Nyhed

1 2 3 87

Jonas Bjerre med i TePe-Sigemann

Jonas Bjerre under EM’s 3.rd. i Reykjavik.
Foto fra turneringens hjemmeside.

.
Det gode, svenske advokatfirma Sigemann har i mange år haft en ledende chef med et stort hjerte for skak, og den interesse er gennem årene blevet brugt til at afholde en fin række internationale GM-turneringer med historisk set gode besætninger. Faktisk så gode, at netop TePe-Sigemann har en slags status som Skandinaviens stærkeste, lukkede turneringer. Ikke hvert år, for der har været et par “huller” i kalenderen, men i år er turneringen tilbage for fuldt skrald.

Læs resten

Jonas Bjerre til World Cup!

Slutstillingen til EM 2021. Klik for en større, læselig udgave.
Jonas kneb sig lige akkurat med i det fine selskab som nr. 22.

.
Det gik (sgu) ikke så ringe endda for unge Jonas oppe i det nordatlantiske. Selvom det før sidste runde stod lysende klart, at der ikke var nogen chance for at havne helt ope i den absolutte top, var der vigtige ELO’er at spille om og – vigtigst – chancen for at komme blandt de 2 øverste, der er sikret direkte adgang til World Cup 2023. Netop Top-23 kom til at spille en stor rolle, for flere af partierne i toppen endte med hurtige remiser, da det så ud til at begge parter ville kvalificere sig.

Læs resten

Mere islandsk succes + update

Parligras-Bjerre, slutstillingen fra 8. rd. Hvid kan bare vente på de løbske bønder på damefløjen.

.
Det går fortsat mere end godkendt oppe i den nordvestlige Atlant. Efter “lokalremisen” mod Rasmus Svane skulle Jonas i 9. rd. have sort mod den stærke, rumænske GM GM Mircea-Emilian Parligras. Og udefra så det forbavsende let ud – hvordan en lige åbning pludselig gav en ret stor afvikling og to sorte plusbønder i a- og b-linjerne. Jonas holdt de hvide chancer i kort snor, og efter 41. træk kunne han sætte hele pointet ind på kontoen til en flot score på 6/9. Tjek partiet HER.

Læs resten

Jonas og Thybo fortsat godt med på Island

Bjerre-Svane efter 27. – Sc3. Computeren påstår hvid gevinst efter kvalitetsofferet Txc3, men i praksis er det godt nok svært.

.
Det går stadig helt ok oppe nordpå. Efter nedelaget til David Navara hed næste modstander på listen selveste GM Rasmus Svane, dansk-tysker, bosiddende i Lübeck og endda præ-corona-holdkammerat på Skanderborgs ligahold. Det er han sådan set stadig, men har holdt et par sæsoners coronapause pga. de krævede grænsekryds. Men nu hvor man godt må krydse grænser uden karantøne, så vores kommende Liga-mostandere kan sagtens risikere både Rasmus og lillebror Frederik (kendt fra sit fremragende spil til SMUK-Skak 2021).

Læs resten

Flot dag på det islandske kontor + update

Jonas i turneringens 3. runde.
Foto fra Reykjavik Opens officielle side.

.
Det går bare godt for Jonas Bjerre til det individuelle EM i Reykjavik. I 6. runde hed modstanderen Tamas Banusz, Ungarn, 2635, I en russer gik ungareren ind i en forceret afvikling, hvor han ofrede to lette for et tårn, men uden at få det ventede spil. Det kom heller aldrig, og efter 36 træk opgav ungareren ved udsigt til en mat i otte (ifølge Stockfish). Jonas har nu fremragende 4½/6 og er med hel oppe, hvor det er sjovt. Indtil videre hedder udbyttet flere fine skalpe og +14 ELO.

Tjek partiet Bjerre-Banusz her.
.

Læs resten

Fortsat succes i Nordatlanten + update

.
Det går fortsat ikke så ringe endda for 17-årige Jonas Bjerre oppe i det islandske. Som tidligere skrevet er Reykjavik Open udvidet til også at være det individuelle EM, og Jonas vandt de første to partier (ét let, ét noget sværere). I 3. runde stod den topseedede englænder Gawain Jones på menuen, endda med Jonas som sort. Og selv det gik fint. Partiet kom vist aldrig over remisgrænsen, så Jonas nu havde 2½/3. Tjek partiet HER.

Læs resten

Jonas Bjerre til EM i Reykjavik + 2 x update

Screendump fra partiet Butenandt-Bjerre; EM 1.rd.
Klik på billedet for at få en større (og især læsbar) udgave.

.
Sensommerens store, individuelle skakshow i Europa er det individuelle EM, som i år er slået sammen med Reykjavik Open. Det holdes fra 26. aug. til 5. sept. i år i Reykjavik, Island, og præmiesummen på €100.000 har lokket bl.a. de ambitiøse danske supertalenter Jonas Bjerre og Jesper Thybo. Også den rutinerede IM Jakob Sylvan og Mikkel Manosri Jakobsen er med plus et par noget mindre kendte danskere (Jens Gade og T. Nielsen) meget længere nede. 183 deltagere i alt i feltet, som toppes af Gawain Jones og David Navara.

Læs resten
1 2 3 87