Jonas Bjerre med i Julius Bär Challengers Chess Tour

Team Polgar vs. Team Kramnik.
Jonas er at finde på Team Kramnik, nr. 3 fra højre.

.
Meltwater-turneringerne på Chess24 er ikke kun Carlsen, Caruana & Co. Man har nemlig valgt at arrangere en turnering med to højt profilerede head coaches, Judit Polgar og Vladimir Kramnik, som gennem yderligere en stribe andre trænere hver har 10 juniorer at styre – fem af hankøn og fem af hunkøn. Dvs. 20 hypertalenter i alt, og mellem dem finder vi bl.a. forrige års Xtracon-vinder Praggnannanda (2608, Indien), Nihai Sarin (2620, også Indien), uzbekiske überwunderkind Nodirbek Abdusattorov (2627), tyske Vincent Kaymer og – søreme – vores egen Jonas Bjerre. Fire indere, tre amerikanere og resten er fra Østeuropa – lige bortset fra Keymer og Bjerre. Jonas er i øvrigt seedet nr. 7 blandt de 20.

Turneringen kommer til at køre 100 % i cyberspace Der står på nettet: “The Julius Baer Challengers Chess Tour is a set of tournaments running alongside the Meltwater Champions Chess Tour featuring the world’s most exciting young chess players. These players will compete individually for their teams, either Team Polgar or Team Kramnik. Kramnik and Polgar together with their teams of world-renown coaches will provide weekly coaching sessions with the players throughout the Tour“.

Turneringen (eller turneringerne) strækker sig over det meste af et halvt år og vil undervejs indeholde fire “challenges” og til slut en finale; dvs. fem “events” i alt. Hver challenge bliver lavet som fire-dages round-robin, og til sidst vil de otte bedste spille knockout for at finde en vinder. Mellem runderne vil de unge talenter blive intensivt trænet af en af en super-GM – fx ex-VM-udfordreren Boris Gelfand.

Den totale præmiesum er $100.000 med $15 for hver af de fire delturneringer og $40 i finalen. Lidt bedre end DM og vores egen klubturnering, og vinderen kan endda se frem til at blive inviteret med til en turnering med alle de dyre drenge. I ved – Carlsen, Caruana og den slags.
.

.
Trænere og spillere på de to hold ses HER.

Og så spilles det hele som altid på Chess24. Start 8/4-21.

Info på Chess24 om turneringen.

Judit Polgars videointro på FaceBook.

skak.dk er også vågnet op til dåd.

Og søreme om ikke DR.DK har noget om Jonas i Julius Bär.

Jonas skal i første runde møde indiske GM Gukesh med hele 2578. Der er ingen lette points i denne højspændte turnering. Vi andre dødelige kan fornøjes over, at ingen af de 20 spillere endnu har kørekort til en bil 🙂

Views All Time
Views All Time
148
Views Today
Views Today
2