Julius Bär, Kramnik Challenge + Update

Team Polgar (blåt, øverst) mod Team Kramnik (pink, nederst).
Jonas er på Team Kramnik, men de er efter to runder desværre bagud. Det gælder en tur til VM i Dubai.

.
Tiden er nu kommet til tredje runde i den store Julius Bär Challenge juniorturnering, hvor Jonas Bjerre jo skal krydse klinger med 19 andre af planetens største talenter. Tredje etape hedder “Kramnik Challenge” – efter de to første, hhv. “Polgar Challenge” og Gelfand Challenge”.

Alle turneringer laves som alle-mod-alle i en slags rapid-light-format (10 min. + 5 sek/træk), og efter de 19 runder uddeles en slags “Grand Prix-points” med store præmier til de bedste og endnu mere til den samlede vinder efter de i alt fire challenges.

Oveni er der indlagt en holdturnering, hvor halvdelen af spillerne er sat på team Kramnik, mens den anden halvdel er på Team Polgar. Alle spillere fra det vindende hold får en betalt tur til VM-matchen i Dubai i november-december. Desværre er Jonas’ Team Kramnik 5-6 points bagud efter de første to etaper, men det kan heldigvis ændre sig.

Kramnik Challenge starter i dag kl. 16, dansk tid, og Jonas møder i første runde en iransk pige (IM) med næsten 2500(!). I anden venter usbekiske Abdusattarov, som gjorde det godt til den nylige World Cup.

Følg partierne HÉR.

Skak.dk’s artikel ses HÉR.

**********************************************

Førstedagen blev en blandet landhandel for Jonas. Første runde gav en overbevisende gevinst som sort mod den (quindelige!) iranske GM Sarasadat Khademalsharieh, og i anden stod han længe overlegent mod Abdusattarov, inden et par dumme bøffer forvandlede +1½ til -2½. Det er ikke let at spille semi-lyn.

Tredje runde gav en remis mod den russiske 2500-mand Vorsin, inden han fjerde runde fik fornøjelsen af endnu en af forhåndsfavoritterne: tyske Vincent Keymer, der som bekendt gjorde sin GM-titel færdig på Isle of Man samtidig med Jonas. Men tyskeren spillede ganske enkelt bedre og vandt sikkert.

1½/4 på førstedagen, og de fortsætter i dag fredag kl. 16 dansk tid.

Følg Jonas HÉR.

Views All Time
Views All Time
209
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer