Alle ved, det går op og ned…

Slutstillingen i vores første optræden i Quarantäne Liga 1

Sådan er det jo! Vi var kommet på en meget hård opgave torsdag aften i Quarantäne-ligaen, hvor vi for første gang spillede med i den øverste række. Som stillingen i billedet viser, endte vi desværre sidst i gruppen, og må en tur tilbage i Liga 2. Det er dog vigtigt, at man også husker at rapportere de dårlige nyheder, så I skal ikke snydes for et referat! Og set på den lyse side, så må vores 10. plads jo alt andet lige betyde, at vi er top-10 i verden – og det er jo trods alt ikke helt dumt!

I den øverste række af Quarantäne-ligaen udregnes holdets score ved at lægge de øverste 12 spilleres point sammen, så det er meget vigtigt at have en bred trup, og samtidig er de andre hold også bare gode, så det er heller ikke så nemt at score point! Vi manglede et par stykker fra vores hold i søndags, men havde samtidig fået Henrik Svane og Martin Matthiesen med på holdet. Vi stillede således ganske fornuftigt op, med et hold der styrkemæssigt ikke var langt fra det, vi var rykket op fra liga 2 med.

Det stod dog ret tidligt klart, at vores kamp primært ville blive en kamp for overlevelse. Selvom vi fulgte nogenlunde med, lå vi konsekvent på en af de 3 nedrykningspladser, og som tiden gik, lagde vi os solidt på sidstepladsen. Afstanden op til den vigtige 7. plads kom først op på 20 point, så 30 point, og den endte til sidst på 40.

Jeg fik selv et kort glimt af håb, da afstanden til nr. 7 lå på omkring 25 point, og jeg lige havde vundet 5 partier i streg, nogen af dem endda med berserk. Så er man jo på ”streak” og scorer 4 point per gevinst (5 med berserk). Det håb blev dog slukket på den mest brutale vis, da jeg fulgte op med at tabe de næste tre partier…!

Frederik lå længe som topscorer for vores hold. Efter en dårlig start med 1/5, fulgte han stærkt op med 8/9 i de næste runder. Til slut gik han dog i stå, og lavede 1/5 igen, hvormed jeg lige akkurat kunne nå at indhente ham på målstregen. Ellers scorede vores hold ganske jævnt, og vores pointhøst var faktisk meget lig den, vi var rykket op med i søndags. Den nybagte far, Nicolai Brondt, lod i øvrigt til at have indfundet sig fint i forælder-rollen, da han gentog sin score på 25 point fra i søndags selvom vi var rykket en række op – hvis bare andre fædre gik til opgaven med samme ildhu – ingen nævnt, ingen glemt, men Rostgaard spillede f.eks. slet ikke, og Heine spillede kun et enkelt parti!

De to andre nedrykkere blev Hamburger SK og SF Deizisau. De har henholdsvis Rasmus Svane og Gata Kamsky som deres topmand. Rasmus scorede som sædvanlig masser af point, mens Kamsky som sædvanlig fik beskyldt en af sine modstandere for at snyde (han tabte i øvrigt det parti). Vi glæder os til at spille med dem igen på søndag, hvor det igen går løs i Quarantäne Liga 2, denne gang med tidskontrollen 3+0. Man kan melde sig til vores hold her: https://lichess.org/team/skanderborg-skakklub, og link til turneringen på søndag er: https://lichess.org/tournament/lsafaoaU. Man kan som sædvanlig også følge med på Frederiks stream på: https://www.twitch.tv/chessfis. Jeg håber, vi ses!

Views All Time
Views All Time
440
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer