Arrangementer

Magnus Carlsen vandt World Cup 2023!

Før første parti mellem Carlsen og Pragg.

.
Både finalen i WC 23 og kampen om 3.-4.-pladserne blev præcis lige så medrivende, som man kunne have håbet på. Det var bestemt ikke mystisk, at ex-VM Carlsen slog sig forbi overraskelsen Nihat Abasov, men azerbaidjaneren gjorde som i alle de foregående runder en rigtig godt figur og strittede godt imod.

Læs resten

Triveni Continental Kings vinder GCL

Vinderholdet: Levon Aronian (USA), Yu Yangyi (Kina), Wei Yi (Kina), Kateryna Lagno (Rus), Sarasadat Khademalsharieh (Iran) og Jonas Bjerre (DK). Billede fra turneringens hjemmeside.

.
Sørme! Trods en ikke for overbevisende start på Global Chess League lykkedes det Jonas Bjerres hold, Triveni Continental Kings, at løbe sejren helt i mål mod det stærke hold fra UpGrad Mumba Masters.

Læs resten

Global Chess League i Dubai

Jonas Bjerre (t.h.) mod indiske Nihal Sarin.
Sarin vandt desværre igen til 2/2 mod Jonas i GCL.
Foto: Maria Emelianova fra turneringens hjemmeside Klik på billedet for at få fuld størrelse.

.
Som mange allerede ved, spilles der i disse tider noget helt nyt i Dubai: En eksklusiv holdkamp med deltagelse af seks hold på hver seks spillere, alle fra øverste hylde af vores fælles skakverden. To af brætterne er reserveret kvinder og et enkelt er til en juniorspiller, og sørme – vores hjemlige helt, Jonas Buhl Bjerre, er med som en af de seks juniorer.

Faktisk er der total hele otte juniorer med, idet to af de allerstærkeste, Usbekistans Nodirbek Abdusattorov og indiske Gukesh, er med på 2.-brættet blandt elitespillerne. Topspillerne bliver bare yngre og yngre.

Læs resten

Fotos fra 100 års-festen på Vestermølle

Tryllekunstner Jesper Grønkjær på slap line foran 54 forventningsfulde klubmedlemmer (inkl. ledsagere).

.
Så oprandt dagen, hvor Skanderborg Skakklub skulle fejre vores ærværdige 100 års fødselsdag. Selve dagen var som bekendt allerede d. 4. januar (2023), men nu var tiden så kommet til den “rigtige” fest.

Dagen startede med en flot rundtur på Skanderborg Sø med det gode skib “Dagmar”. Vejret var ualmindeligt flot, champagnen herligt kold og selskabet super.

Efter en god rundtur på søen endte skiwet ved Vestermølle, hvor der ventede en herlig treretters menu med vin af det anerkendte mærke “ad libitum”. Undervejs i løbet af aftenen fik vi fordoblet antallet af æresmedlemmer (fra én til to), da Bjarne Berring Rasmussen yderst fortjent blev udnævnt til æresmedlem. Stort bifald.

Læs resten

Fotos fra præmieuddelingen ved pokalfinalen

Turneringens to maksimumscorere (6/6) med DSUs formand Poul Jacobsen i midten. Foto: CQJ.

.
Som lovet er her fotos af de mange glade præmietagere. Ærgerligt nok ingen skanderborgere blandt de dygtige spillere, men det kommer måske næste år.

Klik på hvert enkelt thumbnail separat for at få den fulde størrelse af fotoet. For at komme tilbage igen til galleriet klik på browserens venstre-pil (tilbage) øverst i venstre hjørne.

Læs resten

Fotos fra pokalfinalen i Skanderborg

Fra et træningsparti inden turneringsstaren.
Foto: CQJ.

.
Som bekendt blev der her i dag (d. 28. maj) afholdt finale i pokaturneringen. Det skete i hele fire rækker: Elite, Bredde (rating max 1800 i snit), Senior (+50 år) og junior. Klubben havde på mystisk vis kun ét hold med i de øverste rækker, nemlig i 50+, hvor Tavs Bjerre, Colin Watson, Claus Qvist Jessen, Rob McAndrew og Anders Haarup. Hverken Bredde eller Elite syntes at appellere til vores medlemmer, og det kan undre, for det er utroligt hyggeligt – også selvom vi intet vandt.

Resultaterne kommer utvivlsom på skak.dk, når de er lagt op.

Læs resten

Link til 100-års-festen d. 10. juni 2023

.
Det er ikke let med de filer, og af og til sker det, at WordPress ikke bryder sig om pdf-filer. Det går bedre med jpg-filer, så klik på billedet TO GANGE for at få den fulde ordlyd af invitationen.

Husk tilmelding senest d. 8.maj til Kai på kai.munk@gmail.com. Den symbolske brugerbetaling på 200 kr. pr snude indbetales på klubbens konto i Norden (2640-5909939536) eller via MobilePay til BOX45404 (klubbens kaffekasse).

Artikel om Mads, Jonas og hele klubben

Efter journalistens mange spørgsmål var der liiiige tid til en håndfuld
lynpartier mellem de to topfolk, Mads t.v. mod Jonas, t.h. Foto: CQJ.

.
Som nogen allerede har opdaget, havde vi i kølvandet på vores 100 års-dag besøg af en kvindelig journalist, som gerne ville skrive om vore to stormestre af egen avl: Jonas og Mads, vores forskellige hold og naturligvis høre formandens syn på nutid og fremtid. Alt sammen for at skrive en fin artikel Stiftens digitale tillæg SkanderborgLIV.

Læs resten

Fotos fra bymesterskabet, 1. rd.

Fra 1. rd.: Thomas Jose Brandt Hansen (t.v.) dyster mod unge Asger Husted.

.
Fotografen kunne ikke lade være med at dukke op til 1. runde i det årlige Bymesterskab, og det kom der nogle ganske fine skud ud af. Dem skal I da ikke snydes for, så klik “læs resten” nedenfor, og I vil se et galleri med alle billederne. Ved at klikke på hvert foto én (smartphone) eller to gange (PC) fås en større og skarpere udgave af hvert foto. Brug browserens returpil (ø.tv.) for at komme tilbage.

Alle fotos taget af Claus Qvist Jessen, som har det med at blive knotten, hvis de bruges andre steder, uden man først har spurgt om lov 🙂

Læs resten

Fra 100 års-fødselsdagen, onsdag d. 4. januar 2023

.
Det var som bekendt en stor dag for klubben i onsdags. I disse elektroniske tider er det ikke så ofte, at skakklubber er så livskraftige, at de når at blive 100 år, men det lykkedes altså for Skanderborg Skakklub. Som vi hørte fra adskillige talere, er sådan et jubilæum ikke noget, der bare kommer af sig selv. Der kræves arbejde – masser af arbejde, og det er bestemt ikke nogen selvfølge, at en klub har gode og hjælpsomme ildsjæle og har haft det i 100 år.

Men det har VI, og lidt af resultatet oplevede vi alle i onsdags, så mange tak til alle, der har bidraget til klubbens høje og livskraftige alder. Vi tager gerne 100 år til 🙂

Læs resten
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer