Sejr til 5.-holdet

Tirsdag aften var brik-flytterne på Skanderborg 5 igen i kamp. Denne gang på hjemmebane Før vi havde set frem til et medlevende hjemmepublikum. Men det må blive en anden gang. Vi tog imod Viby 3 efter at vi sidste gang mødte Viby 4.

Første brik-flytter, der var færdigt, var Vibeke. Et solidt angreb i starten af partiet. Angrebet løb desværre ud i sandet og konsekvensen var et solidt tab af materiel. De blev således flyttet, men de flyttet udenfor den ternede kampplads. Og Vibeke måtte erkende efter et langt spil, at det kun gik en vej. Bagud 1-0.

Næste brik-flytter, der blev færdigt, var undertegnede. En stille og rolig fremføring af brikkerne og der gik vel omkring 90 minutter før de første brikker blev byttet ud – et par bønder. En fejl fra modstanderen afgjorde partiet. Fejlen betød at han mistede en springer, men fik en bonde i byttet. Efterfølgende blev brikkerne stille og roligt byttet ud – enten i et lige bytte eller med en lille gevinst til undertegnede med de sorte brikker. Vibys førstemand, Henrik Andersen, opgav til sidst og udligningen var en realitet; 1-1.

Akbari var tredje brik-flytter, der blev færdigt. Det lignede et meget lige parti, indtil … Ja, Akbari lavede en fejl, hvorved dronningen og et tårn stod på linje og kunne trues af en løber. Og det skete selvfølgelig også. Akbari red stormen af og klarede en remis ved et fint spil, 1½-1½.

Sidste mand der kæmpede på den ternede kampplads var Hans Skovhus. Kampen mod modstanderen fra Viby, Roberto Gonsales, blev lang og overtaget bølgede frem og tilbage. Først havde Hans overtaget, men det skiftede så over til Roberto og tilbage igen. Sådan blev det ved og sluttede med en lille overvægt til Hans. Et tårn mod en springer, og begge havde dronningen og 3 bønder. Hans kunne ved en evig skak holde remis, men satsede.

Roberto fik et afsluttende angreb med dronningen og springeren. I angrebet overså Roberto at han ved en skak-givning satte springeren i slag! Hans havde heller ikke set (det indrømmede han bagefter), men i stedet for at forhastet at flytte kongen ud af skakken, undersøgte Hans alle muligheder. Og til sidst fandt han dronningen og springeren blev slagtet.

Sejren var hjemme: 2½-1½.

Efter 3 runder i holdskakken er brik-flytterne på Skanderborg 5 på tredje pladsen i turnering med 7 modstandere. Og alle brik-flytterne står til at få et plus på ratingen.

Views All Time
Views All Time
944
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer