Månedsarkiv: august 2021

Flot dag på det islandske kontor + update

Jonas i turneringens 3. runde.
Foto fra Reykjavik Opens officielle side.

.
Det går bare godt for Jonas Bjerre til det individuelle EM i Reykjavik. I 6. runde hed modstanderen Tamas Banusz, Ungarn, 2635, I en russer gik ungareren ind i en forceret afvikling, hvor han ofrede to lette for et tårn, men uden at få det ventede spil. Det kom heller aldrig, og efter 36 træk opgav ungareren ved udsigt til en mat i otte (ifølge Stockfish). Jonas har nu fremragende 4½/6 og er med hel oppe, hvor det er sjovt. Indtil videre hedder udbyttet flere fine skalpe og +14 ELO.

Tjek partiet Bjerre-Banusz her.
.

Læs resten

Fortsat succes i Nordatlanten + update

.
Det går fortsat ikke så ringe endda for 17-årige Jonas Bjerre oppe i det islandske. Som tidligere skrevet er Reykjavik Open udvidet til også at være det individuelle EM, og Jonas vandt de første to partier (ét let, ét noget sværere). I 3. runde stod den topseedede englænder Gawain Jones på menuen, endda med Jonas som sort. Og selv det gik fint. Partiet kom vist aldrig over remisgrænsen, så Jonas nu havde 2½/3. Tjek partiet HER.

Læs resten

Jonas Bjerre til EM i Reykjavik + 2 x update

Screendump fra partiet Butenandt-Bjerre; EM 1.rd.
Klik på billedet for at få en større (og især læsbar) udgave.

.
Sensommerens store, individuelle skakshow i Europa er det individuelle EM, som i år er slået sammen med Reykjavik Open. Det holdes fra 26. aug. til 5. sept. i år i Reykjavik, Island, og præmiesummen på €100.000 har lokket bl.a. de ambitiøse danske supertalenter Jonas Bjerre og Jesper Thybo. Også den rutinerede IM Jakob Sylvan og Mikkel Manosri Jakobsen er med plus et par noget mindre kendte danskere (Jens Gade og T. Nielsen) meget længere nede. 183 deltagere i alt i feltet, som toppes af Gawain Jones og David Navara.

Læs resten

Aftenens ligaoplæg ved Filip

Torsdag aften gav Filip et interessant indlæg om hvilke metoder og hjælpemidler man kan benytte til at forberede sig på sin kommende modstander.

Der er et 10 fold af spil til analyse benytter andre søgemaskiner ud over Chess Base.

Mange har et meget snævert repertoire for ikke at sige kun et par åbningsvarianter de bruger normalt.

Hvis man så ikke kan finde ud af hvad de vil spille mod ens egen åbning så kan man hente yderligere oplysninger, hvis man opsøger deres lynpartier, og her se hvad de typisk spiller mod ens åbning og hvor langt deres åbningsteori rækker i den åbning, og så prøve at få tilkæmpet sig en fordel på denne baggrund.  

Filip viste eksempler fra den Smuk Skak GM på hvordan man kan drage fordel af analysen ikke kun i spillet men også opnå stor tidsfordel.

Han viste også hvordan man kan sætte det hele over styr mod IM Philip Lindgren og eller tilkæmpe sig en gevinst mod IM Julia Antolak.

Rigtig lærerigt og forståeligt også for en middelmådig spiller som undertegnede.

Skanderborg Lynmesterskab blev afviklet i tirsdags

Vi har været traditionen tro at starte en ny sæson med at spille en lynturnering.

Jonas Bistrup kunne ikke forsvare sin titel som lynmester fra sidste år. Så han måtte pænt aflevere pokalen.

Der mødte 18 mand op i tirsdags til at kæmpe om pokalen.

Det betød at vi lavede 2 grupper som hver især måtte kåre en vinder.

Læs resten

Aftenens ligaaften

Filip kommer og underholder os med hans deltagelse i den nyligt afholdte SMUK SKAK GM turnering.

Hvordan har det været at deltage i en turnering med så stærke modstandere.

Hvordan forbereder man sig.

Særlige partier og situationer, f.eks. hvor man dummer sig og hvordan modstanderen udnyttede fejlen og omvendt hvos modstanderen dummer sig.

Kom og vær med til en rigtig hyggelig aften i klubben.

Smuk Skak Weekend EMT – resultater

Smuk Skak Weekend EMT, tidligere Skanderborg EMT, blev det bedste for de lokale Skanderborg spillere i mange år. Ud af 9 tilmeldte lokale spillere blev der præmier til næsten halvdelen; en andenplads til John og hele tre førstepladser til Colin, Jonas og Akbari. Stort tillykke herfra.

Præmietagere ved Smuk Skak Weekend EMT 2021:

Læs resten

SMUK-Skak GM 9. rd. Yuri Solodovnichenko er mester!

GM Yuri Solodovnichenko fra Ukraine (t.h.), topratet og ubesejret gennem turneringens ni runder – og nu også vinder af turneringen.

.
Efter ni spændende augustdage oprandt endelig dagen, hvor SMUK-Skak-mesterskabet og alle laurbærbladene skulle fordeles. Ni dage hvor triumfer var blevet fejret og nydt, og nederlag forsøgt fordøjet. Og for os udefra ni dages fremragende underholdning.

Læs resten

EMT Round 5

Vi har udvidet live opsætningen for EMT lidt, der er nu 9 bræt at kigge på.

PGN for GM turneringen kan findes her

PGN for EMT runde 4 kan findes her.

PGN for EMT runde 5 kan findes her.

Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer