Morten

Ligaoplæg: Klassikere og opgaver

Det blev en hyggelig torsdag aften i Skanderborg Skakklub, hvor Nicolai V.P. først underholdte med at gennemgå to klassikere – Casablanca mod Alekhine, VM match 1927 21. matchparti samt Capablanca mod Tartakower New Your 1924, 6. runde. Efter de to partigennemgange blev der løst opgaver fra “Attack and Defense” af Dvoretsky og Yusupov, til den helt store guldmedalje, herunder blev “kandidattræk” og valg af disse gennemgået. Aftenen blev krydret med rødvin, kaffe, kage og chokolade.

Måske Corona endnu afholder nogle fra at møde op til foredrag, eller også er to gange skak på en ugen måske at stramme skruen – ? – deltagerantallet til sæsonens to første “Ligaoplæg” må konstateres at være i den lave ende, lidt ærgerligt for foredragsholderne, men de fremmødte får en god og lærerrig aften da snak, diskussion og spørgsmål tilrettes dem; Vibeke lærte bl.a. lidt om bondefremstød og Hårup fik syn for sagen hvorfor man ikke slår “den bonde”.

Tak til Nicolai for en god og lærerrig aften.

Skanderborg Klubturnering

Husk på at gruppe 4 spiller 4. runde nu på tirsdag og at I andre selv må aftale at spille udsatte kampe, eller spille kommende kampe forud.

Holdskak listen til 6. hovedkreds

.. er nu indberettet, og vi kan afvente grupper og spilledatoer senere på måneden. Men ugerne kender vi: 1. runde uge 44, 2. runde uge 47, 3. runde uge 50, 4. runde uge 3, 5. runde uge 6, 6. runde uge 9 og 7. runde uge 11.

Stort set alle har fået deres ønske opfyldt … dem der ikke vil spille holdskak står som reserver på lige fod med de andre reserver.

Den indberettede liste til 6. hovedkreds kan ses her. Spørgsmål kan rettet til formanden og jeg selv.

Smuk Skak Weekend EMT – resultater

Smuk Skak Weekend EMT, tidligere Skanderborg EMT, blev det bedste for de lokale Skanderborg spillere i mange år. Ud af 9 tilmeldte lokale spillere blev der præmier til næsten halvdelen; en andenplads til John og hele tre førstepladser til Colin, Jonas og Akbari. Stort tillykke herfra.

Præmietagere ved Smuk Skak Weekend EMT 2021: