Dobbeltrunde i ligaen.

Weekenden bød på de indledende runder i ligaen, hvor vi skal forsøge at forsvare guldet fra den forgangne sæson. Det bliver helt oplagt en kæmpe udfordringer, da Team Xtracon Køge har købt ind i stor stil – og selvom det ikke er sikkert, alle kanonerne kommer i spil, så er der nok at vælge mellem hos de klare forhåndsfavoritter, hvor det udefra set ikke ligner penge er et problem.


Vi selv har derimod slanket truppen, hvilket har betydet et farvel til vores tyske tank, Rasmus Svane, der i disse dage viser storspil i Isle of Man, hvor han blandt andet har mødt tre spillere, der har spillet VM-matcher med to point til følge. Herudover er Daniel Semcesen og pointmaskinen Jackie Andersen forladt holdet. Det gør os selvsagt mere sårbare overfor afbud, men dog stadig med et stærk hold med danske profiler som Mads Andersen, Bjørn Ochsner og Jonas Bjerre.

De første runder blev afviklet hos Evans i Vejle, der efter 31 års fravær, sagde de selv, var tilbage i landets fornemmeste række. Om det skulle fejres. om det var startvanskeligheder vides ikke eller en hyldest til Dansk Skak Unions imagekampagne, men der var i hvert fald nærmest diskotekslys under hele lørdagens runde! Det mindede mest af alt om en aften på Zenza i det århusianske natteliv, hvis man ser bort fra det alarmerende udvalg af kvinder. Der blev dog styr på det til 2.runde, hvilket hvilket naturligvis var glædeligt.

Vi mødte i 1.runde BMS, hvorfra vi har gaflet Nicolai Brondt. Det viste sig at være et fornuftigt indkøb, da han lynhurtigt vandt med de hvide brikker over Dennis Jørgensen efter en taktisk finesse. Her var vi klar til at fløjte ligaen af, da vi førte hele rækken – om det bliver sidste gang i sæsonen kan man kun spå om! Tavs Bjerre vikarierede for junior-Bjerre, der spiller U-VM i Grækenland, med stor succes! Med hvid på 8.brættet lignede et en sand opvisning – modstanderen var herudover så galant at tillade springermat fremfor at opgive.

Nicolai V. Pedersen forsøgte i åbningen at straffe modstanderens beskedne opstilling – denne var dog ikke helt uden gift og med meget lidt tid på klokken til mange træk gik NVP forkert og måtte dermed ned. Mads Hansen fulgte op på de gode takter fra OM med en sejr, der for mine utrænede øjne lignede spil til et mål – slutspil med et par bønder mere var ikke nok for Mads, der simpelthen bare satte modstanderen mat – det er også mere effektivt!

Jan Rode var med sort kommet lidt i uføre med gensidige trusler mod kongerne – og da initiativet skiftede blev modstanderens angreb for kraftigt og dermed et nederlag til holdet alderspræsident. Bjørn Ochsner tog hævn for sidste sæsons afsluttende nederlag mod Martin Haubro. Det lignede et godt parti fra Bjørn, der dog selv kunne fortælle, at han undervejs havde dummet sig, så fordelen skiftede hænder – det hele endte dog lykkeligt i tidnøden! Bjørn var heftigt pumpet op på diverse piller, endnu et lighedspunkt med en aften på Zenza, hvilket gjorde det heldigt, han ikke blev trukket ud dopingkontrol.

Undertegnede spillede et fornuftigt parti, hvor det lykkedes at vinde en bonde, som i modstanderens tidnød blev vekslet til to forbundne fribønder på den anden fløj. Med få brikkerne på brættet lykkedes det ligefrem at fange modstanderens konge i et matnat på d4, hvilket betød valget mellem at tabe et rent tårn eller gå mat.

På 1.brættet sad Mads Andersen i et vanvittigt kompliceret parti, hvor det ikke var til at finde hoved og hale i, særligt ikke hvis man er objektiv – personligt vurderede jeg hele tiden, at  Mads var ved at vinde. Sådan endte det også, da Mads fulgte sit instinkt og hjerte – en gratis bonde siger man som bekendt ikke nej til – om det kan holdes ved præcist spil, kan man få svar på hos en computer, Mads løb i hvert fald med hele pointen og dermed var 6-2 sikret.

Søndag morgen 10.00 stod den på hjemmeholdet Evans. Vi havde naturligvis fejret gårsdagens sejr med champagne og kaviar, hvilket gjorde det tidligere afgangstidspunkt 08.45 til lidt en strammer! Må tillade os at anbefale hotel til holdlederen?

Mads Boe havde afløst Tavs Bjerre – og han gjorde Tavs kunststykket efter. Boe var ikke selv helt tilfreds i analyserne med sit eget spil, men jeg synes, det lignede et rigtig fint  teknisk parti, hvor Mads aldrig mistede kontrollen, da han først fik e5 gennemført. Jeg havde selv spillet remis forlængst – om det var tjansen som viceholdleder, det tidlige spilletidspunkt eller manglende evner skal være usagt, men det lykkedes at flytte en springer fra c6 over e7 til g6, da jeg gerne ville dække e5 – den opmærksomme læser vil konstatere, at den også dækker fra sit oprindelige felt.. Herefter missede jeg endnu en fornuftig mulighed for et spændende parti for at få en ret trøstesløs stilling – jeg fik dog timet tilbuddet og undgik et nederlag.

Nicolai Brondt og Bjørn Ochsner spillede ligeledes remiser, begge efter at have haft fornuftige stillinger, men ikke alverden mere efter min ringe bedømmelse. Bjørns havde jeg særligt svært ved at vurdere, men remis virker som et fair resultat.

NVP tog frygtelig hævn for sit nederlag i 1.runde i et parti, der vel aldrig var i balance regnede Nicolai bare bedre end modstanderen og tog et sikkert point hjem! På det sidste 3 brætter lignede det ligeledes, at vi skulle have 2 til 3 point, da Mads A, Mads H og Jan Rode alle stod i overkanten. Først færdig var Mads A, der pressede John Rødgaard stille og roligt ud af brættet, hvilket betød Mads startede med 2/2 på topbrættet – det er ikke så ringe!

Ikke længe efter kom Mads Hansen flyvende ud af lokalet og havde travlt med at komme på banegården og nå sit tog 16.00! Det betyder tit, det ikke er endt så lykkeligt – her var dog tale om, at Mads ikke havde stillet sit ur en time tilbage – han havde herudover vundet et slutspil, hvor det er lidt uklart, hvorvidt den slags kan holdes – selv blandt dem, der er rigtig kloge på skak!

Jan Rode lignede en, der var ved at køre sejren hjem med en kvalitet mere – det var dog ikke helt simpelt, og da tiden også blev en faktor trak Jan i nødbremsen og tog remis, hvilket betød endnu en sejr på 6-2. Dermed var alle spillere også på tavlen i løbet af weekenden, hvilket selvfølgelig er ligeså glædeligt som de 12 point, der betyder vi har lagt os i læ af Køge, der vandt 7-1 begge dage. Næste kamp er hjemme i Skanderborg d.18, hvor vi tager imod SK68.

Alt ovenstående står i øvrigt for egen regning – og flere bedømmelser kan være helt forkerte. I er velkomne til at tjekke..!

Views All Time
Views All Time
1501
Views Today
Views Today
3
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer