Månedsarkiv: oktober 2021

Snævert nederlag til 2.-holdet

Holdchef Henrik gør klar til kamp.

.
Når det regner på præsten, drypper det på degnen. Det siger man i hvert fald, og det gælder også skakkens verden. Atter en gang er det jo lykkedes divisionstyrneringsledelsen at klaske weekenderne for de forskellige divisioner sammen, og når samtidig vores Ligahold skal bruge reserver nedefra (bl.a. pga Jonas Bjerre i Riga), skal de tages nedefra = fra 2.-holdet. Vi stillede derfor langt fra op i teoretisk stærkeste opstilling, da vi søndag d. 31. oktober troppede op i Haderslevs hyggelige lokaler. Gode, lyse spilleforhold og übervenlige værter. Så trods mandefaldet opad: What’s not to like?

Læs resten

Flot gevinst mod Adhiban + update

Bjerre-Adhiban efter 26. -, e5. Den hvide stilling ser lidt overbelastet ud, og hvad gør en klog mand ved det?

Fjerde runde blev lykkens runde (indtil videre), da Jonas på smukkeste vis leverede den bedste indsats i lange tider og nedspillede den indiske supermand Adhiban på hele 2672. Så vidt jeg husker Jonas’ højst ratede skalp ever, og så er det svært at bevare den jyske pessimisme.

Læs resten

Jonas Bjerre med i FIDE Grand Swiss + updates

Det officielle Jonas-billede fra TePe Sigemann-turneringen i Malmø tidligere på året.

.
Knap er røgen fra efterårsferiens DM og den sammenfaldende Bundesliga drevet bort, før det igen er blevet tid til en af de efterhånden traditionelle FIDE Swiss-turneringer. 11 lange rnder fra 27. okt. til 7. nov., og blandt de 108 spillere i Riga finder vi unge Jonas Bjerre. Feltet toppes af Caruana, Aronian, Firouzja, MVL og mange andre topspillere, og guleroden for enden af regnbuen er, at de to bedste kvalificeres til næste cyklus Kandidatturnering. Så Jonas skal bare spille en hvis legemsdel ud af bukserne – så er han i verdenseliten om 11 runder.

Læs resten

Holdskak program er nu klar for 3., 4. og 5. holdet

Bemærk den nye holdskak menu ude i højre side.

Samlet program for første runde:

  1. holdet har 1. runde lørdag d. 30/10 (spilles i Skanderborg mod Brønshøj)
  2. holdet har 1. runde søndag d. 31/10 (spilles i Haderslev)
  3. holdet har 1. runde mandag d. 1/11 (spilles i Hornslet mod Syddjurs’ 1. hold)
  4. holdet har 1. runde mandag d. 1/11 (spilles i Risskov mod VRS’s 2. hold)
  5. holdet har 1. runde tirsdag d. 2/11 (spilles i Skanderborg mod Silkeborgs 4. hold)

Fotos fra klubaften d. 19/10-21

Lars Peter i kamp.

.
Når nu fotografen kom forbi Klaus Berg-undervisningen (se nedenfor), måtte vi også lige have en fotoserie af spillerne, der inde ved siden af sad og afviklede deres udsatte partier. Det kom der en masse fine skud ud af, og vil du se dem i fuld størrelse, så klik på det enkelte billede.
.

Læs resten

Fotos fra Klaus Berg-seancen 19/10-21

Altid veloplagte Klaus Berg forsøger at vise, at stillingen til venstre faktisk svarer til en caro-kann med et ekstra tempo. Og husk, at ifølge afdøde Ole Jakobsen hedder det ét tempo, to tempi.

.
Mens der blev afviklet udsatte partier i lokalerne ved siden af, blev det mindre baglokale brugt til en af Klaus’ populære og lærerige undervisningsaftener. Den bestod i gennemgang af to af Bergs egne partier, det første med Klaus som hvid mod IM Jan Christensen, og det andet som sort mod IM Björn Ahlander. Begge partier meget instruktive med klare planer og klare pointer, hvilket gjorde, at seancen var adviseret som “passende for 1300-1900”. Lidt til viste det sig, for der var i løbet af aftenen var folk fra 1100 til 2100, og vi bliv alle klogere på underholdende vis. Klaus er måske ikke Skanderborgs stærkeste spiller, men så sandelig den mest instruktive og kan på forunderlig vis forklare en stilling, så alle uanset spillestyrke får udvidet horisonten.

Klik på det enkelte billede for at få det i den fulde opløsning.
.

Læs resten

Træning i morgen den 19. oktober med Klaus Berg.

Så er der igen i morgen en af de eftertragtede træningsaftener med Klaus Berg. Så hvis du ikke skal spille et udsat parti, så har du mulighed for at deltage i træning/undervisning med Klaus Berg. Det er lærerigt og meget hyggeligt – så mød frisk op.

Husk 4-by-turneringen d. 8. november!!

Udsigt over “Lunden”, da man i 2016 afholdt 4-By-Turnering dér. Bagest spiller Skanderborg mod Herning, mens man foran kan se Silkeborg mod Viborg.

.
Som tidligere skrevet er en af vores meget uformelle og samtidig meget traditionsrige turneringer den årlige 4-By-Turnering, og efter et års coronapause er det igen tid til den slags seriøs hyggeskak.

4-By-Turneringen spilles over en enkelt aften, og som navnet siger, er det en turnering med deltagelse af fire klubber fra lige så mange byer. Hver klub stiller op med 16 mand (m/k), og så spiller hver af os med de tre modstandere på samme brætnummer – helt som i holdskak, men med tre holdkampe i løbet af aftenen. Af samme grund spilles alle partier typisk som “rapid” med 20-30 min. pr spiller).

Læs resten

Silkeborg Bymesterskab og DM

4 af vores spillere deltager for tiden i Silkeborg Bymesterskab om torsdagen; Torben, Kim, John og Kristian. Bedst går det John der fører mestergruppen med 5 af 5!

DM 2021 er igang men desværre uden deltagelse fra Skanderborg, i næste uge begynder Kandidatggruppen, Veteranklassen, G7 og G5 … så der kan stadig nå at komme deltagelse fra klubben.

Ligaoplæg: Klassikere og opgaver

Det blev en hyggelig torsdag aften i Skanderborg Skakklub, hvor Nicolai V.P. først underholdte med at gennemgå to klassikere – Casablanca mod Alekhine, VM match 1927 21. matchparti samt Capablanca mod Tartakower New Your 1924, 6. runde. Efter de to partigennemgange blev der løst opgaver fra “Attack and Defense” af Dvoretsky og Yusupov, til den helt store guldmedalje, herunder blev “kandidattræk” og valg af disse gennemgået. Aftenen blev krydret med rødvin, kaffe, kage og chokolade.

Måske Corona endnu afholder nogle fra at møde op til foredrag, eller også er to gange skak på en ugen måske at stramme skruen – ? – deltagerantallet til sæsonens to første “Ligaoplæg” må konstateres at være i den lave ende, lidt ærgerligt for foredragsholderne, men de fremmødte får en god og lærerrig aften da snak, diskussion og spørgsmål tilrettes dem; Vibeke lærte bl.a. lidt om bondefremstød og Hårup fik syn for sagen hvorfor man ikke slår “den bonde”.

Tak til Nicolai for en god og lærerrig aften.

Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer