 point

Gruppe 2
1. Peer Jespersen, med 5 af 5 point!
2. Asger J. Andersen, med 4 af 5 point
3. Kristian Overgaard, med 3 af 5 point

Tillykke til præmietagerne, vores kassemester vil få disse afregnet ved en senere lejlighed.

Tak for en hyggelig aften, på næste tirsdag d. 25/5 mødes vi igen kl. 18:30 og spiller hyggeskak. Alle er velkommen.

Mads A. sikkert videre i Speed-Chess

Fjerde og sidste kvartfinale: Mads Andersen mod Jacob Aagaard (nederst),
ivrigt kommenteret af Ellen Fredericia og Sune Berg (øverst).

.
I går d. 17. maj, Norges hellige nationaldag, var tiden kommet til fjerde og sidste kvartfinale – og endda den samlet set stærkeste af dem alle. Topseedede Mads Andersen skulle nemlig op mod den (fra starten) formodet svageste spiller, nemlig vinderen af kvalifikationen. Det blev så bare ikke den svageste spiller, da GM Jacob Aagaard let og sikkert vandt kvalifikationen, og pludselig havde vi en match mellem Danmarks stærkeste, aktive spiller og verdens mest produktive skakforfatter. Vi fik i hvert fald en masse god underholdning.

Læs resten

Skanderborg December Hurtigskak 2020 – fortsætter på tirsdag

Kære deltager

Over 50% ønsker at spille turneringen færdig, så det gør vi!

Men rundelægningen bliver anderleden end i de kendte grupper, ellers vil der blive alt for mange oversiddere.

Så mød op nu på tirsdag kl. 18:30 hvis du vil være med, dette gælder også evt. nye spillere! Du må accepterer at du også vil møde andre modstander, men det kan du så tage som træning. Ved ulige antal er der også mulighed for at blive oversidder, men kun én gang, og måske kan du spille med andre besøgende i den runde.

Med andre ord, lad os komme i gang men en blanding af hyggeskak og færdiggørelse af …

http://skanderborgskakklub.dk/?page_id=3540

På gensyn i Skanderborg Skakklub.

Til jer der ikke ønsker at være med, håber vi at vi ses til generalforsamlingen, og ellers ønskes du en rigtig god sommer.

Mvh. Bestyrelsen
v. Morten

PS. husk
Skal jeg vise coronapas?
Ja, det er et krav fra myndighederne, at der skal fremvises gyldigt coronapas og ID for at deltage i indendørs idræts- og foreningsaktiviteter. Du skal derfor fremvise dokumentation for enten vaccination, negativ test (max 72 timer gammel) eller tidligere smitte, når du kommer til ovennævnte to skakaftner. Du finder dokumentationen på sundhed.dk eller i app’en MinSundhed.

Jonas, Filip og Brondt i Køge

Det går langsomt, men samfundet lukker langsomt op, og på et tidspunkt kan de ligefrem være, vi kan få lov at spille Sg1-f3 uden alle regeringens irriterende restriktioner.

Køge har allerede taget hul på løjerne med en hel, femrunders skakfestival med en mestergruppe og fem basisgrupper, og Skandreborg har hele tre mand med – alle i mestergruppen. Jonas Bjerre er som eneste GM topseedet, Filip Boe er toer, og Nikolai Brondt er seedet nr. 8 af de 22 spillere.

Læs resten
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer