Månedsarkiv: juni 2021

Jonas i Gelfand Challenge

.
Som trofaste læsere af både skak.dk, Chess24 og Skanderborgs hjemmeside vil vide, blev Jonas Bjerre sammen med 19 andre supertalenter i samme ungdommelige størrelse udtaget til Julius Bär Challengers Chess Tour. 20 deltagere spiller “rapid” med fem (eller fire) runder pr. spilledag. Og det efter en uge, hvor Jonas søndag var ude i en neglebider mod Thybe, mandag en ungdomsturnering og tirsdag en sejr over Sune Berg i finalen af Speed Chess Denmark. Det kan ikke afvises, at onsdag var skakfri.

Læs resten

Jonas Bjerre vandt Speed Chess Mesterskabet!

Last man standing, men hvem?
Feltets yngste, Jonas Bjerre, eller den ældste, Sune Berg Hansen?

.
Kun to dage efter den yderst knebne semifinale mod Jesper Thybo skulle unge Jonas igen i aktion – denne gang i finalen mod turneringens alderspræsident, Sune Berg Hansen. Desværre tirsdag aften kl. 19-22, hvor halvdelen af Skanderborg Skakklub sad bænket i Bellis til vores coronaudsatte generalforsamling. Beretningen er derfor ikke helt så “ringside”, som den burde være.
.

Læs resten

Jonas i finalen i Speed Chess DM

Screenshot fra semifinalematchen Bjerre-Thybo,
den indtil videre mest jævnbyrdige og bedste af alle de spillede matcher.

.
Det var vildt! I min optik var Jonas og Jesper Thybo de to stærkeste speedspillere i det otte mand store felt, og i aftes spillede netop de to semifinale i det, jeg vil have lov at kalde “turneringens moralske finale”. Og den blev præcis så jævnbyrdig, skarp og spændende, som man kunne håbe og vente, og ingen af spillerne var på noget tidspunkt mere end to points foran. Sammen med Mads A. udgør de to en ret solid top på det meget unge, danske landshold.

Læs resten

Senior DM i Løgumkloster (del 2)

Efter 6. runde i går fredag, var der fælles spisning. Og ligesom alt andet fungerede det rigtig godt; en dejlig hyggelig aften med god mad og drikkelse. Løgumkloster Skakklub har kun 6 medlemmer, og har derfor et tæt samarbejde med Tønder Skakklub som har stået Løgumkloster skakklub bi. Det er et meget vellykket arrangement som de har fået afviklet i den forløbne uge, stor ros herfra. Og Højskolen, som det afholdes på, er fine rammer herom, og mange spillere har glæde af at bo på højskolen. Også i dag lørdag blev sidste runde afholdt på samme betryggende og kompetent vis som de foregående runder.

Læs resten

Senior DM i Løgumkloster (del 1)

Senior DM plejer at blive afviklet i februar måned, men har pga Corona måttet flyttes til start Søndag den 30. Maj. Dejligt, syntes jeg, for så har jeg taget Campingvogn med, bor på Bredebro Camping og kan cykle frem og tilbage til spillestedet i Løgumkloster. Der er kun 11km hver vej, så får jeg lidt motion inden jeg skal spille.

Læs resten

Husk Generalforsmalingen Tirsdag den 8. juni

Til generalforsamlingen er der tilmeldt 16 A medlemmer og 2 B-medlemmer indtil videre, så der er fortsat plads, og husk at klubben er vært for smørrebrød, kaffe og en øl/vand efterfølgende, som angivet i indkaldelsen den 20. Maj.

Dagsorden ifølge vedtægterne:

  1. Valg af dirigent    (bestyrelsen foreslår Anders haarup og Hans Skovhus som referent)
  2. Bestyrelsens beretning
  3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab
  4. Fastsættelse af kontingent
  5. Bestyrelsens plan for aktiviteter i det kommende år
  6. Indkommende forslag (skal være formanden i hænde senest 3 dage før generalforsamlingen)
  7. Valg

Bestyrelsesmedlemmer:

Torkild Salling , Formand – på valg (modtager genvalg)
Kai S. Munk , Kasserer – ikke på valg

Morten Rasmussen – på valg (modtager genvalg)

Claus Qvist Jessen – ikke på valg

Jesper Dalberg – udtræder pga manglende tid – bestyrelsen foreslår Jonas Bistrup Larsen

Bestyrelsessuppleanter 2 personer:

Bjarne Berring Rasmussen – ikke på valg
Peer Jespersen – udtræder pga manglende tid – bestyrelsen foreslår Henrik Svane

Revisor:

Torben Gregersen – på valg (modtager ikke genvalg) – bestyrelsen foreslår Bjarne Tornbjerg

Revisorsuppleant:

Bjarne Tornbjerg – på valg (modtager så ikke genvalg) – bestyrelsen mangler forslag hertil pt

  • Eventuelt