Antonio’s comeback!

Jeg blev bedt om at skrive lidt om mit parti imod den hjemvendte helt, Antonio Clerico.

Jeg var lidt overrasket da jeg opdagede at han var min modstander, overrasket men også begejstret. Jeg er altid glad for at møde spillere der er MEGET stærkere end mig selv. Det har tendens til at skærpe min koncentration, og det er vel det man skal 🙂

Partiet føltes meget lige. Jeg kom heldigt ud af åbningen, jeg siger heldigt fordi det var rent held. Jeg vidste intet om den åbning og forsøgte bare at spille “makes sense” agtige træk. Det kostede meget tid i åbningen at finde de rigtige træk, men det skulle vise sig af være teori helt indtil træk 15! Til gengæld havde jeg brugt halvdelen af min tid her, og Antonio som kendte det havde vel brugt 15 min.

Stillingen efter træk 14, åbenbart relativt kendt stilling i Benoni.

Jeg fortsætter med at lave træk der giver mening for mig, men de strategiske overvejelser i stillingen går lidt galt. Jeg undervurderer hvor godt d4 feltet er for hans springer, og indser ikke at jeg hellere skal bytte den af end at tillade at den kommer derind.

Vi kommer til træk 30, hvor springeren er landet på d4, desværre. Til gengæld har jeg skiftet over i b linjen. I træk 30 misser jeg en gevinst!

Hvid trækker og vinder!!!

Som sagt misser jeg den og spiller videre, jeg har en plan med at få pres imod d6. En plan der også lykkedes, men aldrig giver så meget som jeg håbede på.

Det var et meget spændende parti som krævede al min koncentration. Til trods for det må jeg erkende at mine slutspilsevner kom til kort og partiet endte med at Antonio vinder min løber og jeg opgiver.

I analysen viste Antonio mig gevinsten i træk 30. Interferens taktikker er de sværeste for mig at se, og åbenbart er jeg ikke alene!

Jeg har haft partiet igennem LiChess som har et indbygget analyseredskab der kan vurdere spillernes fejlrater.

Jesper Dalberg
6 Unøjagtigheder
1 Fejl
2 Brølere
47 Gennemsnitligt centibonde-tab
Antonio Clerico
6 Unøjagtigheder
1 Fejl
1 Brølere
35 Gennemsnitligt centibonde-tab

Så fornemmelsen af at at det var ret lige var vist spot on! Men som vi alle ved, så skal der kun en brøler til at tabe 🙂

Hele partiet her…

Views All Time
Views All Time
783
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer