SmukSkak GM

SmukSkak 2023, dag 9 + EMT resultater

Raja Panjwani – opgav hurtigt at tage hele pontet mod Nagy.

.
Så blev det tid til sidste runde, men hvilken runde! Ud af de NI tilbageværende spillere kunne de seks med rette blande sig i topstriden, og flere af dem skulle mødes indbyrdes.

Dagens eneste remis kom i Panjwani-Nagy, hvor de delte efter trækgentagelse i træk 13! Den slags pølseri kan sofiareglen desværre ikke forhindre. Derved kom Nagy (som Rozentalis) på 5½ inkl. det gratis point, mens Panjwani måtte nøjes med 5.
.

Læs resten

SmukSkak 2023, dag 8 + fotos

Unge Jens Ramsdal overraskede alt og alle med en flot sejr som sort mod stormester Rozentalis. Det var litauerens første nederlag i turneringen.

.
Vi nærmer os gevaldigt meget målstregen, og stillingen i toppen af GM-gruppen bliver til stadighed mere og mere mudret. Så snart “noget” stikker af fra feltet, sørger guderne for at vedkommende får bank i runden efter. Især Raja Panjwani har glimret som mesterdræber. I går satte han en flot kæp i hjulet for Korleys GM-drømme, og i dag skulle han op mod Jesper Thybo. Og sørme – endnu et helt point som sort, så inkl. “pointet” mod den frafaldne Nikolai har canadieren scoret 3/3 i de seneste tre runder. Se partiet HÉR.

Læs resten

SMUKskak 2023, dag 7

Fra partiet Korley-Panjwani, 7. runde i årets GM-turnering. Hvad er sorts bedste træk?

.
Første dag i selskab med alle vi dødelige på Morten Børup og også en dag med ganske store omvæltninger. Kassa Korley havde dagen før smidt en gylden chance for sin tredje GM-norm ved at tabe til en velspillende Jesper Thybo, og i dag ventede så canadieren Raja Panjwani, som meget langtfra var med i kampen om laurbærrene.

Læs resten

SMUKskak 2023, dag 6 + fotos

Torsdagens store vinder: Jesper Thybo, der spillede flot og effektivt mod den hidtil førende Kassa Korley.

.
Der er noget i livet, der er forudsigeligt, og noget, der absolut ikke er det, og der var næppe mange, der havde forudset, at Nikolai V. P. ville trække sig fra årets turnering. Men det skete, og udover at der de sidste fire runder kun er fire partier at kigge på, er der fire spillere, der får et gratis point, hvilket får stor betydning for stillingen i turneringen. Ikke det bedste, men det kan ikke være meget anderledes.

Se stillingen HÉR.

Læs resten

SmukSkak GM lidt over halvvejs

90 % af feltet ved årets SmukSkak GM. Fra venstre: Jesper Thybo, Raja Panjwani. Filip Boe, Kassa Korley, Eduardis Rozentalis, Jakob Pajeken, Jens Ramsdal, Marius Fromm og Nikolai V. Pedersen. Gabor Nagys fly var forsinket, så han ankom først 2 min. over spilstart (Foto: CQJ).

.
Tiden tikker, mestrene i årets GM-turnering har nu spillet fem af de i alt ni runder, og det må være tid til en slags “midtvejsevaluering”.
.

Læs resten
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer