Mads går i udbrud

GM Mads Andersen, et helt point foran forfølgerne før sidste runde i morgen lørdag. Foto: Kai Munk.

Årets coronaforsinkede DM i skak har i den grad været en underholdende affære. Masser af vilde partier, få remiser og til det næstsidste god spænding om resultatet. Alle slår alle, og da de førende Allan Stig for et par runder siden blev bremset effektivt af bulgarske Boris, kom der en slags samling på feltet.

Dvs. ikke helt, for GM Mads har efer en start på to remiser fået god vind i sejlene og buldrer af sted med ottemileskridt. Der var liiiige et tab mod Allan for et par runder siden, men ellers er det blevet til fem gevnster næsten i streg. I dag mod bundproppen Jens Ove, og set fra de græske øer lignede det noget, Mads havde styr på ret længe. Sikker gevinst.

Endnu mere imponerende var det næsten, at Bjørn med de sorte krøllede begge ender sammen på Boris Chatalbashev i et damefrit slutspil – ca. lige så effektivt som samme Boris slog Allan Stig runden inden. Bjørn har nu 5 points og kan teoretisk set sikre sig en omkamp ved gevinst – og hvis Mads mod forventning skulle tabe.

Jonas var oppe mod sin gamle ungdoms-EM-kollega, Thybo, og det gik desværre ikke som håbet. Thybo fik hurtigt en vis fordel i centrum, og en bonde masede sig effektivt nedad mod ottende, som en pose blylodder, der falder til jorden. Øv og av, og Jonas er med “kun” 4 points helt ude af kampen om titlen – medmindre han kan lave to points i sidste parti. Det plejer at være svært.

Endelig er der jo Brondt, som igen-igen overgik sig selv og halede en sikker halv ud af partiet mod Allan. Ifølge Jens Kristiansen endda med visse gevinschancer til Brondt, men dem opdagede jeg altså aldrig. Stadig flot, og med 3 points har Brondt allerede mere end fordoblet scoren i forhold til det forventede.

Mads er nu foran med 6/8, en hel pind foran Bjørn og Allan, og skal mødes med Jonas i niende og sidste runde. Jeg vædder gerne på, at det bliver en udramatisk remis på under 15 træk. Så vinder Mads DM for tredje gang, Jonas vinder et par ELO, og han kan ikke nå noget stort alligevel.

Bjørn skal op mod Thybo, og en gevinst er en GM-norm (6/9), hvilket er noget mere sandsynligt en en delt førsteplads. Ikke umuligt, for Thybo har “kun” 4½ og kan ikke selv vinde, men har en god andenplads at spille for. Det bør blive morgendagens tju-bang-parti mellem to af Danmarks helt store talenter..

Brondt har samme udfordring til IM-normen som Bjørn til GM-normen: Gevinst, og det skal så helst gå ud over GM Boris, hvilket måske ikke er så uopnåeligt endda. Bulgareren har indtil nu tabt hele tre og kun spillet én remis, så det er statistisk set lettere at slå bulgareren end at spille remis….. Og Boris har stadig en andenplads at slås for, så jeg kan ikke tro, det ender remis.

Stillingen er HER.

De officielle rundeberetninger er på skak-dm.dk.

Vi er meget klogere i morgen 🙂

.

Dagens feriebillede: FM Dmitri Et-Eller-Andet, en stærk FM på 2300, som jeg i fire partier havde fornøjelsen af at krydse klinger med på en skakcafé i Athen. To tab og to halve til Danmark.
Views All Time
Views All Time
661
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer