Mads Andersen og Arabiens drøm

Som den flittige læser af hjemmesiden har opdaget, så har Skanderborgs stærkste spiller GM Mads Andersen fortsat sin skaksommer i De Forenede Arabiske Emirater, nærmere betegnet Abu Dhabi.


Mads startede turneringen helt efter planen og fik tævet to unge indere – de er ellers som bekendt altid underratede, men det var ikke nok til for alvor at bringe Skanderborgs stjerneskud ud af kurs. I 3. runde skiftede modstanden karakter, og på den anden side af brættet sad Richard Rapport, 2719, fra Ungarn. Rapport er et af de helt store talenter, særligt på den kreative del af spillet, hvilket naturligvis gør det til et spændende opgør – både i forhold til, hvordan partier forløber, men særligt også på den udviklingsmæssige front for Mads. Partiet forløb længe rigtig fint, hvor Mads fik afviklet til slutspil, hvor Stockfish evaluerede stillingen til 0.00. Det er dog ikke altid sådan lige til, og hvis man kigger på flere af partierne, så bliver slutspillene ikke leveret efter samme høje kvalitet som resten af spillet. Det skyldes helt grundlæggende, at der modsat de fleste turneringer ikke spilles med tillægstid ved træk 40. Derfor fik Mads ikke spillet den rigtige plan  og måtte desværre ned. Man kan selvfølgelig altid bruge suttekluden og sige, det var ærgerligt med tidnøden efter et flot parti, men dybest set var partiet et eksempel på, Mads er gevaldigt på vej mod top 100 i verden – den kan skimtes små 50 elopoint forude. Så drømmen om at blive elitespiller lever stadig for den glade amatør fra de lille harske smørhul i 8660.

Efter 3.runde var der fridag grundet fredagsbønnen – om Mads fik en åbenbaring vides ikke, men det bliver spændende at følge i fremtiden. Der ventede en dobbeltrunde, hvor Mads spillede sig til halvanden point, hvilket var ca. som den forventede score foreskrev. Remisen i 5. runde var forholdsvis hurtig. Efter Mads havde spillet åbningen upræcis, kom modstanderen, en 13 årig med knap 2500, med et tilbud, der ikke kunne afslåes. 6.runde forløb som efter samme recept, som når reporteren og unge Andersen spiller lyn – et enormt tørt parti, hvor en lille fordel bliver vekslet til en bonde – den jyske skakskole er som bekendt glad for gratis bønder – og herefter teknik hele vejen til målet – det er ikke uden grund, Mads går under tilnavnet “Kederen”: han keder ganske enkelt modstanderen ihjel! Bedømmelsen fra undertegnede og Stockfish var dog, at det ikke var helt stilrent, men igen – uden ekstra tid bliver slutspillene ikke helt efter bogen – pointet tæller dog det samme!

7.runde stod på kinesiske Wang Hao på 2711 – endnu en gang med de sorte brikker imod en af de halvstore ånder. Det blev dog aldrig et parti, hvor tilskuere med sympati for Mads måtte være urolige. Faktisk var der undervejs en bonde mere til skanderborgenseren, dog uden partiet for alvor var ved at tippe over til det hele point. Der venter fortsat 2 runder af turneringen. Det er lykkes at få følgende udtalelser fra stjernen: “Jeg føler, spillet kører ret godt, så med en god slutspurt burde det være muligt at blande mig i de rigtig sjove placeringer.” Vi glæder os til at følge de sidste runder. Som en kuriositet kan det nævnes, at Mads med 5/7 kun har slået indere! Og i morgen venter Das Debashis med 2539… fra Indien!

Views All Time
Views All Time
1255
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer