Claus Qvist

1 2 3 37

Frederik Svane scorer GM-norm!

Frederik Svane (t.h.) vinder i 1. rd. i årets SMUK-Skak over hjemmebanemanden Bjørm. Den gang glippede GM-normen, men det gjorde den ikke i Kiel.

.
Det gik rigtig godt for halvdelen af de deltagende skanderborgister i GM-turneringen Turm und Dobbelbauer i Kiel. Hans score stødte ellers næsten på grund med en generende nederlag mod den svenske slagsbroder Hector i 7. runde, for så hed det 2/2 i 8. og 9. for at nå kravet på 6½. Og han gjorde det sgu.

Læs resten

Kieler-nyt

En mellemfornøjet Frederik Svane ved SMUK-Skak 2021. Det havde han absolut ingen grund til at være utilfreds med, og det samme ved Kiel. Det går helt fint.

Det går fortsat lidt op og ned for de to unge folk, Filip og Frederik iTurm und Doppelbauer-turneringen i Kiel. Mest op for Frederik, som er med helt oppe, mens Filip har haft knap så stor succes.

Læs resten

Jan Rode danmarksmester i hurtigskak i 65+

Altid beskedne (og nu dansk mester) Jan Rode (t.v.) i godt humør og godt selskab med klubbens kassemester, Kai Munk, ved pokalfinalen i Svendborg 2019. Kai er selv blevet toer ved senior-DM i 65+. Vi har nogle seje seniorer.

Titler og mesterskaber er normalt noget, der i Skanderborg plejer at høre til i de unge aldersklasser, men her i weekenden blev vi vidner til et flot danmarksmesterskab score af ingen ringere end Skanderborgs egen Jan Rode Pedersen, som vandt mesterskabet i hurtigskak i den ældste af de to klasser – 65+. Vinderscoren blev 7/8 (schweizer) foran Svend Pedersen, Nørresundby, med 6½ og Peter Mikkelsen, Skørping, sneg sig op på 5½ og bronzen.

Læs resten

Filip Boe og Frederik Svane i kamp i Kiel + update

Filip Boe i dybe tanker ved SMUK-Skak 2021.

.
Skakken blomstrer i disse post-coronatider, og igen-igen er det er par af talenterne, der skal i kamp: Filip Boe Olsen og Frederik Svane deltager begge i en 9-runders, lukket GM-turnering i Kiel: “Turm und Dobbelbauer”. Med tre GM’er or syv spillere på jagt efter normer ligner set-up’et meget det, vi havde i SMUK-Skak i august.

Læs resten

TePe Sigemann: Ikke helt så fedt som håbet

Jonas Bjerre til TePe Sigemann 2021. Det gik ikke så godt, som vi havde håbet på, men det kender alle vi andre dødelige jo til bevidstløshed. Store ambitioner og for mange bøffer.

.
I hvert fald ikke for vores unge helt, Jonas Bjerre, der i flere runder fik at føle, at syv spillere mellem 2600 og 2700 er en lidt anden opgave end gennemsnittet af danske landsholdsspillere. Det var ellers spillere af samme klasse, Jonas havde spillet lige op med til den just afsluttede EM/World Cup-qualifier i Reykjavik, men denne gang lykkedes det ikke vores unge helt at blande sig oppe blandt de dyre drenge Men, hva’ fa’n? Der kommer flere chancer senere.

Læs resten

TePe Sigemann på vej til slutspurten

Bjerre-Grandelius, 5. rd. i TPS. Den sorte bonde på e5 er forgiftet, men hvid plumpede desværre i fælden.

.
Lad os være ærlige: Det kører ikke helt så fedt for Jonas Bjerre, som det godt måtte det. I gårsdagens 4. runde blev det til et rundt nul mod den engelske ex-VM-udfordrer, Nigel Short, og i dagens 5. runde smed det svenske es, Nils Grandelius, en gevaldig bunke grus i Jonas’ maskineri.

Læs resten

Europacuppen for klubhold + update

VM Carlsen er topmand for det norske hold Offerspill. Her dyster han mod Shakhryar Mamedyarov, der hér repræsenterer Alkaloid. Partiet blev remis, mens Norge tabte de fem andre.

.
Som bekendt er Skanderborg ikke med i denne “Champions League” i år. Det var vi sidste gang tilbage i 2014 og 2016, men derfor kan vi godt følge lidt med alligevel. Danmark har nemlig to hold med i Ohrid (Makedonien), og mens Nordkalotten som ventet får en del bank i den nedre halvdel, er Xtracons profier med der, hvor det er sjovt. meget sjovt endda, for i dag skal de i 7. og sidste runde ud i et rigtigt topopgør mod det russiske hold Mednyi Vsadnik.

Læs resten

TePe Sigemann starter i dag + update x 2

Jonas ifølge det officielle turneringsbillede.

.
Så oprandt dagen: Jonas Bjerre debuterer som Karpov-erstatning i den stærke traditionsturnering TePe Sigemann i Malmø. Otte mand spiller syv runder round-robin, og at det ikke bliver let, ses af, at Jonas med sine ikke-EM-justerede 2550 er klart lavest ratede spiller i feltet. Den eneste under 2600.

Læs resten

4-By-Turnering i Silkeborg, mandag d. 8. nov.

Skanderborgs Jan Rode i aktion (blå, centrum t.v.) under 4-By-Turneringen 2016, den seneste gang, da Silkeborg var værter for turneringen. Bag Jan ser vi (lyseblå) Jackie Andersen, speed-specialist og en af vores normalt ret effektive pointplukkere.

.
Tiden tikker, Covid er langsomt og sikkert blevet begravet på viruskirkegården, og der er herligt meget, der tyder på, at skaksæsonen 2021-22 bliver lige så dejligt aktiv som “i gamle dage”. Og så er det bare at glæde sig til alle de turneringer, vi ikke fik lov at spille sidste år.

Læs resten

Jonas Bjerre med i TePe-Sigemann

Jonas Bjerre under EM’s 3.rd. i Reykjavik.
Foto fra turneringens hjemmeside.

.
Det gode, svenske advokatfirma Sigemann har i mange år haft en ledende chef med et stort hjerte for skak, og den interesse er gennem årene blevet brugt til at afholde en fin række internationale GM-turneringer med historisk set gode besætninger. Faktisk så gode, at netop TePe-Sigemann har en slags status som Skandinaviens stærkeste, lukkede turneringer. Ikke hvert år, for der har været et par “huller” i kalenderen, men i år er turneringen tilbage for fuldt skrald.

Læs resten
1 2 3 37