Mads Andersen

Frederik Svane i VM-finalen!

I morgen, tirsdag, spiller Frederik Svane finale i U16-VM i online-hurtigskak. Modstanderen er iranske Amirreza Pour Agha Bala (2432), og det kan følges live fra kl. 16 på https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/fide-online-world-rapid-championship-u16/4/1/1. Der spilles to hurtigskakpartier med 15 minutter plus 10 sekunder pr. træk med start kl. 16:00 og 17:15. I tilfælde af ligestilling spilles der et afgørende Armageddon-parti umiddelbart derefter.

Vi havde et indbyrdes Skanderborg-opgør i kvartfinalen i søndags, hvor Frederik og Jonas løb ind i hinanden. Det opgør trak Frederik sig sejrrigt ud af efter et par intense partier, og mandag tog han så en sikker sejr i semifinalen mod amerikanske IM Andrew Hong.

Quarantäne Liga – Guess who’s back!

Slutstillingen i Quarantäne Liga 2, søndag 20/12

Vi er tilbage i den øverste Quarantäne Liga! Efter at have misset oprykningen med sølle 2 point i torsdags, var der kun ét mål for vores deltagelse i Liga 2 i søndags – vi skulle rykke op, og denne gang skulle det ikke glippe på målstregen! Det mål blev indfriet på smuk vis, da vi konstant lå med i toppen, og først til allersidst blev overhalet, så vi måtte tage til takke med en andenplads. Den tog vi dog gladeligt imod, da det jo stadig var en plads i top-3, og dermed sikrede oprykningen, der betyder, at vi slutter året af med at spille med i den bedste række næste søndag, d. 27. december!

Læs resten

Quarantäne Liga – Lige ved og næsten!

QL 2, torsdag 17/12 – Sølle 2 point fra oprykningen!

Der er gået et stykke tid siden jeg sidst kom med et Quarantäne Liga-referat her på siden. Det skyldes dog ikke, at vi ikke har spillet, eller at vores resultater ikke har været noget at skrive hjem om, men derimod, at skribenten har været ramt af opgaveskrivning og eksamen. Nu har jeg dog ikke flere eksamener før 2021, så her kommer en opsummering af vores præstationer de sidste par uger!

Læs resten

Alle ved, det går op og ned…

Slutstillingen i vores første optræden i Quarantäne Liga 1

Sådan er det jo! Vi var kommet på en meget hård opgave torsdag aften i Quarantäne-ligaen, hvor vi for første gang spillede med i den øverste række. Som stillingen i billedet viser, endte vi desværre sidst i gruppen, og må en tur tilbage i Liga 2. Det er dog vigtigt, at man også husker at rapportere de dårlige nyheder, så I skal ikke snydes for et referat! Og set på den lyse side, så må vores 10. plads jo alt andet lige betyde, at vi er top-10 i verden – og det er jo trods alt ikke helt dumt!

Læs resten

Oprykning til Quarantäne Liga 1!

Slutstillingen i Quarantäne Liga 2 søndag aften

På forhånd lignede det en svær opgave i Quarantäne-ligaen søndag aften: Vi manglede både Jonas og Filip pga. GM-turneringen i Chess House, og samtidig spillede vi for første gang i Liga 2, hvor det er scorerne fra de øverste 10 spillere på hvert hold, der tæller. Det så dermed ud til, at vi kunne blive alvorligt udfordret på vores bredde.

Læs resten

Quarantäne Liga – Holdlyn på lichess.org

Der er et meget begrænset udvalg af ”rigtige,” fysiske skakturneringer for tiden, da alle de store Opens er aflyst, og de europæiske holdskakligaer udsat. Online-skakken lever dog i bedste velgående, og nogle af de stærkeste individuelle turneringer, der arrangeres lige for tiden, er derfor den ugentlige ”Titled Tuesday” på Chess.com og den månedlige ”Titled Arena” på lichess.org.

Det er også muligt at spille online-holdskak, og en af de største og stærkeste online holdturneringer er den såkaldte Quarantäne Liga, også kendt som Lichess Bundesligaen. Turneringen startede i marts, da corona-pandemien satte alle de fysiske holdturneringer på pause. I starten var det primært tyske klubber, der deltog i turneringen, men den har siden vokset sig større og større, så der nu deltager knap 400 hold fra hele verden.

Turneringen spilles på https://lichess.org/ hver torsdag og søndag kl. 20:00-21:40, og man spiller i grupper med 10 hold, hvor nr. 1-3 rykker op, mens nr. 8-10 rykker ned.

Læs resten

Dobbeltrunde i Ballerup

Efter en måneds juleferie var det blevet tid til at spille holdskak igen. For førsteholdet gik turen denne weekend til Ballerup, hvor vi skulle forsøge at holde vores sejrsstime i live mod Brønshøj lørdag og Nordkalotten søndag.

Læs resten

4 på stribe i ligaen

Vi skulle forsøge at fortsætte sejrsstimen i ligaen, og forhåbentlig holde lidt snor i Køge, så der stadig resterer lidt spænding i kampen om danmarksmesterskabet. Turen gik denne gang til Jetsmark – det er efterhånden ved at blive lidt en tradition med en udebanekamp mod dem i en af sæsonens tre enkeltrunder.

Efter et par timers køretur var hele holdet fremme og klar til kamp. På trods af et afbud fra Nicolai V. Pedersen (hans blot andet afbud nogensinde for Skanderborg!) var vi på papiret svage favoritter over næsten hele linjen. Jeg mistede undervejs det store overblik over, hvilken rækkefølge folk blev færdige i, så her kommer mit bud på, hvordan kampen forløb:
Læs resten

Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer