Månedsarkiv: december 2021

Corona. Kære medlem …

Bestyrelsen håber at I har nydt julen i familiens skød og er klar til at fyre nytåret ind.

Vi har oprindelig planlagt at starte op den 4. januar i det nye år med en nytårscup og efterfølgende 1. runde af Bymesterskabet den 11. januar.

Da vi normalt er mange samlet til disse arrangementer, har bestyrelsen fundet det rigtigst at udsætte opstarten til den 25. januar.

December-turneringen

En traditionsrig hurtigturnering over 2 aftener. Denne gang 8 runders monrad.

Nu er det jo risikabelt i disse tider at arrangere noget over flere uger! første aften forløb fint. Men til anden
aften var coronaspøgelset på færde igen igen.

Jonas Bjerre nr. 4-7 i rapid-EM

EM i rapidskak blev (ieg) en gedigen succes for klubbens yngste Ligaspiller. Både Jonas og GM- og skanderborgkollega Mads Andersen var som bekendt draget til Katowice i Polen for at dyste mod en lag række stærke titelholdere tilsat hundredvis af stærke polakker.

Lyneventet blev afviklet fredag over én lang dag, og dér fik begge vore krigere 14½/22 og havnede et stykke fra præmierækken. Rapid gik endnu bedre, især for Jonas, mens Mads var rigtig godt med indtil to runder før målstregen.

Filip Boe i Malmø Open 2021 + update

Med coronaen og Mor Mettes nedlukninger lige i røveren lykkedes det Filip, Fatter Mads og yderligere 41 danske spillere at undslippe til den østlige side af Øresund, hvor man igen-igen afholder traditionsturneringen Malmø Open. Årets samlede deltagertal blev 174.

Malmø Open er en gammel turnering med store traditioner. I år spiller man den med først fire runder hurtigskak og derpå fire runder “slow”, og blandt flokken med 4/4 efter fredagens rapid var 7.-seedede Filip. I 5. (lørdag formiddag) blev det desværre til klø mod GM Åkesson, og i 6. (lørdag eftermiddag) måtte han lægge en halv hos Lars Hansen fra SK1968.

Mads A. og Jonas B. med i EM i lyn- og hurtigskak

I det alt for snævre vindue mellem nedlukning 20/21 og nedlukning 21/22 lykkedes det at afvikle et stort opsat EM i lyn- og hurtigskak i den polske by Katowice. Blandt de 529(!) deltagere kunne man derfor finde en kraftig polsk overvægt, men også adskillige udenlandske top-GM’er – fx de to unge herrer fra nord: Andersen & Bjerre.

Hele lynadfelingen blev afholdt på én dag (fredag d. 17. 12. 2021), og vinderen blev den stærkeste polak, nemlig Jan-Krzysztof Duda. Hans score hed 18/22, et fint halvt foran polske Klekowski og halvandet foran ungarske Balog.

Klaus Berg undervisning i aften

Husk Klaus Berg kommer og gør os klogere i aften (torsdag) ud i skakkens finesser.

Du må gerne tage et parti med hvor der er en situation du gerne vil gøres klogere på.

Det kan for eks. hvordan du skulle have grebet slutspillet an eller hvordan du kommer videre i midtspillet med fordel.

Tage gerne lidt julegodter med.

Skanderborg 5 – VRS 3

Tirsdag 14. dec. 2021 havde vi hjemmebanefordel mod topholdet VRS 3. Skanderborgs hold var flg.:

Bræt 1, Jesper Pallesen, Bræt 2, Hans Skovhus, Bræt 3 Bertram Knoblauch og bræt 4 Vibeke Grue.

Viby 1 – Skanderborg 3 4-4!

Efter to kampe med to snævre nederlag, så det på papiret ikke meget bedre ud på forhånd mod gruppens ratingfavoritter fra Viby. Med et ratingsnit på over 1900 var Viby 1 kæmpe favoritter mod et afbudsramt Skanderborg 3 med afbud på bræt 1+2+3, og den forventede score sagde da også 6,70-1,30!!!

Carlsen genvinder VM 7½-3½

.
En mystisk VM-match i Dubai er slut, og Magnus Carlsen genvandt uden de store genvordigheder sit VM efter sikker sejr i det 11. parti. Derved nåede han 7½ og kan ikke længere hentes af Nepo. Mission accomplished og 7½-3½ til Norge.

Årets bommert, og Carlsen er nu foran med 3 !!!

Var denne stilling enden på Nepos VM-drømme? Sandsynligvis, for han har lige spillet det naturlige c4-c5, men det taber glat en officer, partiet og sikkert også matchen. Hvad spiller sort?

.
Kan man smadre sin egen VM-drøm med ét træk? Formentlig ja. I en helt balanceret stilling uden antydning af chancer til nogen af parterne følte Nepo, at han skulle presse. Han spillede det, der af mange blev betegnet som den største VM-bøf siden Fischers utimede Lxh2 i 1. MP mod Spasskij i 1972: 27. c4-c5, hvorefter Carlsen i lang tid sad ved brættet og forsøgte at fatte størrelsen af den fuldmodne appelsin, der landede i hans turban. Nepo gik om i hans lukkede hvileboks og græmmede sig.

Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer