Kai S. Munk

Aage Andersen, 1946 – 2021

Vi har modtaget den triste nyhed at Aage Andersen er afgået ved døden den 9. juli 2021.

I Skanderborg Skakklub havde vi glæde af Aage siden hans indmeldelse i 2014.

Aage var jo gymnasielærer i Silkeborg og en af vore medlemmer havde den store oplevelse i 1990-erne, ikke kun at blive undervist af Aage i Matematik og fysik, men også ofte om torsdagen, hvor der var indlagt en hultime i skemaet. Her sad vores medlem og spillede skak med Aage i et lille depot fyldt med tyske ordbøger. Det blev til små hundrede partier i løbet af de 3 års gymnasietid. Medlemmet har joket med, at Aage havde lært ham matematikken og han havde lært Aage skakken; det sidste passer nu ikke, men det første gør. Aage var en social og lun fyr og med en underspillet og fantastisk tør humor. Når der blevet lavet et godt træk eller den kom en skarp trussel på brættet kom der et smil efterfulgt af en stille tøhø-latter. Aage glædede sig simpelthen over et godt træk, hvad enten det var hans eget eller modstanderen, der havde lavet det.

Nye medlemmer

Skanderborg Skakklub har fået 2 nye medlemmer.

John Hansen der bor i Silkeborg, er 61 år. John har tidligere været medlem af Skanderborg Skakklub, så dejligt at han har tid og mulighed for at spille skak igen. John har vist et rating på godt +2100 (men det ser vi når DSU har fået ham genoprettet).

Anders Dyhr Nørløv. Anders er 36 år og bor i Hørning. Anders har spillet med i vores hyggeturnering om tirsdagene, og ud fra det har vi valgt at oprette ham med et rating på 1500.

Bestyrelsen byder begge spillere velkommen.

Senior DM i Løgumkloster (del 2)

Efter 6. runde i går fredag, var der fælles spisning. Og ligesom alt andet fungerede det rigtig godt; en dejlig hyggelig aften med god mad og drikkelse. Løgumkloster Skakklub har kun 6 medlemmer, og har derfor et tæt samarbejde med Tønder Skakklub som har stået Løgumkloster skakklub bi. Det er et meget vellykket arrangement som de har fået afviklet i den forløbne uge, stor ros herfra. Og Højskolen, som det afholdes på, er fine rammer herom, og mange spillere har glæde af at bo på højskolen. Også i dag lørdag blev sidste runde afholdt på samme betryggende og kompetent vis som de foregående runder.

Senior DM i Løgumkloster (del 1)

Senior DM plejer at blive afviklet i februar måned, men har pga Corona måttet flyttes til start Søndag den 30. Maj. Dejligt, syntes jeg, for så har jeg taget Campingvogn med, bor på Bredebro Camping og kan cykle frem og tilbage til spillestedet i Løgumkloster. Der er kun 11km hver vej, så får jeg lidt motion inden jeg skal spille.

Husk Generalforsmalingen Tirsdag den 8. juni

Til generalforsamlingen er der tilmeldt 16 A medlemmer og 2 B-medlemmer indtil videre, så der er fortsat plads, og husk at klubben er vært for smørrebrød, kaffe og en øl/vand efterfølgende, som angivet i indkaldelsen den 20. Maj.

Dagsorden ifølge vedtægterne:

1. Valg af dirigent    (bestyrelsen foreslår Anders haarup og Hans Skovhus som referent)
  2. Bestyrelsens beretning
  3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab
  4. Fastsættelse af kontingent
  5. Bestyrelsens plan for aktiviteter i det kommende år
  6. Indkommende forslag (skal være formanden i hænde senest 3 dage før generalforsamlingen)
  7. Valg

Bestyrelsesmedlemmer:

Torkild Salling , Formand – på valg (modtager genvalg)
Kai S. Munk , Kasserer – ikke på valg

Morten Rasmussen – på valg (modtager genvalg)