Månedsarkiv: september 2021

TePe Sigemann: Ikke helt så fedt som håbet

Jonas Bjerre til TePe Sigemann 2021. Det gik ikke så godt, som vi havde håbet på, men det kender alle vi andre dødelige jo til bevidstløshed. Store ambitioner og for mange bøffer.

.
I hvert fald ikke for vores unge helt, Jonas Bjerre, der i flere runder fik at føle, at syv spillere mellem 2600 og 2700 er en lidt anden opgave end gennemsnittet af danske landsholdsspillere. Det var ellers spillere af samme klasse, Jonas havde spillet lige op med til den just afsluttede EM/World Cup-qualifier i Reykjavik, men denne gang lykkedes det ikke vores unge helt at blande sig oppe blandt de dyre drenge Men, hva’ fa’n? Der kommer flere chancer senere.

Læs resten

TePe Sigemann på vej til slutspurten

Bjerre-Grandelius, 5. rd. i TPS. Den sorte bonde på e5 er forgiftet, men hvid plumpede desværre i fælden.

.
Lad os være ærlige: Det kører ikke helt så fedt for Jonas Bjerre, som det godt måtte det. I gårsdagens 4. runde blev det til et rundt nul mod den engelske ex-VM-udfordrer, Nigel Short, og i dagens 5. runde smed det svenske es, Nils Grandelius, en gevaldig bunke grus i Jonas’ maskineri.

Læs resten

Europacuppen for klubhold + update

VM Carlsen er topmand for det norske hold Offerspill. Her dyster han mod Shakhryar Mamedyarov, der hér repræsenterer Alkaloid. Partiet blev remis, mens Norge tabte de fem andre.

.
Som bekendt er Skanderborg ikke med i denne “Champions League” i år. Det var vi sidste gang tilbage i 2014 og 2016, men derfor kan vi godt følge lidt med alligevel. Danmark har nemlig to hold med i Ohrid (Makedonien), og mens Nordkalotten som ventet får en del bank i den nedre halvdel, er Xtracons profier med der, hvor det er sjovt. meget sjovt endda, for i dag skal de i 7. og sidste runde ud i et rigtigt topopgør mod det russiske hold Mednyi Vsadnik.

Læs resten

TePe Sigemann starter i dag + update x 2

Jonas ifølge det officielle turneringsbillede.

.
Så oprandt dagen: Jonas Bjerre debuterer som Karpov-erstatning i den stærke traditionsturnering TePe Sigemann i Malmø. Otte mand spiller syv runder round-robin, og at det ikke bliver let, ses af, at Jonas med sine ikke-EM-justerede 2550 er klart lavest ratede spiller i feltet. Den eneste under 2600.

Læs resten

4-By-Turnering i Silkeborg, mandag d. 8. nov.

Skanderborgs Jan Rode i aktion (blå, centrum t.v.) under 4-By-Turneringen 2016, den seneste gang, da Silkeborg var værter for turneringen. Bag Jan ser vi (lyseblå) Jackie Andersen, speed-specialist og en af vores normalt ret effektive pointplukkere.

.
Tiden tikker, Covid er langsomt og sikkert blevet begravet på viruskirkegården, og der er herligt meget, der tyder på, at skaksæsonen 2021-22 bliver lige så dejligt aktiv som “i gamle dage”. Og så er det bare at glæde sig til alle de turneringer, vi ikke fik lov at spille sidste år.

Læs resten

Skakundervisning torsdag den 23. september kl 18.30

På torsdag den 23. september kl 18.30 er der undervisning for 2. holdet. Det er noget nyt at vi laver klubaftener med undervisning målrettet 2. holdsspillerne. Normalt vil der på disse aftener bliver gennemgået partier som 2. holdsspillere har spillet i holdturneringen. Klaus er spillende træner for 2. holdet.  Alle andre er velkommen til at komme med på en lytter !
Den “normale” Klaus Berg undervisning for alle vil også foregå om torsdagene lidt senere i dette skakår.
På bestyrelsens vegne. Kai S. Munk.

Jonas Bjerre med i TePe-Sigemann

Jonas Bjerre under EM’s 3.rd. i Reykjavik.
Foto fra turneringens hjemmeside.

.
Det gode, svenske advokatfirma Sigemann har i mange år haft en ledende chef med et stort hjerte for skak, og den interesse er gennem årene blevet brugt til at afholde en fin række internationale GM-turneringer med historisk set gode besætninger. Faktisk så gode, at netop TePe-Sigemann har en slags status som Skandinaviens stærkeste, lukkede turneringer. Ikke hvert år, for der har været et par “huller” i kalenderen, men i år er turneringen tilbage for fuldt skrald.

Læs resten

Jonas Bjerre til World Cup!

Slutstillingen til EM 2021. Klik for en større, læselig udgave.
Jonas kneb sig lige akkurat med i det fine selskab som nr. 22.

.
Det gik (sgu) ikke så ringe endda for unge Jonas oppe i det nordatlantiske. Selvom det før sidste runde stod lysende klart, at der ikke var nogen chance for at havne helt ope i den absolutte top, var der vigtige ELO’er at spille om og – vigtigst – chancen for at komme blandt de 2 øverste, der er sikret direkte adgang til World Cup 2023. Netop Top-23 kom til at spille en stor rolle, for flere af partierne i toppen endte med hurtige remiser, da det så ud til at begge parter ville kvalificere sig.

Læs resten
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer