Turneringer

1 2 3 23

Det går op og ned ved EM i Budva

Det danske hold er stadig godt med til EM i Budva og har i hovedparten af matcherne gjort det rigtig fint mod de overratede modstandere. Således også i 5. runde mod Frankrig. De havde ikke deres to bedste spillere med (Firouzja og MVL), men stillede stadig med et meget stærkt hold:
.

.
Ligesom mod Spanien blev det et minimalt nederlag, men det kunne sagtens være gået meget bedre, men det kan det jo altid.

Se partierne Danmark-Frankrig

Artikel og foto på skak.dk

Læs resten

Hold-EM 2023 i Montenegro: Sejr over topseedede Aserbaidjan!!

Jonas Bjerre (t.t´h.) og Mads Andersen (midt), her i kamp for Skanderborg. De to sidder også nr. 1 og 2 på det danske landshold ved EM i Budva, Montenegro. Foto: CQJ.

I dag, lørdag d. 11. nov. 2023, lyder startskuddet for et af årets største skakbegivenheder – i hvert fald af dem med dansk deltagelse. I dag starter nemlig EM i holdskak, og for en gangs skyld stiller Danmark med det stærkest mulige landshold: Jonas Bjerre, Mads Andersen, Jesper Thybo, Bjørn Ochsner og Allan Stig. Kaptajn er landstræneren Søren Bech Hansen.
.

Læs resten

Fotos fra 2.-holdets kamp mod Horsens (1. rd.)

En af FEM reserver, ex-formand Anders Haarup stod længe fint i sit parti, men måtte til sidst ned – som de fleste af os andre.

.
Ligaholdets 2. rd. faldt sammen med andetholdets 1. rd. Desværre på en dum dag, så afbuddene ramte os hårdt og kontakt i form af en gedigen overmatchning mod et alt for godt hold fra Horsens. Der kommer nok et referat en dag ved lejlighed, men indtil da får I en lille flok billeder taget af klubfotografen – når nu kameraet alligevel var med 🙂

Læs resten

Fotos fra 2. rd. i Skakligaen 23-24

Mads Andersen, frisk hjemkommet efter en flot turneringssejr i Island, i sving mod ex-danmarksmester Martin Haubro (BMS). Mads vandt begge weekendens partier, lørdag over Brønshøjs Aref Vasli og søndag over Martin Haubro.

.
Som holdchef Allan har skrevet nedenfor, vandt klubbens førstehold begge sine matcher. I første runde en sikker sejr mod Brønshøj og i anden runde en knap så sikker sejr mod BMS. I begge matcher var der fuld plade på de tre øverste brætter: Jonas Bjerre, Mads Andersen og Jakob Pajeken.

Som altid var klubfotografen på pletten, og en del af de bedre skud findes i galleriet nedenfor (uden billedtekst). Klik på det enkelte billede for at se den fulde opløsning (to klik ved en PC), og brug browserens baglæns-pil (ø. t.v.) for at komme tilbage til galleriet.

Læs resten

Triveni Continental Kings vinder GCL

Vinderholdet: Levon Aronian (USA), Yu Yangyi (Kina), Wei Yi (Kina), Kateryna Lagno (Rus), Sarasadat Khademalsharieh (Iran) og Jonas Bjerre (DK). Billede fra turneringens hjemmeside.

.
Sørme! Trods en ikke for overbevisende start på Global Chess League lykkedes det Jonas Bjerres hold, Triveni Continental Kings, at løbe sejren helt i mål mod det stærke hold fra UpGrad Mumba Masters.

Læs resten

Global Chess League i Dubai

Jonas Bjerre (t.h.) mod indiske Nihal Sarin.
Sarin vandt desværre igen til 2/2 mod Jonas i GCL.
Foto: Maria Emelianova fra turneringens hjemmeside Klik på billedet for at få fuld størrelse.

.
Som mange allerede ved, spilles der i disse tider noget helt nyt i Dubai: En eksklusiv holdkamp med deltagelse af seks hold på hver seks spillere, alle fra øverste hylde af vores fælles skakverden. To af brætterne er reserveret kvinder og et enkelt er til en juniorspiller, og sørme – vores hjemlige helt, Jonas Buhl Bjerre, er med som en af de seks juniorer.

Faktisk er der total hele otte juniorer med, idet to af de allerstærkeste, Usbekistans Nodirbek Abdusattorov og indiske Gukesh, er med på 2.-brættet blandt elitespillerne. Topspillerne bliver bare yngre og yngre.

Læs resten

Fotos fra præmieuddelingen ved pokalfinalen

Turneringens to maksimumscorere (6/6) med DSUs formand Poul Jacobsen i midten. Foto: CQJ.

.
Som lovet er her fotos af de mange glade præmietagere. Ærgerligt nok ingen skanderborgere blandt de dygtige spillere, men det kommer måske næste år.

Klik på hvert enkelt thumbnail separat for at få den fulde størrelse af fotoet. For at komme tilbage igen til galleriet klik på browserens venstre-pil (tilbage) øverst i venstre hjørne.

Læs resten

Fotos fra pokalfinalen i Skanderborg

Fra et træningsparti inden turneringsstaren.
Foto: CQJ.

.
Som bekendt blev der her i dag (d. 28. maj) afholdt finale i pokaturneringen. Det skete i hele fire rækker: Elite, Bredde (rating max 1800 i snit), Senior (+50 år) og junior. Klubben havde på mystisk vis kun ét hold med i de øverste rækker, nemlig i 50+, hvor Tavs Bjerre, Colin Watson, Claus Qvist Jessen, Rob McAndrew og Anders Haarup. Hverken Bredde eller Elite syntes at appellere til vores medlemmer, og det kan undre, for det er utroligt hyggeligt – også selvom vi intet vandt.

Resultaterne kommer utvivlsom på skak.dk, når de er lagt op.

Læs resten

Jonas og Rasmus i Capablancas hjemland

Capablancas gravsted i Havana. Bemærk den forvoksede skakbrik til højre plus den lille, sorte konge t.v., som en fan sikkert har anbragt. Foto: CQJ.

.
Vore unge helte, Jonas Buhl Bjerre og Rasmus Svane, har begge modtaget en flot invitation til at deltage i én af planetes mest traditionsrige turneringer: Den altid stærke og spændende Capablanca Memorial. Den afholdes naturligvis i Capas gamle hjemby, Havana på Cuba, og dér er Jonas og Rasmus begge en del af et stærkt timands GM-felt – sammen med fem cubanere (altid stærke), brasilianske Alexander Fier, en enkelt indisk ungersvend og den topseedede spanske Eduardo Iturrizaga Bonelli.
.

Læs resten

Fuld kraft frem i Astana – og så fire halve

Stillingen i 8. parti efter Nepos De8-h8. Ifølge Stockfish har hvid en tyk gevinst med 26. Td3 med truslen Th3 og besættelse af h-linjen.

.
Det går lystigt for sig i Kasakhstans hovedstad i det, man med lidt frækhed kan kalde “de næstbedstes kamp om æren at kalde sig den bedste – uden at være det.” Men selvom Mester Carlsen har trukket sig, er der masser af drama og tjubangskak i øst.

Læs resten
1 2 3 23
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer