DM 2020 set fra de græske provinser

Parthenon på Akropolis har intet med skak at gøre, men når nu redaktionens udsendte har valgt at stikke hjemmefra og følge slagets gang fra et sted i Grækenland…..
Undskyld!

.
Det skulle have været i påsken, men Onkel Corona ville det anderledes, så nu sidder bl.a. Skanderborgs fire helte i Svenborg, uge 42, og kæmper indædt om retten til at kalde sig Danmarksmester i skak 2020.

Fire mand har Skanderborg med, og de har alle klaret sig aldeles hæderligt. Dvs. sådan startede det ikke for Jonas, der startede med at tabe til Sune Berg i første runde og i anden gå helt agurk mod regerende mester Allan Stig. Det skortede ikke på mod og nosser – nok mere realitetssans, for Allan forsvarede sig med succes og tog hele pointet.

0/2 var ikke nogen god start, men 2½/3 har bragt Jonas op i midten af det tætte felt, så det kan nås endnu. Især gevinsten over JOFN i femte må have lunet: Gevinststilling efter 12 træk som sort. En nem dag på kontoret, men tjek selv HER.

Vores og landsholdets topmand, Mads, startede meget overbevisende med 3/4 efter bl.a. to fine og effektive gevinster mod bulgarske Boris og Sune i tredje og fjerde. Desværre spillede han forkert i et lige slutspil mod Allan i femte og måtte ned. Øv, tjek HER. Surt show efter en ellers rigtig flot start, man Mads er med 3/5 kun ½ point bagud og kan sagtens nå at slutte øverst

Bjørn vandt jo DM i 2018 med en fantompræstation på 8/9. Nu har han fire remiser og en enkelt pind = 3/5, men vor mand har fået i underkanten af stillingernes muligheder. Mads var i tovene i første runde og kunne sagtens have tabt, men det blev remis. Ikke nok med at Bjørn er eneste ubesejrede spiller i feltet – han har endnu ikke haft så meget som en dårlig stilling – altså ifølge Chess24’s indbyggede analysator. 3/5 er lidt mindre end fortjent ud fra stillingerne, men bestemt godkendt, ½ pt efter førende Allan Stig, men 6/9 er jo en GM-norm. Det kræver 3/4 i de sidste, hvilket ikke er umuligt, som han har spillet indtil nu.

Brondt er med som vinder af kandidaten sidste år og klart lavest ratede i feltet. Ratingmæssigt udset som feltets absolutte prügelknabe, men Brondt har i min optik spillet meget bedre end forventet. 1/4 i de første runder har været for lidt efter stillingerne, men det blev kompenseret med en flot og overbevisende gevinst over en af favoritterne i femte: Jesper Thybo. Som tidligere forudsagt kan Brondt sagtens lave ravage i feltet, og 2/5 er bestemt godkendt – allerede pænt over forventet score for hele turneringen (1,35 !). Og norm? Brondt er den eneste ikke-GM/IM i feltet, men hvorfor ikke score en norm? 2/4 i finalen kan risikere at være tilstrækkeligt. For de ambitiøse er 4/4 en GM-norm.

Den vanlige referent og kanonfotograf (mig) sidder med en kold øl og følger partierne fra en taverna i det græske øhav, men Kai har lovet at være god stand-in i Svendborg, så der kommer sikker en masse billeder en dag. I mellemtiden kan læseren glædes over både Parthenon og den meget romantiske ø Hydra.

I morgen onsdag kører møllen igen, og det skal blive underholdende. Indtil videre er i fem runder spillet i alt 25 partier, hvoraf 18(!) har fundet en vinder! De spiller skarpt og underholdende, de unge folk.

Følg med på Chess24. Start kl. 14 dansk tid; kl. 15 græsk 🙂

Tabeller er på Skak-dm.dk.

Yderligere rundeinfo og fotos på skak-dm.dk.
.

Akropolis’ indgang.

.

Havnen på Hydra. Øen er bilfri, så al transport sker
med heste, æsler eller muldyr

.

Hydra Havn.

.

Hydras måske mest berømte, faste indbygger var sangeren Leonard Cohen, der boede her on/off i 20+ år. Ikke noget prangende hus, men han var også en ret beskeden mand 🙂

Et af de numre, der vel er blevet “født” eller i hvert fald finpudset på Hydra, er Cohens “Hallelujah”. Aldrig spillet flottere end Jeff Buckley, så find en god sofa, sæt volumen til max, luk øjnene, og nyd mesterværket:

Jeff Buckley: “Hallelujah”

Views All Time
Views All Time
783
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer