Arrangementer

Artikel om Mads, Jonas og hele klubben

Efter journalistens mange spørgsmål var der liiiige tid til en håndfuld
lynpartier mellem de to topfolk, Mads t.v. mod Jonas, t.h. Foto: CQJ.

.
Som nogen allerede har opdaget, havde vi i kølvandet på vores 100 års-dag besøg af en kvindelig journalist, som gerne ville skrive om vore to stormestre af egen avl: Jonas og Mads, vores forskellige hold og naturligvis høre formandens syn på nutid og fremtid. Alt sammen for at skrive en fin artikel Stiftens digitale tillæg SkanderborgLIV.

Læs resten

Fotos fra bymesterskabet, 1. rd.

Fra 1. rd.: Thomas Jose Brandt Hansen (t.v.) dyster mod unge Asger Husted.

.
Fotografen kunne ikke lade være med at dukke op til 1. runde i det årlige Bymesterskab, og det kom der nogle ganske fine skud ud af. Dem skal I da ikke snydes for, så klik “læs resten” nedenfor, og I vil se et galleri med alle billederne. Ved at klikke på hvert foto én (smartphone) eller to gange (PC) fås en større og skarpere udgave af hvert foto. Brug browserens returpil (ø.tv.) for at komme tilbage.

Alle fotos taget af Claus Qvist Jessen, som har det med at blive knotten, hvis de bruges andre steder, uden man først har spurgt om lov 🙂

Læs resten

Fra 100 års-fødselsdagen, onsdag d. 4. januar 2023

.
Det var som bekendt en stor dag for klubben i onsdags. I disse elektroniske tider er det ikke så ofte, at skakklubber er så livskraftige, at de når at blive 100 år, men det lykkedes altså for Skanderborg Skakklub. Som vi hørte fra adskillige talere, er sådan et jubilæum ikke noget, der bare kommer af sig selv. Der kræves arbejde – masser af arbejde, og det er bestemt ikke nogen selvfølge, at en klub har gode og hjælpsomme ildsjæle og har haft det i 100 år.

Men det har VI, og lidt af resultatet oplevede vi alle i onsdags, så mange tak til alle, der har bidraget til klubbens høje og livskraftige alder. Vi tager gerne 100 år til 🙂

Læs resten

Sidste klubturnering i 2022

Aftenens vinder af A-gruppen (Claus Qvist) i gang med at
vinde over Anders Haarup (en anden turnering; foto:
Vibeke Grue). Klik på billedet for bedre opløsning og skarphed.

.
Her i december blev 2022 sluttet af med en lille hurtigturnering i klubben. 14 deltagere betød, at de otte øverst ratede havnede i topgruppen (A), mens de seks sidste blev placeret i en tilsvarende seksmandsgruppe (B). Begge spillede round-robin med 15 mins. tid til hver spiller plus 5 sek./træk.

Vinder af B.gruppen blev med afstand til “feltet” Vibeke Grue og Carsten Leed (VRS), begge på 4½/5 og en indbyrdes remis. Det parti skulle Vibeke vist have vundet, men hendes evigt gode hjerte lod modstanderen slippe af krogen med en noget ufortjent remis, så hun nøjedes med en delt topplacering og 167(!) gode ratingpoints. Flot gået.

Knud Mogens blev nr. 3, hele 1½ point efter de to klare vindere. Den fulde tabel er at finde på DSU’s net.

Læs resten

Jonas Bjerre og damerne

Danmarks stærkeste spiller, Jonas Bjerre, demonstrerer,
hvornår man skal bytte damer – og hvornår man ikke skal.

.
Skanderborg Skakklub afholder jo fra tid til anden teoriaftener, hvor én af spillerne fra Ligaholdet gennemgår et selvvalgt emne til gavn og glæde for os mere dødelige, menige medlemmer. Tirsdag d. 15. november var turen kommet til intet mindre end Skanderborgs og Danmarks topbræt, Jonas Bjerre, som i dagens anledning havde valgt at fokusere på kunsten at bytte dronninger – eller hvornår man ikke skal.
.

Læs resten

Dagens konsultationsparti + noter

Team Skanderborg kort efter partistart.

Som lovet: Dagens parti mellem heltene fra Silkeborg og Skanderborg:

Hvid: Team Silkeborg: Knud Mogens Jakobsen (kaptajn), Steen Konradsen, Paul Cook og Nils Tjellsen

Sort: Team Skanderborg: Bjarne Berring Rasmussen (kaptajn), Hans Skovhus, Jonas Larsen, Allan Andersen og Leif Møller

Læs resten

LiChess guide

Vi har i bestyrelsen besluttet at vi gerne vil arrangere noget online skak for
dem der har lyst. Dette har vi valgt skal foregå på lichess.org hvor vi
allerede har etableret en virtuel version af Skanderborg Skakklub.

LiChess er ganske gratis at bruge og fuld af gode sager!

Som en service til medlemmerne vil jeg beskrive hvordan man opretter en
lichess.org konto.

Læs resten

Klaus Berg & Co i hopla

.
Det bliver en underlig sæson, det her; herom ingen tvivl. Klubturneringen bliver spillet med brætterne placeret et par sømil fra hinanden, og holdturneringen er af 6. HK sat på semi-pause, men på ét punkt har vi faktisk en god chance for status quo: De månedlige Klaus Berg-sessions.

Læs resten

Ligaoplæg

I går, torsdag, stod Nicolai V. Pedersen for sæsonens første ligaoplæg. Udgangspunktet var en diskussion af bondestrukturer og vurderinger af slutspilsstillinger. Hvornår er en springer bedre end en løber, og omvendt i slutspil, og hvad afgør det?

NVP går oldschool med demoboardet
Læs resten
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer