Jonas uden bremser!

Det er muligt, at udsigten til GM-titlen vil få de fleste til at slappe lidt af og sejle i mål med remiser i de sidste runder, men ikke Jonas. Først en kampremis i 9. runde, og i dagens runde (næstsidste) ventede så endnu en 2600+-man, egypteren Ahmed Adly på 2636.

Man kan have egypteren mistænkt for at mene lidt det samme: At Jonas sikkert var tilfreds med remis. Det var egypteren bestemt ikke og valgte derfor kongeindisk – en kendt kampåbning, der sjældent ender med en fredelig pointdeling. Uheldigvis kendte Jonas den skarpe variant bedst og tromlede effektivt frem i centrum, vandt en kvalitet og til sidst partiet.
.

Slutstillingen i partiet i 10. runde mod endnu en 2600+-modstander. Kvalitet og bonde nede og med udsigten til at tabe Ba5 fik sort til at opgive.

.
Imponerende! 5½/10 mod modstandere med 2662 i snit – ALLE på papiret bedre end nogen aktive, danske spillere – svarer til en præstationsrating på 2698 og +26 på ELO-kontoen. Det er ikke mange danskere, der har scoret over 2700 i præstationsrating. Jakob Vang Glud sprudlede på topbrættet ved Hold-EM i 2018. Heine og naturligvis Curt og Larsen har også lavet fænomelale resultater, og i 2018 også vor egen Bjørn Møller Ochsner ved hans imponerende 8/9 til DM.

Men har den unge mand slet ingen bremser? Forhåbentlig ikke, for mandag spilles 11. og sidste runde, og onsdag skal han en tur til batumi og slås for Danmark. Hold endelig den gode stime 🙂

Oppe i toppen kom kineseren Wang Hao igen på rette spor, da han som sort bankede ex-VM Anand, og Carlsen fik slidt Matlakov op i D vs T+B, ligesom Alekseev fik skovlen under Karjakin. Helt alene i front er Caruana, der slog den spanske overraskelse Anton Guijarro til en soloføring med 7½/10 inden sidste runde.

Sidste rundes parringer ses HER.

Jonas skal som sort op mod russeren Aleksei Dreev (2662) på bræt 31. Det er niende 2600+-GM i streg for ungersvenden, men det er altså “straffen” for at spille godt.

Nakamura (7) og Caruana (7½) får et rent amerikansk opgør om førstepladsen – muligvis dog delt med nogle af forfølgerne, som ved gevinst kan nå op. Ellers hedder det blandt 7-pointerne Aronian-Carlsen (yes!) og Alekseev-Vitiugov og Wang-Howell.

Views All Time
Views All Time
694
Views Today
Views Today
1