World Cup update + ex update: Carlsen ude!!

VM Carlsen nåede semifinalen, hvor endestationen
blev den stærke polak Duda. Foto fra Tata i januar.

.
I skyggen af EM i bold, Touren og OL sidder verdens førende brikekvilibrister stadig live i Sochi og flytter bønder og officerer. Og det med et gevaldiigt mandefald. Faktisk er langt de fleste verdensklassespillere røget i svinget, og især tredje runde skulle vise sig slem overfor favoritterne. Nu før sjette rundes semifinaler er de 200+ spillere kogt ned til kun fire, og udover VM Carlsen er kun én spiller fra de øverste hylder sluppet gennem de mange nøglehuller: Den tidligere VM-udfordrer Sergej Karjakin.

I fjerde runde mødte Carlsen sin hidtil sejeste modstander: Den unge russer Vladimir Epishin, som gennem aktivt og fremadrettet spil tvang verdensmesteren ud i lynpartier, inden Carlsen nettede begge blitzpoints. Runden efter blev franske Bacrot overbevisende sendt ud 2-0 i de ordinære partier, og i semifinalen venter nu polske Duda. Han er måske noget underratet, men stærk nok til at Carlsen skal passe gevaldigt på. I fjerde sendte Duda kandidat Grischuk ud, og i femte den indiske stjerne Vidit. Se nedenfor for update 2.

Karjakin sidder så i den anden halvdel. Han kan endnu og sendte i fjerde franske MVL ud i mørket, og den sidste amerikaner, Sam Shankland blev offeret i femte – dog først i omkampen, der som de ordinære partier blev uden en eneste remis. Nok den mest underholdende kvartfinale. Nyd især første parti, hvor Shankland giver Karjakin en lektion i slutspil og især værdien af en garderet fribonde. Lærerigt for de fleste ikke-GM’er.

Karjakins modstander i semifinalen bliver russiske Fedoseev, hvis seneste trin har været Kroatiens Ivic og senest den unge iranske overraskelse Tabatabaei. Fedoseev virker umiddelbart til at have haft den letteste vej til semifinalen og har undgået de allerstærkeste. Det får han lov til nu.

Semifinalerne spilles i morgen lørdag. Start vistnok kl. 15 dansk tid. Indtil da kan kvartfinalerne nydes bl.a. HER.
.

*********************

.
Update 2:

Duda var sgu stærk. Faktisk for stærk til Carlsen, for de to ordinære partier endte med 1-1, og allerede i andet rapid-parti gik det galt for mesteren. 1½-½ til den underratede polak, som nu får fornøjelsen af at møde Karjakin i finalen. Karjakin selv gjorde russeren Fedoseev færdig allerede i de to ordinære partier. Remis i det første og gevinst i det næste, og så var det afgjort.

Chess Base’s referat af matchen.

Views All Time
Views All Time
117
Views Today
Views Today
1