SMUK-Skak GM, 7. rd.

I 7. rd. skiftede turneringen karakter fra at være en lukket GM-turnering til at være en hel festival. I forgrunden ses Viktor Haarmark Neilsen (t.v.) mod Nikolai Kistrup. Bagved anes de rutinerede kamphaner Martin Mathiesen og Mads Boe.
Foto: Vibeke Grue.

.
Mållinjen nærmer sig, og i opløbet bliver kampen om placeringerne naturligt nok intensiveret – både i top og bund.

Første afgjorte parti var den laest ratede Julia Antolak mod den højest ratede Yuri Solodovnichenko, og det “burde” så være spil til ét mål. Men nej. den polske WIM vandt jo flot over Lindgren i 6. rd. og havde bestemt ikke tænkt sig at lægge sig vandret mod den ukrainske topmand uden kamp. Faktisk kæmpede hun så godt, at det var hende der efter godt 20 træk havde en stilling, der lænede sig godt op af en mulig gevinst. Desværre var fortsættelsen ikke let at finde, så polakken valgte en sikker afvikling og remisen. ½-½.
.

GM Gabor Nagy startede med nederlag i 1. rd. (billedet), men har siden scoret 5/6 og er med helt oppe, hvor det er ekstra sjovt.

.
Svane mod Nagy var rundens topopgør, men opgøret osede af gensidig respekt og kom aldrig i nærheden af at være over remisgrænsen. Da de delte, stod de i et ultrakedeligt tårnslutspil med T+3B på hver side. Og når nu Yuri S. havde smidt en uventet halv, var ulykkerne ikke så store. Alle tre er stadig med i kampen om den endelige sejr.

Følgere af turneringen vil vide, at den italienske GM Sabino Brunello har haft det lidt hårdt i Skanderborg. Gevinst i de to første runder, og derefter har det magre udbytte været to remiser og to nederlag. Næppe det, han kom efter. I dag hed modstanderen Igor Janik, og efter en godt 20 træk i en italiener(!) begyndte Janik som hvid en slags kongeangreb. det var bare ikke farligt, og i stedet så sort sit snit til både at angribe i centrum og snart efter på begge fløje. Jeg gætter på, at Sabino har været yderst tilfreds med dagens indsats. 0-1.

Danskerdysten mellem Filip Boe og Bjørn Møller startede med en kongeinder. Den slags betyder normalt kompliceret kamp, men begge spillere må have haft de defensive briller på, så partiet nåede aldrig over remisgrænsen. De delte, så begge ligger fortsat i midterfeltet.
.

Sveriges Phillip Lindgren. Flink fyr, aktivt spil, men ringe pointhøst.

.
Dagens sidst afsluttede parti var Phillip Lindgren mod den tredje dansker, Nikolai V. P. De ligger begge i den kedelige del af tabellen, men derfor kan man godt spille til. Og det gjorde de. En afbytningsslav endte i et forbavsende dynamisk midtspil. Efter ca. 20 træk (et magisk tal i denne runde) havde Nikolai som sort en god fordel, men ligesom mod Brunello kneb det med at holde på fordelen. det hele fadede ud i ikke ret meget, og de delte efter 32 træk.
.

Igor JanikSabino B.0-1
Frederik Sv.Gabor Nagy½-½
Bjørn M. O.Filip Boe O.½-½
Nikolai V. P.Phillip L.½-½
Julia AntolakYuri S.½-½

.
Partierne kan spilles igennem her:

LiveChessCloud

Liveskak.dk

Chess24

Turneringstabellen

.
Fire remiser ud af fem partier er ny rekord for turneringen, men det var bestemt ikke uden kamp. Til gengæld flyttede de mange remiser ikke meget rundt på stillingen i hverken top eller bund. Øverst er Svane stadig i spidsen alene med 5½/7 (og ÉT sølle point fra GM-normen. Andenpladsen deles af Yuri S. og Nagy med 5, og Brunello er efter med 4. Jeg sætter stadig pengene på unge Svane som samlet sejrherre, og gerne på 7 pt. = GM-norm over kravet på 6½. Just guessing 🙂
.

Meget kan afklares i morgen, hvor programmet ser sådan ud:

Sabino B.Gabor Nagy
Phillip L.Frederik Sv.
Yuri S.Nikolai V. P.
Bjørn M. O.Julia Antolak
Igor JanikFilip Boe O.

.
Husk, at GM-turneringen starter lørdag kl. 15.30, så det passer med EMT’ens anden runde den dag (dvs. 3. rd.), og søndag startes der kl. 10, hvilket passer med EMT’ens 4. rd.

Følg med HER:

LiveChessCloud

Liveskak.dk

Chess24
.

Det “officielle” gruppebillede fra før turneringsstarten.
De 10 mestre kæmper stadig bravt mod hinanden.
Views All Time
Views All Time
167
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer