Skanderborg 5. hold mod Aarhus Skolerne

tirsdag 231121 spillede 5. holdet på udebane mod Aarhus Skolerne i det nye Chess House i Aarhus.

Skanderborgs hold er noget amputeret efter 2 permanente afbud. Holdet bestod af Bræt 1, Kristian Overgaard, Bræt 2, Hans Skovhus, Bræt 3, Bertram Knoblauch, Bræt 3, Vibeke Grue.

Første afsluttede parti var mit eget, hvor jeg først fik tilbudt at bytte modstanderens 2 løbere mod et af mine tårne. Jeg slog til, og så kørte det indtil træk 16, hvor jeg kunne få min springer i position i en gaffel, således kongen var skak og dronningen hos modstanderen ganske gratis kunne høstes i næste træk. Så opgav min modstander. 0-1.

Andet afsluttede parti var Kristian Overgaard. Ved 23. træk var partiet fuldstændig lige med dronning og begge tårne og lige mange bønder til hver. Kristians modstander foreslog remis, men Kristian insisterede på at fortsætte, og i 34. træk var Kristians modstander sat skakmat, da det lykkedes at få et tårn i selskab med dronningen ud for kongen, der stod helt nede på bageste felt. 0-2.

Tredje afsluttede parti var Vibeke, der førte med et tårn for en springer. Men Vibeke måtte kaste håndklædet i ringen efter at hendes konge blev mat med modstanderens dronning. Vibeke kunne ikke flygte, da hendes eget tårn afskar alle flugtveje. 1-2

Sidste afsluttede parti var Bertram, der kæmpede en hård kamp med de hvide brikker, og var bagud med en officer. Modstanderen endte med at have en springer i overtal, og begge havde 3 bønder. Det kunne ikke holdes for Bertram, og han valgte at opgive, da modstanderen kunne forvandle en bonde til dronning i løbet af et par træk. 2-2.

Alt i alt en godkendt indsats, der med lidt mere vind i sejlene kunne have medført en samlet sejr. Men hvis og hvis………

Views All Time
Views All Time
55
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer