Quarantäne Liga – Lige ved og næsten!

QL 2, torsdag 17/12 – Sølle 2 point fra oprykningen!

Der er gået et stykke tid siden jeg sidst kom med et Quarantäne Liga-referat her på siden. Det skyldes dog ikke, at vi ikke har spillet, eller at vores resultater ikke har været noget at skrive hjem om, men derimod, at skribenten har været ramt af opgaveskrivning og eksamen. Nu har jeg dog ikke flere eksamener før 2021, så her kommer en opsummering af vores præstationer de sidste par uger!

Sidst jeg skrev, havde vi netop haft vores første optræden i den øverste række i ligaen, hvor det desværre blev til en (ikke helt uforventet) nedrykning. Med udsigten til at få Jonas og Filip tilbage på holdet nu da GM-turneringen i Chess House var overstået, var der dog grund til optimisme, og planen var selvfølgelig at forsøge at rykke op igen. Sådan skulle det dog ikke ligefrem gå… En kombination af en meget tæt række, at vi måske underpræsterede en smule samt at vi kun spillede med 9 mand det meste af turneringen, mens det var pointene fra de 10 øverste der talte, betød, at vi endte på en 9. plads, der gav en billet direkte tilbage i liga 3. 

QL 2, søndag 6/12 – En 9. plads og en billet tilbage i Liga 3. We’ll be back!

Sådan et fald fra de højeste tinder ned til 3. bedste række er jo både spektakulært og tragisk. Det kan få én til at se indad og reflektere og sætte spørgsmålstegn ved hele vores Quarantäne Liga-projekt. Var vi mon blot en døgnflue, der kun skulle op og spille med i det fine selskab en enkelt gang? Kommer der mon nu en serie kaldet ’Skanderborg ’Til I Die,’ der dokumenterer vores kollaps? Havde Gata Kamsky mon fat i noget, da han endnu en gang beskyldte en af sine modstandere for at have urent mel i posen? Det nytter sjældent noget at dvæle alt for længe ved sådan nogle spørgsmål, og man må i stedet se fremad. Lykke kan som bekendt findes i selv de mørkeste tider, hvis bare man husker at tænde et lys. Nu havde vi et klart mål om at forsøge at ende nr. 1 i Liga 3, så vi kunne komme tilbage, hvor vi hørte til.

Det mål blev på flotteste vis indfriet ved først mulige lejlighed allerede torsdagen efter! Vi beviste meget klart, at vi hørte til en række højere oppe, og vi vandt rækken ganske suverænt. Jeg havde ellers lidt bange anelser, da jeg selv var forhindret i at spille den første halvdel af turneringen, men da Bjørn skrev, at han var klar på at spille (på en torsdag!), så vidste jeg, at det nok skulle gå, og at vi sagtens kunne rykke op – for vi havde jo gjort det før!

QL 3, torsdag 10/12 – En sikker oprykning tilbage til Liga 2!

De seneste to gange har vi så spillet med i Liga 2. Sidste søndag leverede vi en stabil præstation, hvor vi endte lige midt i rækken som nr. 5, og undgik både oprykning og nedrykning med en komfortabel margin på omkring 20 point (det er top-3 og bund-3, der rykker op og ned). Selvom målet selvfølgelig er at ende blandt de 3 bedste, så kan det være fint lige at stabilisere sig i rækken først – hvis vi for alvor vil blande os med de allerbedste, så kræver det et langt sejt træk og en god proces!

QL 2, søndag 13/12 – En placering midt i rækken, uden vi for alvor var tæt på hverken oprykning eller nedrykning

Torsdag (billedet øverst på siden) var vi så tæt på oprykningen, som man overhovedet kan være! Vi lå med helt i toppen hele vejen, og lå nr. 1 i en lang periode. Jonas var storspillende, og scorede vilde 74 point, og endte øverst i hele turneringen. Undervejs havde vi et forspring på 30 point ned til 4. pladsen, men det begyndte lige så langsomt at skrumpe, da vi gik lidt i stå, og en af vores 10 pointgivende spillere stoppede med at spille. Det endte således med en sand thriller, hvor hvert point talte i de døende sekunder. Turneringen er lavet sådan, at der er et turneringsur, der tæller ned i 100 minutter, og de point, man laver i sidste runde, tæller kun, hvis turneringsuret endnu ikke har ramt 0. Min egen modstander var således enten flink eller uopmærksom, da hav opgav med 5 sekunder tilbage på turneringsuret, i stedet for at bruge sit resterende minut på parti-uret og lade tiden gå. Jonas’ modstander var dog ikke lige så flink, og med udsigten til mat i næste, lod han sine resterende 10 sekunder gå, hvilket akkurat var nok til at turneringsuret løb ud først. Jonas var ellers på streak, så hans sejr ville have givet 4 point, og sikret oprykningen, men ak…

Vi får således endnu et forsøg i Liga 2 i morgen, søndag. Det er den næstsidste gang Quarantäne Liga i år, da vi hverken spiller juleaften eller nytårsaften. De to næste søndage er der dog dømt fuld action, og det kunne da være fedt, hvis vi kunne rykke op og slutte året af i den øverste række. Nu da vi ikke kan mødes og spille skak fysisk mellem jul og nytår, håber jeg, at der er mange, der vil komme ind og spille med på vores hold de næste par søndage kl. 20:00-21:40. Man melder sig til holdet på https://lichess.org/team/skanderborg-skakklub, og linket til turneringen i morgen, søndag d. 20. er: https://lichess.org/tournament/9b6qoqjx. Jeg håber, vi ses!

Views All Time
Views All Time
351
Views Today
Views Today
2
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer