SMUK-Skak GM 3. runde

WIM Julia Antolak kom i tredje runde endelig på tavlen med andet end nuller.

.
Tredje runde i SMUK-Skak GM blev på mange måder et showdown. I de to første runder havde vi set en vis polarisering af feltet i en klar top med 2/2 ogen klar bund med 0/0, men tredje runde bød på flere partier mellem nogenlunde jævnbyrdige spillere. Det blev det ikke mindre spændende af.

Janik mod Nagy fes ud i en rolig remis efter 31 træk, men ikke uden en vis mængde drama undervejs. Sorts 18. – b5 er en stor bøf, som hvid knne have kapitaliseret af ved 20. Dc6, men det så han ikke, og sort kom hurtigt tilbage i vater. ½-½.

Julia og Nikolai havde begge fået en del tæsk i de første to runder (total 0/4), og man kan ikke bebrejde dem begge gerne at ville på tavlen. Det skete, men ikke uden en vis portion drama. Nikolai valgte en skarp og ikke særligt remissøgende pirc mod Julias e4, men omkring træk 14-15 påstår Stockfish en vis, hvid fordel. Fordelen fordampede, og de tog remis efter 1 træk. Det ligner en trend, så ½-½.
.

GM Yuri Solodovnichenko havde stor fordel, men missede chancen for at bringe sig alene i spidsen med 3/3.

.
Det rene GM-opgør mellem Yuri S. og Sabino Brunello var et rendyrket topopgør med begge på 2/2. Men det blev slet ikke kedeligt. n sicilianer med modsat rettede rokader er ikke just kendt som et remisvåben, især efter træk 20, hvor maskinerne påstod en afgørende fordel til hvid. 21. – Ld8 er ikke godt, og hvid holder føringen, indtil han leverer fordelen tilbage omkring træk 27. Remis efter….. 1 træk. Det er sgu en trend; ½-½.
.

IM Frederik Svane demonstrerede igen overlegen slutspilsteknik og har nu 2½/3.

.
“Danskeropgøret” mellem Filip og Frederik blev et opgør mellem to unge spillere, der begge har overrasket positivt. Og det blev skarpt. En hidsig nimzoinder resulterede allerede fra omkring træk 15 i en masse afbytninger, og i træk 26 var stillingen kogt ned til T+L mod T+S og fire bønder til hver. Alle andre ville have taget remis, men stillingen var stadig dynamisk, idet sort havde den fjerne bondemajoritet (2 vs. 1), så Frederik spillede på gevinst. Filip holdt balancen fint indtil 9. a3. Det taber glat, og hvid fik en lektion i værdien af den fjerne fribonde i et tårnslutspil. Tjek Botvinnik-Euwe fra Groningen 1946. Flot af Frederik, som ikke er så flink mod holdkammeraterne i Skanderborg. 0-1.
.

Bjørn Møller Ochsner – omsider udbytte af anstrengelserne.

.
Bjørn og Phillip var begge i slem pointnød efter to gange 0/2. Der skulle scores, og det måtte så gå ud over dagens modstander. Bjørn spillede 3. Lb5 i en sicilianer, men fik ingen fordel i åbningen. Dynamisk spil, men ingen objektiv fordel – lige indtil svenskeren med 24. – Dg6 satte sin dronning offside og gjorde den til et potentielt angrebsmål. Bjørn sov ikke i timen, men slog til med det samme, og da Phillip opgav i træk 32, var han den ulykkelige ejer af en ruin. 1-0.

Med sejren kom Bjørn lidt fri af mudderet i bunden. I toppen har Frederik Svane, Yuri S. og Sabino Brunello hver 2½/3.

.

Igor Janik Gabor Nagy½-½
Julia Antolak Nikolai V. P.½-½
Yuri S. Sabino B.½-½
Filip Boe O. Frederik Sv.0-1
Bjørn M. O. Phillip L.1-0

.
Dagens partier:

LiveChessCloud (virkede ikke i tredje runde)

Liveskak.dk

Chess24

Turneringstabel

.
De samme links kan bruges til morgendagens partier (4. rd.). Parringerne tirsdag hedder:

Sabino B.Nikolai V. P.
Frederik Sv.Julia Antolak
Gabor Nagy Filip Boe O.
Phillip L. Igor Janik
Yuri S. Bjørn M. O.

.
Det ligner umiddelbart flere opgør mellem topfolk og bundfolk, men intet er afgjort, før den sidste brik er sat i slag. Start kl. 17, og så beder vi til teknikguderne om bedre og mere samarbejdsvillige elektroner i morgen.

Views All Time
Views All Time
301
Views Today
Views Today
4
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer