DM update

GM Mads fra en tidligere match.

DM i Svendborg fortsætter med at være en voldsomt underholdende affære. Den meget diskuterede “remisdød” har ikke indfundet sig, og de, der i ramme alvor mener, at dansk skak mangler hjerteblod, tager grundigt fejl. Dansk skak har aldrig haft så meget talent og hjerteblod som nu, hvilket vi igen-igen så i dagens sjette runde.

Mads havde som bekendt en lidt uheldig slutning i går mod Allan Stig, og det skulle helst gå ud over “nogen” – og det blev dagens modstander, Brondt, der fik slemme klø. De er ellers gode venner i privaten, de to, men ikke i dag. Mads viste ingen nåde overfor en ellers godt kæmpende Brondt.

Bjørn er stadig feltets eneste ubesejrede mand og har stille sneget sig op gennem rækkerne til en topplacering, i dag gennem at banke Jens Ove ret effektivt. 4/6 er nok til en delt andenplads sammen med bl.a. Mads efter førende Allan Stig. Hvorfor Carsten Høi i sin FB-blog ikke tager Bjørn med blandt favoritterne, fatter jeg ikke, for han har nok spillet det sikreste skak af alle i år. Han er bare en halv bagud, og det tager kun en lille fingerfejl at udlige den føring. Og så skal vi ikke glemme, at 6 points (= 2/3 i resten) er en GM-norm. Go for it!

Jonas var oppe mod Boris Chatalbashev, og det gav kun en halv. Fair nok, for bulgarereren er megastærk. Også let uberegnelig, men i dag kom partiet aldrig i nærheden af en sort gevinst, så Jonas ligger på 3/6 og ligner desværre ikke en, der kan nå helt til tops. Meget skal flaske sig, hvis det skal ske, og selv 3/3 i finalen er langt fra sikkert. Der er for mange andre om buddet, og de kan ikke alle sammen få rene nuller, når de mødes indbyrdes.

Med tre runder igen er Allan Stig et halvt foran Bjørn, Mads og Martin Haubro. Allan tilføjede Sune Berg hans fjerde nederlag i træk, noget der næppe er sket siden Ruder Konges tid, og han (Allan) ligner mere og mere en vinder af DM. Han har spillet mod de fleste konkurrenter, men man har før hørt om mirakler. Både Boris og Haubro kan tage en halv fra Allan de sidste runder, så hvis Bjørn eller Mads laver en ekstra pind….?

I morgen torsdag mødes Bjørn og Jonas, Brondt skal helst fortsætte Sunes stime af bad luck. “Audi” (0-0-0-0) skal helst blive til både kort og lang rokade (0-0-0-0-0), og Mads skal krydse klinger med unge Haubro, der som debutant har gjort det flot. Helst vinde naturligvis, for taberne af nøgleopgørene er definitivt ude af ræset. Og Allan? Skal helst tabe til Boris Chatalbashev – sådan set med skanderborgøjne, eller også smide en halv, hvis ellers Bjørn eller Mads kan vinde.

Spændende er det i hvert fald, og de resterende 15 partier ender med garanti ikke remis alle sammen. Statistisk set højst fem.

Og så lige et skud fra øhavet:

Dagens middelhavsskud: Lidt stemning fra Hydra Island.
Det er tilladt at være misundelig 🙂
Views All Time
Views All Time
589
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer