Claus Qvist

Jonas, Filip og Brondt i Køge

Det går langsomt, men samfundet lukker langsomt op, og på et tidspunkt kan de ligefrem være, vi kan få lov at spille Sg1-f3 uden alle regeringens irriterende restriktioner.

Køge har allerede taget hul på løjerne med en hel, femrunders skakfestival med en mestergruppe og fem basisgrupper, og Skandreborg har hele tre mand med – alle i mestergruppen. Jonas Bjerre er som eneste GM topseedet, Filip Boe er toer, og Nikolai Brondt er seedet nr. 8 af de 22 spillere.

Jonas sikkert videre til semifinalen

Det gav ikke meget sved på panden for Jonas, da han uhyre effektivt ekspederede IM Martin Haubro ud af turneringen. Faktisk lignede det længe et veritabelt slagteri, for 5+1-afdelingen (5 min. + 1 sek/træk) endte hele 9-1 til Bjerre Junior. To remiser fik Haubro, og chefkommentator Ellen Fredericia syntes nærmest, de var synd.

Dagens konsultationsparti + noter

Team Skanderborg kort efter partistart.

Som lovet: Dagens parti mellem heltene fra Silkeborg og Skanderborg:

Hvid: Team Silkeborg: Knud Mogens Jakobsen (kaptajn), Steen Konradsen, Paul Cook og Nils Tjellsen

Sort: Team Skanderborg: Bjarne Berring Rasmussen (kaptajn), Hans Skovhus, Jonas Larsen, Allan Andersen og Leif Møller

Skanderborg-Silkeborg konsultationsmatch

Team Skanderborg i kampens hede. Jonas Larsen, Leif Møller, Allan Andersen, Bjarne Berring og (skjult) Hans Skovhus kæmpede bravt til sejr efter at være spillet ned under gulvbrædderne.

.
Det skete i de dage, at Kejser Magnus befalede, at al indendørs skak skulle plages af mundbind, sprit og coronapas. Som alt andet på vore breddegrader er skakken desværre underlagt regeringens strenge og meget ufleksible restriktioner, og i det meste af et år har det været aldeles umuligt at spille turneringsskak, som vi plejer det.

Men hvad gør man så: Man spiller da udendørs! Som sagt så gjort, og for kun anden gang i dansk nutidsskakhistorie mødtes to danske klubber i en fælles konsultationsmatch. Første gang var i 2019, da de samme to klubber tørnede sammen, den gang med Skanderborg som vinder.

Konsultationsskak mod Silkeborg lørdag d. 8/5 kl. 11

Fra konsultationsmatchen i 2019: Silkeborg til venstre,
Skanderborgs vinderhold til højre.

.
Verden er underlig. Kun de færreste mener vel, at det sidste år har været “normalt”, og vores fælles skakverden er ingen undtagelse. Javist, vi har i år haft Wijk an Zee og Kandidatturneringen i Yekatarinenburg, men derudover har skak været en disciplin på internettet. Pylreministeriets mere eller mindre forståelige restriktioner har effektivt slagtet alt klubliv i alle sportsgrene, og skak har ikke været nogen undtagelse. Det har desværre stadig lange udsigter, inden vi igen kan mødes til rigtig skak uden sprit, mundbind og coronapas.

New In Chess Classic – Knockout

Kandidatturneringen er slut, russeren Nepo har spillet sig til en VM-match mod Magnus Carlsen i Dubai, og så sker der ikke mere – vel? Joda, der er nemlig et yderst levende turneringsliv på nettet med deltagelse af alle de, der ikke måtte være med i Kandidaten.

Speed Chess Mesterskabet 2021

Deltagerne i Speed Chess Danmark.
Spørgsmålstegnet er nu erstattet af GM Aagaard.

.
I mangel af påskens DM har Ellen Fredericia Nilssen været initiativtager til en internetbaseret matchturnering mellem otte af de bedste danske spillere – dvs. de syv er håndplukket, mens den ottende skulle findes gennem en kvalifikationsturnering. Vinderen dér blev ikke overraskende og meget overlegent GM Jakob Aagaard (max-point), som nu er tilbage under skotsk flag.

Kandidaten er slut

Fra Kandidaten, rd. 13. Foto: Lennart Ootes

.
14. og sidste runde i Yekatarinenburg blev lidt af et underligt antiklimaks. Ian Nepomniachtchi havde allerede vundet turneringen før sidste runde og spillede dagens runde underligt “sloppy” mod Ding. Hans hoved har sikkert allerede været i Dubai, men gå på vandet kunne han ikke og fik fortjente bank.

Nepo bliver VM-udfordrer

Næste VM-match bliver ikke overraskende Magnus Carlsen mod Ian Nepomniachtchi.

.
Det bliver russeren Ian Nepomniachtchi, der i nov.-dec. i Dubai skal krydse klinger med mester Carlsen. Det stod klart efter 13. og næstsidste runde af kandidatturneringen i Yekatarinenburg.