Claus Qvist

Artikel om Mads, Jonas og hele klubben

Efter journalistens mange spørgsmål var der liiiige tid til en håndfuld
lynpartier mellem de to topfolk, Mads t.v. mod Jonas, t.h. Foto: CQJ.

.
Som nogen allerede har opdaget, havde vi i kølvandet på vores 100 års-dag besøg af en kvindelig journalist, som gerne ville skrive om vore to stormestre af egen avl: Jonas og Mads, vores forskellige hold og naturligvis høre formandens syn på nutid og fremtid. Alt sammen for at skrive en fin artikel Stiftens digitale tillæg SkanderborgLIV.

Fotos fra bymesterskabet, 1. rd.

Fra 1. rd.: Thomas Jose Brandt Hansen (t.v.) dyster mod unge Asger Husted.

.
Fotografen kunne ikke lade være med at dukke op til 1. runde i det årlige Bymesterskab, og det kom der nogle ganske fine skud ud af. Dem skal I da ikke snydes for, så klik “læs resten” nedenfor, og I vil se et galleri med alle billederne. Ved at klikke på hvert foto én (smartphone) eller to gange (PC) fås en større og skarpere udgave af hvert foto. Brug browserens returpil (ø.tv.) for at komme tilbage.

Alle fotos taget af Claus Qvist Jessen, som har det med at blive knotten, hvis de bruges andre steder, uden man først har spurgt om lov 🙂

Fotos fra tirsdagens holdkampe og træningspartier

.
I tirsdags havde vi hele to hold (3. + 4.) til at spille hjemmekampe over i alt 12 brætter. I begge tilfælde mod Aarhus/Skolerne.

Samtidig sad et par ungersvende ved navn Jonas og Mads efter et vellykket interview med en journalist SkanderborgLIV (Stiften) og tæskede lynskak i baglokalet, og det samme gjorde de ældre herrer Colin og Tavs. Så når nu husfotografen kommer tilfældigt forbi, kommer der naturligvis nogle fine billeder ud af det. Det bliver så uden tekster til, men I ved, hvem I er 🙂

Festtalerne til 100 års-fødselsdagen

Formand Torkild retter kameraet til. Klik på billedet (én eller to gange) for at få et større billede med langt bedre skarphed. Foto: CQJ..

.
Det er jo ikke hver dag, en dansk skakklub fylder den fyrstelige alder af 100 år, men det skete jo sidste onsdag, hvor VI nåede de første, skelsættende 100 år. Det blev som bekendt fejret af klubben plus ca. 30 gæster udefra, og der blev holdt flere fine taler af flere centrale personer indenfor og udenfor dansk skakliv.

Fra 100 års-fødselsdagen, onsdag d. 4. januar 2023

.
Det var som bekendt en stor dag for klubben i onsdags. I disse elektroniske tider er det ikke så ofte, at skakklubber er så livskraftige, at de når at blive 100 år, men det lykkedes altså for Skanderborg Skakklub. Som vi hørte fra adskillige talere, er sådan et jubilæum ikke noget, der bare kommer af sig selv. Der kræves arbejde – masser af arbejde, og det er bestemt ikke nogen selvfølge, at en klub har gode og hjælpsomme ildsjæle og har haft det i 100 år.

Men det har VI, og lidt af resultatet oplevede vi alle i onsdags, så mange tak til alle, der har bidraget til klubbens høje og livskraftige alder. Vi tager gerne 100 år til 🙂

Sidste klubturnering i 2022

Aftenens vinder af A-gruppen (Claus Qvist) i gang med at
vinde over Anders Haarup (en anden turnering; foto:
Vibeke Grue). Klik på billedet for bedre opløsning og skarphed.

.
Her i december blev 2022 sluttet af med en lille hurtigturnering i klubben. 14 deltagere betød, at de otte øverst ratede havnede i topgruppen (A), mens de seks sidste blev placeret i en tilsvarende seksmandsgruppe (B). Begge spillede round-robin med 15 mins. tid til hver spiller plus 5 sek./træk.

Vinder af B.gruppen blev med afstand til “feltet” Vibeke Grue og Carsten Leed (VRS), begge på 4½/5 og en indbyrdes remis. Det parti skulle Vibeke vist have vundet, men hendes evigt gode hjerte lod modstanderen slippe af krogen med en noget ufortjent remis, så hun nøjedes med en delt topplacering og 167(!) gode ratingpoints. Flot gået.

Knud Mogens blev nr. 3, hele 1½ point efter de to klare vindere. Den fulde tabel er at finde på DSU’s net.

Jonas Bjerre og damerne

Danmarks stærkeste spiller, Jonas Bjerre, demonstrerer,
hvornår man skal bytte damer – og hvornår man ikke skal.

.
Skanderborg Skakklub afholder jo fra tid til anden teoriaftener, hvor én af spillerne fra Ligaholdet gennemgår et selvvalgt emne til gavn og glæde for os mere dødelige, menige medlemmer. Tirsdag d. 15. november var turen kommet til intet mindre end Skanderborgs og Danmarks topbræt, Jonas Bjerre, som i dagens anledning havde valgt at fokusere på kunsten at bytte dronninger – eller hvornår man ikke skal.

Junior-VM i Italien

Filip Boe fra SMUKskak 21. Foto: CQJ.

Lidt i skyggen af mine egne, personlige hospitalindlæggelser er det lykkedes FIDE at snige intet mindre end det traditionelle Junior-VM ind i kalenderen, og den slags har om noget Skanderborgs interesse. Dels pga. Unionens officielt udtagne deltager (Filip Boe), men så sandeligens også pga. den tyske deltager, Frederik Svane, som (sgu) også spiller for Skanderborg. Ham husker vi nok bedst fra hans imponerende præstation fra SMUKskak 2021, hvor han var én, dum sidsterundebøf fra turneringssejr og GM-norm. Tjek fx hér: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26892.

Korley, Ovsejevitsch og Solodovnichenko vinder SMUKskak 2022

Kassa Korley, delt turneringssejr og en dækbredde fra sin sidste GM-norm. Foto: DSU.

Det hele endte med, at de tre førende spillere helt fortjent delte turneringssejren i årets SMUKskak. Det var bestemt ikke overraskende, men der var alligevel spænding til det sidste, om end spændingen mest gik på, om Kassa Korley skulle slå Tiger H-P og dels vinde turneringen alene og dels få sin sidste, krævede GM-norm.

Før mållinjen – SMUKskak rd.8

Trykket og spændingen stiger, der er sket en afklaring mht. evetuelle normchancer, og felet af mulige vindere er kogt ned til ca. ingenting. Pga. tidlig afrejse var det blevet arrangeret, at Sergej Ovsejevitschs parti skulle spilles kl. 10 i dag. Som sagt, så gjort, så allerede fra morgenstunden Sergej Ovsejevitsch sig til brættet overfor Uffe V.-S.

må have været ret
Dagens opgave