Jonas Bjerre STORMESTER

Jonas Bjerre, 15 år og Danmarks i særklasse yngste GM nogensinde. De tidligere yngste har været Davor Palo og Mads Andersen – alle sammen Skanderborg!

Så skete det, alle i den danske skakverden har ventet. At Jonas Bjerre har stormesterpotentiale, har stået lysende klart i flere år, men at han skulle score alle tre normer samme år – og samme år lige misse DM med et mulehår, var der næppe mange, der havde regnet med. Men det er nu sket.

Jonas er med i den superstærke Isle of Man Open på et wild card, og det har vist sig at være et af de bedre at dele ud. De første otte runder har unge Jonas overgået sig selv og har scoret 50 % mod otte GM’er i streg med ELO mellem 2635 (Moiseenko) og 2767 (So).

Det flotte resultat er sikret ved én gevinst, ét tab og så syv kampremiser mod en bunke 2600+-folk, som nok mente, at sådan en bette fløs nok ville lave en bøf i slutspillet. Det er bare ikke sket, så derfor har Jonas scoret så imponerende, at han selv ved tab i dag har rigeligt til at score sidste nødvendige GM-norm over ni runder.

Dagens modstander er fjerde russiske GM i streg, nemlig Evgenij Alexeev på 2629, og det kan følges på Chess24. Jonas kan som sagt tåle at tabe og stadig score tredje GM-norm. Sgu imponerende for os, der startede med at opleve Jonas som meget ung reserve på andetholdets ottendebræt. Siden er det gået med stormskridt opad gennem rækkerne, og den midlertidige kulmination får vi i dag.

Men det stopper jo næppe der 🙂

Views All Time
Views All Time
887
Views Today
Views Today
1