Nyhed

Han kom, han så, han sejrede..

Dagens 10 min hurtigskakturnering blev afviklet med 8 deltagere. En ny ung mand, Oskar, deltog for første gang i “rigtig” skak, og imponered ved at score 4 ud af 7 point. Forhåbentlig har Oskar fået blod på tanden, så vi atter ser ham til nærskak i klubben. Kim Lund Larsen havde endelig fået lov af kone og hund (måske omvendt rækkefølge) til atter at få lov til at flytte brikker, og det gjorde han i sikker stil, 7 ud af 7 point !

Læs resten

Hyggeskak tirsdag d. 17/5

Det blev til en hyggelig aften med 13 deltagere i en stor gruppe med 7 minutter pr. spiller pr. parti. Selvom det var hyggeligt blev der gået til stålet, og der blev ikke givet ved nogle dører. Og dog … en dronning, en officer, en sikker gevinst … forsvandt hist og pist. Da tågen lettede og klokken nærmede sig 22:30 tog Kai første pladsen, med Colin lige efter og Anders/Morten delte bronzen.

Læs resten

Bertram vandt tirsdagsturneringen

Som det fornemmedes på Generalforsamling var/er der interesse for, at der holdes åbent og spilles skak i klubben på tirsdag. I hvert fald i maj måned.

Det var vi så 8 medlemmer, der benyttede os af  i aftes d. 10.maj.

Vi spillede i en gruppe med 10 min.  Pr spiller pr parti. Det blev en hyggelig aften med en utrolig spændende afslutning,

Læs resten

Klubaften i aften

Skanderborg Skakklub er fortsat aktiv her i maj og juni. Kom og vær med, alle er velkommen, mød blot op før kl. 18:45. Disse billeder er fra nu i aften … hyggelig klubaften 🙂

Pokalskak kvalifikation

Skanderborg Skakklub havde lørdag et hold med til 6. hovedkreds kvalifikationsstævne til Pokalturneringen 2022. Holdet deltog i bredderækken hvor gennemsnittet skal være under 1800. Holdleder Colin havde samlet Claus, Jonas, Torkild og Allan med undertegnede som reserve. Det blev reserven der deltog ved kvalifikationsturneringen, så holdet bestod af 1. Jonas, 2. Morten, 3. Torkild og 4. Allan, og med 2 uafgjorte kampe og en gevinst kvalificerede vi Skanderborg Skakklub til finalestævnet søndag d. 5/6. Tillykke til klubben.

Link til kvalifikationsturneringens enkeltresultater

Link til 6. hk’s omtalde af kvalifikationsstævnet

Generalforsamling i Chess House

På trods af flere velbesøgte arrangementer er det op ad bakke i Chess House. Kommunens embedsfolk vil have penge tilbage for den tidligere formands og kasserers svindel. Udlejer vil flytte foreningens lokaler til et sted hvor Aarhus Skolerne (en af klubberne der bruger Chess Houses lokaler) ikke er intereseret i at deltage. Der mangler frivillige til at drive skak caféen.

Men der var en vis positiv ånd på mødet, måske kan en mulig arv hjælpe økonomien, måske kan man finde andre lokaler eller måske kan Aarhus Skolerne overtales. Der er fortsat basis for Chess House, specielt ift. ungdomsskakken og holdkampe i Aarhus. Samtidig er der potentielt grobund for noget skak for ældre, og Aarhus er en stor by hvor reelt meget få spiller skak så potentialet burde være der.

Læs resten

Jonas Bjerre genvinder SpeedChess-mesterskabet!

.
“Rettidig omhu” var noget, salig A. P. Møller betjente sig af, men det har arrangørerne af SpeedChess Denmark ikke lyttet meget til. I hvert fald ikke, hvis de vil have publicity og tilskuere ud af det. Siden semifinalen mellem Jonas og Mads A. har det nemlig været en velbevaret hemmelighed, hvornår finalen mellem Jonas Bjerre og Jesper Thybo skulle spilles.

Læs resten

Referat fra generalforsamlingen

Er nu på hjemmesiden

Tilføjelse til referatet, punkt 8g: Hans Skovhus fik en flaske gin for at sætte nyheder på hjemmesidne – udenfor bestyrelsen – alle kan bidrage her på hjemmesiden, med stort og småt … hvis de har tid og lyst. Tak Hans.

Husk at referater kan findes under menu Medlem og derefter Bestyrelsesreferater – eller direkte her

Speed Chess semifinale mellem Mads Andersen og Jonas Bjerre

.
Den internetbaserede Speed Chess-turnering nærmer sig sin ende. I den ene semifinale viste Jesper Thybo sine store muskler og eliminerede Sune Berg ganske sikkert, men hvornår den anden semifinale mellem Mads Andersen og den regerende Speed Chess- mester, Jonas Bjerre, skulle spille, var der ingen oplysninger om. Lige indtil i dag, hvor det blev afløret, at Skanderborgs to største talenter skal spille i aften! Spilstart kl. 19.30, og som vanligt spilles der først 60 minutter “lyn” (5 + 1), 40 min. lyn-lyn (3 + 1) og til sidst 20 min. bullet (1 + 1).

Læs resten
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer