Lokalopgør: SkB 3 mod SkB 4

Morten fra 3.-holdet klar til at krydse klinger
mod ex-formand Anders fra 4.-holdet

Det har på alle måder været et underligt år. Foråret blev lagt ned af corona, og bedst som vi troede, at det værste var overstået, brød anden bølge ud, og efteråret har været lukket halvvejs ned. Det har kunnet ses på årets holdturnering, hvor der er noget færre hold tilmeldt end normalt, og vor klubbens 4.-hold blev rykket op fra B til A-rækken.

Ikke dårligt, fordi vores 4.-hold har næppe nogensinde været stærkere end nu, især fordi vi har fået et par gode folk ind på 2.-holdet. Det skubber en masse vitaminer nedad, og både 3.- og 4.-holdene er historisk slagkraftige.

Når det regner på præsten, drypper det på degnen, og sjasker lidt på korpigerne.
.

Vores tilbagevendte helt, Antonio Clerico; en solid forstærkning, som kom i pletvist stormvejr mod Jesper Dalberg, men som alligevel vandt til sidst.

.
Som det oftest er med to hold fra samme klub i samme række, skal de (for at undgå matchfixing tæt på målstregen) mødes i første runde, så 4.-holdet fik en forventet hård start. Omvendt kan vi på 3. glædes over en kanonopstilling, der ligner den stærkeste, A-rækken har set i mange år. Vi har i de fleste matcher 150-200 eller flere rating ekstra og ligner allerede fra starten oprykningsfavoritter. Oveni er der jo håneretten, så det var vigtigt at vise vores venner på 4., at det er os, der skal vinde rækken i år.

Egentlig skulle kampen have været spillet for tre uger siden, men i strømmen af regeringens flod af mere eller mindre velovervejede retningslinjer, fik vores egen 6. Hovedkreds sgu nedlagt forbud mod at spille(!), selvom vi fulgte alle Mor Mettes restriktioner – bl.a. ved at spille i to separate lokaler. Genialt med en hovedkreds, der i deres visdom ikke mener, vi må dyrke den hobby, som binder os sammen (forfatterens egen mening!). Endda selvom vi havde forholdene til det, men kampen blev altså tvangsflyttet oppefra. Men så i uge 48 måtte vi godt genoptage de fredelige sysler. Meget mærkeligt firma.

Ratingtallene sagde forventet 7-1 til Hold 3, så det lignede en sikker sejr allerede før start, men vores underhunde havde ikke til sinds at opgive uden kamp og gjorde faktisk en god figur på alle brætter.

Desværre sad vi pga. corona i to adskilte lokaler, så referenten havde meget større muligheder for at følge med i bræt 1-4 end 5-8, så jeg tager forbehold for fejl i rapporteringen fra de nederste fire.
.

På 6. bræt: Unge Akhbari mod veteranen Poul Nørgaard.

.
Første færdige parti var Poul Nørgaard mod Akhbari. Ungersvenden fik efter sigende en god stilling med noget pres, men det hele fes ud i en remis. Mystisk, da Poul er en rigtig tjubang-spiller, der enten vinder eller taber, men ikke her. Ikke dårligt for unge Akhbari, der var 300 ratingpoints bagud fra starten – som på de fleste brætter, og Poul er en god, “halv” skalp. ½-½.

På 8. var der ingen tvivl. Vores lynmesteren Jonas spillede sort i en sicilianer og fik hurtigt godt fat og endte med at krølle begge ender sammen på Christian Overgaard. Gevinst i sikker stil til 1½-½ til 3.-holdet.
.

Stilheden før starten: Niels Christian mod kamphanen Leif Møller på 7. bræt. Det blev dramatisk.

.
Næste færdige hold var Niels Christian, der på 7. var oppe mod Altmeister og kompromisløs kamphane, Leif Møller, men vor mand måtte kæmpe hårdt, inden han driblede sig gennem Leifs kompakte forsvar og satte sort mat. 2½-½, og det gik allerede den rigtige vej på de nederste fire.
.

Kassereren Kai mod Formand Torkild; spil om pointet, rating og håneretten i resten af sæsonens bestyrelsesmøder.

.
Vores bestyrelse er på fem mand, og alle fem plus én af to suppleantervar involveret i aftenens match; mest prominent på topbrættet, hvor Kassepasser Kai havde de hvide mod 4.-holdets kompetente reserve, Formand Torkild. På papiret havde Torkild med 0,19 den højeste forventede score af alle på 4.-holdet, og han holdt længe gryden i kog. Den komplicerede stilling havde ikke mange afbytninger og så længe både skarp og lige ud, men i den slags rod er Kai en fisk i vandet og fik kombineret sig til en materiel fordel. Formanden opgav, og 3½-½.

.

Colin klar til kamp med de hvide brikker og visir.

.
Næste bræt færdig var nr. 5 mellem de holdledere, Colin og (bestyrelsessuppleant) Bjarne B. R. Ifølge eget udsagn startede Colin bedst. Meget atypsk var han hvid i en Caro-Kann, men formåede ikke at finde nogen måde at dirke murerens mørtel op, og da jeg omsider kom ind i lokalet, ville jeg helst have sort. Fordelen var dog ikke stor nok, og det fes ud i remis. Det vandt Bjarne hele 20 ratingpoints på! 4-1.
.

Bjarne Berring Rasmussen; holdleder for 4. og kampleder – og en forventet score på 0,05!

.
På 3. sad tredje bestyrelsesmedlem Morten Rasmussen mod Anders Haarup, og det så længe godt ud for hvid. En London (d4 + Lf4) gav Morten muligheden for c2-c4-c5 og en stor terrænovervægt på D-fløjen. Sorts bønder på d5 og e5 gav et flot centrum, og efter e5-e4 havde Anders en overvægt på K-fløjen.
.

Ex-formand Anders; godt humør både før og efter kampen – trods nederlaget til Morten.

Sort var dog dårligt udviklet, især på D-siden, så Morten ofrede en springer på e4 for først to og siden tre bønder. Klassisk nok: Har man fordel i udvikling, skal der lukkes op, så man udnytte fordelen. Men nogen hurtig afgørelsekom der ikke. En slow-motion afvikling sikrede hvid 2T + 6B mod T + L+ S + 3B. De fleste officerer blev byttet af, og ved udsigten til en ustoppelig, hvid friløber på K-fløjen opgav sort. Flot og frisk af Morten og 5-1.
.

Antonio i sin come-back-match mod Jesper Dalberg (t.h.)

.
Dagens mest spændende og især mest omskiftelige parti var på 2., hvor et “nyt, gammelt medlem”, Antonio Clerico har genfundet spillelyst og tid. Med 2100 rustne ELO lokalets højest ratede, men pointene var lidt bedagede, så han havde bedt om en “blød start”. Særlig blød blev starten dog ikke, for Antonios groft underratede modstander, bestyrelsesmedlem Jesper Dalberg (forventet score 0,08!), stod længe klart bedst som hvid i en slags benoni.

Jesper Dalberg klar til en god indsats mod overmagten.

.
Desværre kom Jesper til at lukke sin flotte, åbne d-linje. Det kostede fordelen, men chancen kom igen. Et flyvsk, sort tårn på c3 manglede dækning og kunne være blevet gaflet, hvis hvid havde set sit formidable killer-move. Det skete ikke, og hele pointet havnede hos Antonio. Jesper kan putte partiet i bunken af “the one that got away”; se partiet i nærmeste senere indlæg. 6-1 til Skanderborg 3.
.

Jan Hansen; klar til en koncentreret dyst mod Claus Qvist

.
På bræt 4 sad så sidste bestyrelsesmedlem Claus Qvist med de sorte brikker mod en velspillende Jan Hansen. En meget, meget lige og næsten symmetrisk stilling viste sig svær at skubbe liv i, men Claus samlede på de små fordele og fik en let fordelagtig stilling med D + L + S + 6B mod D + L + S + 6B. Uligefarvede løbere, men bestemt ingen død remis. Claus fremtvang afbytning af sort S mod hvids L; derpå dronningerne, og så sørgede hans Ld4 for at totaldominere den indelukkede hvide springer på a4. Sort vandt meget instruktivt til slutstillingen 7-1.

De 7-1 passede jo fint med ratingen, og det var en match, som både 3. og 4. kunne være tilfreds med. 3. pga. de mange points og de gode marginaler; 4. fordi de viste, at de bestemt ikke er ufarlige og kan byde modstanderen trods – selvom overmagten er ret stor. De kunne sagtens have scoret yderligere et par halve, uden at det havde været urimeligt.

Da det er den eneste kamp, der er spillet (og måske bliver spillet før jul overhovedet), er de to skanderborghold de eneste, der har points, og lidt frækt sagt ligger vi 1 og 2 i gruppen. Vores 3.-hold har endda syv gange så mange points som alle andre hold tilsammen 🙂

Nyd stillingen:
.

Stillingen efter én kamp: 3.-holdet fører sikkert foran 4.-holdet – så længe det varer 🙂

.

Ambitioner? Ingen tvivl om, at 3.-holdet satser på en sikker oprykning. Holdet var i noget svagere udgave én match fra oprykning sidste år, men det glippede. Det gør det ikke i år. Ud fra A-rækkens ratingtal har vi gode chancer for at blive årets tæskehold, i hvert fald indtil 6. HK pludselig finder på at aflyse årets turnering.

Og 4.-holdet? De skal bare kæmpe godt og blive i rækken. Kvaliteten, ratingtallene og mandsmodet er der, så det skal nok gå. Ellers mange gange undskyld for dagens øretæve.

.
Link til tabellen

De individuelle scorer

Views All Time
Views All Time
563
Views Today
Views Today
1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer