Turneringer

1 2 3 22

Triveni Continental Kings vinder GCL

Vinderholdet: Levon Aronian (USA), Yu Yangyi (Kina), Wei Yi (Kina), Kateryna Lagno (Rus), Sarasadat Khademalsharieh (Iran) og Jonas Bjerre (DK). Billede fra turneringens hjemmeside.

.
Sørme! Trods en ikke for overbevisende start på Global Chess League lykkedes det Jonas Bjerres hold, Triveni Continental Kings, at løbe sejren helt i mål mod det stærke hold fra UpGrad Mumba Masters.

Læs resten

Global Chess League i Dubai

Jonas Bjerre (t.h.) mod indiske Nihal Sarin.
Sarin vandt desværre igen til 2/2 mod Jonas i GCL.
Foto: Maria Emelianova fra turneringens hjemmeside Klik på billedet for at få fuld størrelse.

.
Som mange allerede ved, spilles der i disse tider noget helt nyt i Dubai: En eksklusiv holdkamp med deltagelse af seks hold på hver seks spillere, alle fra øverste hylde af vores fælles skakverden. To af brætterne er reserveret kvinder og et enkelt er til en juniorspiller, og sørme – vores hjemlige helt, Jonas Buhl Bjerre, er med som en af de seks juniorer.

Faktisk er der total hele otte juniorer med, idet to af de allerstærkeste, Usbekistans Nodirbek Abdusattorov og indiske Gukesh, er med på 2.-brættet blandt elitespillerne. Topspillerne bliver bare yngre og yngre.

Læs resten

Fotos fra præmieuddelingen ved pokalfinalen

Turneringens to maksimumscorere (6/6) med DSUs formand Poul Jacobsen i midten. Foto: CQJ.

.
Som lovet er her fotos af de mange glade præmietagere. Ærgerligt nok ingen skanderborgere blandt de dygtige spillere, men det kommer måske næste år.

Klik på hvert enkelt thumbnail separat for at få den fulde størrelse af fotoet. For at komme tilbage igen til galleriet klik på browserens venstre-pil (tilbage) øverst i venstre hjørne.

Læs resten

Fotos fra pokalfinalen i Skanderborg

Fra et træningsparti inden turneringsstaren.
Foto: CQJ.

.
Som bekendt blev der her i dag (d. 28. maj) afholdt finale i pokaturneringen. Det skete i hele fire rækker: Elite, Bredde (rating max 1800 i snit), Senior (+50 år) og junior. Klubben havde på mystisk vis kun ét hold med i de øverste rækker, nemlig i 50+, hvor Tavs Bjerre, Colin Watson, Claus Qvist Jessen, Rob McAndrew og Anders Haarup. Hverken Bredde eller Elite syntes at appellere til vores medlemmer, og det kan undre, for det er utroligt hyggeligt – også selvom vi intet vandt.

Resultaterne kommer utvivlsom på skak.dk, når de er lagt op.

Læs resten

Jonas og Rasmus i Capablancas hjemland

Capablancas gravsted i Havana. Bemærk den forvoksede skakbrik til højre plus den lille, sorte konge t.v., som en fan sikkert har anbragt. Foto: CQJ.

.
Vore unge helte, Jonas Buhl Bjerre og Rasmus Svane, har begge modtaget en flot invitation til at deltage i én af planetes mest traditionsrige turneringer: Den altid stærke og spændende Capablanca Memorial. Den afholdes naturligvis i Capas gamle hjemby, Havana på Cuba, og dér er Jonas og Rasmus begge en del af et stærkt timands GM-felt – sammen med fem cubanere (altid stærke), brasilianske Alexander Fier, en enkelt indisk ungersvend og den topseedede spanske Eduardo Iturrizaga Bonelli.
.

Læs resten

Fuld kraft frem i Astana – og så fire halve

Stillingen i 8. parti efter Nepos De8-h8. Ifølge Stockfish har hvid en tyk gevinst med 26. Td3 med truslen Th3 og besættelse af h-linjen.

.
Det går lystigt for sig i Kasakhstans hovedstad i det, man med lidt frækhed kan kalde “de næstbedstes kamp om æren at kalde sig den bedste – uden at være det.” Men selvom Mester Carlsen har trukket sig, er der masser af drama og tjubangskak i øst.

Læs resten

Fotos fra bymesterskabet, 1. rd.

Fra 1. rd.: Thomas Jose Brandt Hansen (t.v.) dyster mod unge Asger Husted.

.
Fotografen kunne ikke lade være med at dukke op til 1. runde i det årlige Bymesterskab, og det kom der nogle ganske fine skud ud af. Dem skal I da ikke snydes for, så klik “læs resten” nedenfor, og I vil se et galleri med alle billederne. Ved at klikke på hvert foto én (smartphone) eller to gange (PC) fås en større og skarpere udgave af hvert foto. Brug browserens returpil (ø.tv.) for at komme tilbage.

Alle fotos taget af Claus Qvist Jessen, som har det med at blive knotten, hvis de bruges andre steder, uden man først har spurgt om lov 🙂

Læs resten

Sidste klubturnering i 2022

Aftenens vinder af A-gruppen (Claus Qvist) i gang med at
vinde over Anders Haarup (en anden turnering; foto:
Vibeke Grue). Klik på billedet for bedre opløsning og skarphed.

.
Her i december blev 2022 sluttet af med en lille hurtigturnering i klubben. 14 deltagere betød, at de otte øverst ratede havnede i topgruppen (A), mens de seks sidste blev placeret i en tilsvarende seksmandsgruppe (B). Begge spillede round-robin med 15 mins. tid til hver spiller plus 5 sek./træk.

Vinder af B.gruppen blev med afstand til “feltet” Vibeke Grue og Carsten Leed (VRS), begge på 4½/5 og en indbyrdes remis. Det parti skulle Vibeke vist have vundet, men hendes evigt gode hjerte lod modstanderen slippe af krogen med en noget ufortjent remis, så hun nøjedes med en delt topplacering og 167(!) gode ratingpoints. Flot gået.

Knud Mogens blev nr. 3, hele 1½ point efter de to klare vindere. Den fulde tabel er at finde på DSU’s net.

Læs resten
1 2 3 22
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer