Månedsarkiv: januar 2022

Jonas over 2600!

Jonas Bjerre ifølge Tatas hjemmeside.

.
Vi vidste det jo alle sammen – at det “kun” ville være et spørgsmål om tid, inden Jonas Bjerre ville krydse den magiske ratinggrænse 2600. Men at springet kom allerede nu var måske en anelse overraskende.

Læs resten

Tata Challengers – ros til Jonas fra verdensmesteren selv !

Se dette indslag specielt ved ca. 1 min og 20 sek, hvor han skal fremhæve et parti i den del af turneringen – Jonas’s fra runde 9 mod Ganguly 🙂

Tata Challengers, Rd. 10 + 11

Jumabayev-Bjerre, 10. rd. efter 32. Td2+. Sort står til gevinst, men gevinstførelsen er langsom og sej. Først i træk 57 var den hjemme.

.
Det går bare godt nede ved de hollandske kyster. Efter gårsdagens sejr over en god 2600-inder (Ganguly) ventede i dag de sorte brikker mod Kazakhstans Rinat Jumabayev. Og søreme, Jonas førte det flot til mål og endte med at nette hele pointet i et slutspil, hvor han havde en kvalitet til gengæld for en hel horde af svage bønder på begge fløje. Se partiet HÉR.

Læs resten

Så lykkedes det Leif Møller Hansen

I 70 år har Leif forsøgt at vinde Nytårshandicapturneringen, 2022 skulle blive året hvor det lykkedes! Stort tillykke, vi må håbe at han nu ikke indstiller karrieren 🙂

Inden det kom dertil var 11 spillere mødt op til årets turnering, deltagerantallet må nok betegnes som i den lave ende men måske har Corona eller den sene sæsonstart skylden derfor.

Læs resten

Tata Challengers rd. 8 + 9

Sort trækker, og han spiller det naturligt udseene tabstræk 43.-, Db1. Hvid plukker nu den sidste D-føjs-bonde og med trusler om mat scores kvaliteten tilbage. 1-0 efter 61 træk.

Det går fortsat aldeles rimeligt for vores unge knægt nede i Wijk an Zee. Dvs. 8. rd. gav et forventet nederlag til den suverænt førende inder Arjun Erigaisi, men så blev der ellers taget revanche mod en anden stærk inder, Ganguly i 9. rd.

Læs resten

Årets skakspiller 2021: Jonas Bjerre

Jonas Bjerre ved sidste års Ligaafslutning i Morten Børuphallen.
Foto: Thomas Vestergaard.

.
Efter Jonas’ nederlag i dagens runde i Tata Challengers kom der her til aften en mere positiv nyhed; At han for anden gang fortjent havde vundet den hjemlige afstemning om titlen som årets bedste skakspiller 2021.

53 DSU-medlemmer havde fundet det ulejligheden værd at deltage i afstemningen (for få!), og den blev mere tæt end normalt. Dog med Jonas som vinder foran Allan Stig og Jesper Thybo, hvilket utvivlsomt hænger sammen med fantompræstationen ved Hold-EM i Slovenien.

Afstemningsresultater, kongerækken og kommentarer findes på skak.dk.

Skanderborg 4’s kamp mod SK 68 VI d.18. 1

Det skorter lidt lidt på gode resultater for dette vort 4. hold. Til ovennævnte kamp var vi klare rating favoritter. Men ratingtal er et, mens faktiske resultater noget andet. Resultatet blev det modsatte af forventede, som var 5½-2½.

Jeg så ikke meget til de enkelte partier, men lidt har jeg da .Torben Gregersen spillede mod den førhen stærkere spiller Graham Taylor, der dog er faldet lidt af på den. Torben tilkæmpede sig en remis efter godt og energisk spil. Asger J. Andersen spillede mod en førhen stærk skoleskakspiller, som stadig spiller godt. Asger kæmpede bravt, men sluttelig blev overmagten for stor, og Asger måtte se sig besejret. Anders Dyhr Nørløv havde også lige spil langt hen i partiet, men om det var den begyndende Corona, der gjorde udslaget, ved jeg ikke, men enden blev, at Anders tabte.

Også Anders Haarup tabte. Iflg eget udsagn havde han stået skidt det meste af partiet, og så er det jo op ad bakke.

Jeg selv vandt hurtig en bonde og stod rigtig godt, men desværre kludrede jeg i overgangen fra midtspil til slutspil og tabte bonden igen, og derved fik modstanderen en fribonde, som jeg ikke formåede at standse, og så var det slut. Axel Nielsen havde fornøjelsen af en af deres 2 kvindelige spillere og efter lige spil enedes man om remis. Leif Møller Hansens modstander var også en kvinde, Da jeg så det, syntes jeg, at Leif stod bedst, men galant som han er, så delte man pointet. Thomas Jose Brandt Hansen var vist den, der var hurtigst færdig,, og heldigvis var det med gevinst til følge. Jeg så eller hørte ikke, hvad der skete. Altså et nederlag på 2½-5½. Desværre ligger vi sidst i tabellen og skal møde 2’eren i sidste runde, som afvikles her i Skanderborg. Men efter de nye afviklingsregler, så rykker vi ikke ned.

Tre halve og en pind i Tata Challengers

Stillingen i Challengers efter 7 af de 13 runder. Klik for at kunne læse skemaet.

Det går fortsat helt hæderligt for uge Jonas Bjerre i Tata Challengers. Efter en start med 1-0-1 har de næste tre partier givet tre remiser uden de store gevinstchancer i nogen retninger, så Jonas nu har 3½/6. Dette er ikke overraskende midt i feltet som 4-7/13.

Læs resten

Silkeborg 4 – Skanderborg 5

Torsdag 20. JAN 2022 tog Skanderborg 5 til Silkeborg. Det er en svær udebane, og vi havde revanche tilgode.

Skanderborg stillede således op: Bræt 1, Jesper Pallesen, Bræt 2, Vibeke Grue, Bræt 3 Hans Skovhus, Bræt 4 Bertram Knoblauch.

Det lykkedes at besejre det stærke Silkeborg hold med 1,5 – 2,5.

På hjemmesiden er på resultattavlen er det anført, at Skanderborg stillede op uden at respektere ratingordenen.

Det stiller jeg med undrende overfor, for iflg. DSU stillede vi op i ratingorden, men problemet er, at DSUs ratingorden ikke er den samme som Skanderborg skakklubs ratingorden. Hvorfor ikke?

Første spiller der var færdig var Bertram, der lagde offensivt ud, med et kraftigt angreb mod modstanderens konge. Angrebet kunne ikke færdiggøres, og det kostede lidt, men da modstanderen tilbød remis accepterede Bertram.

Næste spiller der kunne afslutte var Vibeke, der blev presset helt i bund af Knud Mogens. Det endte i en gaffel med KMs springer, hvorefter der var frit valg mellem Vibekes dronning og et tårn. Det var det, og Vibeke måtte opgive.

Så stod det 1,5 – 0,5 til Silkeborg.

Næste spiller der fuldendte var Jesper, der på intet tidspunkt var presset, og havde fuldstændig styr på sin modstander, der kunne se, hvor det bar hen og opgav.

Sidste afsluttede parti var mit. Jeg stod i begyndelsen bedst, men min modstander havde et giftigt springer par, der gjorde det svært for mig at beholde mit materiale, og jeg slap nådigt ved at bytte et af mine tårne med en springer.

Så stod min modstander igen bedst, men det lykkedes mig at lave en del ravage hos ham med min springer, som endte ud i at jeg lavede en gaffel, hvor jeg fik frit valg mellem hans 2 tårne. Herefter tilbød jeg remis, men det blev afslået.

Jeg fik herefter etableret en afdækker skak med min løber/tårn, hvorefter jeg kunne høste modstanderens springer og score en bonde, gratis, så var spillet lige pludselig vendt til min fordel, og min modstander opgav.

Resultat 2,5 til Skanderborg og 1,5 til Silkeborg. Ratingorden eller ej.

Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer