Hans Skovhus

Silkeborg 4 – Skanderborg 5

Torsdag 20. JAN 2022 tog Skanderborg 5 til Silkeborg. Det er en svær udebane, og vi havde revanche tilgode.

Skanderborg stillede således op: Bræt 1, Jesper Pallesen, Bræt 2, Vibeke Grue, Bræt 3 Hans Skovhus, Bræt 4 Bertram Knoblauch.

Det lykkedes at besejre det stærke Silkeborg hold med 1,5 – 2,5.

På hjemmesiden er på resultattavlen er det anført, at Skanderborg stillede op uden at respektere ratingordenen.

Det stiller jeg med undrende overfor, for iflg. DSU stillede vi op i ratingorden, men problemet er, at DSUs ratingorden ikke er den samme som Skanderborg skakklubs ratingorden. Hvorfor ikke?

Første spiller der var færdig var Bertram, der lagde offensivt ud, med et kraftigt angreb mod modstanderens konge. Angrebet kunne ikke færdiggøres, og det kostede lidt, men da modstanderen tilbød remis accepterede Bertram.

Næste spiller der kunne afslutte var Vibeke, der blev presset helt i bund af Knud Mogens. Det endte i en gaffel med KMs springer, hvorefter der var frit valg mellem Vibekes dronning og et tårn. Det var det, og Vibeke måtte opgive.

Så stod det 1,5 – 0,5 til Silkeborg.

Næste spiller der fuldendte var Jesper, der på intet tidspunkt var presset, og havde fuldstændig styr på sin modstander, der kunne se, hvor det bar hen og opgav.

Sidste afsluttede parti var mit. Jeg stod i begyndelsen bedst, men min modstander havde et giftigt springer par, der gjorde det svært for mig at beholde mit materiale, og jeg slap nådigt ved at bytte et af mine tårne med en springer.

Så stod min modstander igen bedst, men det lykkedes mig at lave en del ravage hos ham med min springer, som endte ud i at jeg lavede en gaffel, hvor jeg fik frit valg mellem hans 2 tårne. Herefter tilbød jeg remis, men det blev afslået.

Jeg fik herefter etableret en afdækker skak med min løber/tårn, hvorefter jeg kunne høste modstanderens springer og score en bonde, gratis, så var spillet lige pludselig vendt til min fordel, og min modstander opgav.

Resultat 2,5 til Skanderborg og 1,5 til Silkeborg. Ratingorden eller ej.

Skanderborg 5 – VRS 3

Tirsdag 14. dec. 2021 havde vi hjemmebanefordel mod topholdet VRS 3. Skanderborgs hold var flg.:

Bræt 1, Jesper Pallesen, Bræt 2, Hans Skovhus, Bræt 3 Bertram Knoblauch og bræt 4 Vibeke Grue.

Læs resten

Skanderborg 5. hold mod Aarhus Skolerne

tirsdag 231121 spillede 5. holdet på udebane mod Aarhus Skolerne i det nye Chess House i Aarhus.

Skanderborgs hold er noget amputeret efter 2 permanente afbud. Holdet bestod af Bræt 1, Kristian Overgaard, Bræt 2, Hans Skovhus, Bræt 3, Bertram Knoblauch, Bræt 3, Vibeke Grue.

Læs resten

Skanderborg 5 versus Viby 3

Skanderborgs 5. hold mødte i aftes Viby 3 på hjemmebanen i Skanderborg.

Det var sidste frist for Århus holdene i denne omgang at forlade deres kommune for at spille skak, p.g.a. Corona restriktionerne.

4. Holdet havde besøg af Vejlby Risskov, så der var gang i skakken i Bellis.

Jeg vil give et kort referat af 5. holdets kamp mod Viby.

Holdet stillede op således: Bræt 1, Peer Jespersen, Bræt 2, Jesper Pallesen, Bræt 3 Aage Andersen og Bræt 4 Hans Skovhus.

Skanderborg gjorde rent bord og vandt matchen med 4-0. Første parti der var færdigspillet var med mig selv som deltager. Jeg satsede hele butikken, og valgte en aggressiv åbning med springer, løber og dronning i direkte angreb med det samme. Efter 19 træk var min modstander i en elendig positionering, og jeg var foran med et tårn og 3 bønder, og sort valgte at opgive. Næste spiller der blev færdig var Peer, i et ellers jævnbyrdig parti, hvor der blev linet op til det helt store slag med tårne og dronning der næsten stod i kø, som var det en Corona test. Peer var foran med et par bønder, og fik det drejet hen til at modstanderen valgte at kaste håndklædet i ringen. Så var der 2 partier tilbage, og næste færdige parti blev partiet med Aage som deltager. Det blev en hård kamp, hvor Aage havde 2 bønder ved siden af hinanden ude på fløjen, og med hjælp af sit tårn og kongen kunne hans modstander ikke forhindre Aage i at få en dronning. Så var den sejr i hus. Sidste mand på job var Jesper, der var ude i en næsten 4 timers kamp mod Vibys spanske islæt, Gonzales, der ikke kunne hindre Jesper i at få en dronning, og selv om han selv kun var et træk fra at kunne opnå denne fordel, kunne han ikke hindre Jesper i at komme til fadet, og ved hele tiden at kunne give skak med sin dronning og tårn, indtil Gonzales var udspillet.

Det var holdets første sejr i en meget svær pulje, og dejligt at kunne holdet 0 et, og køre den hjem med lutter sejre.

Skanderborg versus Århus Skakklub Skolerne/3

5. Holdet i D rækken mødte i går på hjemmebane Århus Skakklub Skolerne. Hjemmebanefordelen kunne vi imidlertid ikke udnytte, og løb ind i et klart nederlag på 1-3.

Skanderborgs hold bestod af Bræt 1 Jesper Pallesen, Bræt 2 Aage Andersen, Bræt 3 Hans Skovhus og Bræt 4 Vibeke Grue.

Aage Andersen vandt sit parti, mens øvrige måtte indkassere et nederlag.

Det må siges at være nogle stærke hold vi er oppe imod i D rækken i denne sæson. Det hold vi var oppe mod var ratet på bræt 1 med 1622, bræt 2 med 1400, bræt 3 med 1515 og bræt 4 med 1373.

Hvorfor der er en forskel på 115 i rating på bræt 2 og 3 er jeg ikke lige klædt på til at kunne forklare, men det var egentlig flot at få 1 point mod så stærk en modstander.

Silkeborg 4 versus Skanderborg 5.

Torsdag den 29. oktober 2020 havde Skanderborgs 5. hold fornøjelsen at møde Knud Mogens Jacobsen hold – Silkeborg.

Det slap vi ikke godt fra, idet vi måtte indkassere et klart nederlag på 3½ mod ½ point.

Vi havde afbud på bræt 1 ved Peer Jespersen, og istedet sprang Vibeke til, hvorfor vi måtte rokere rundt på opstillingen.

Jesper Pallesen, Aage Andersen, og Vibeke Grue tabte alle deres partier, mens jeg fik reddet en remis i land.

Det lover ikke godt i fremtidige kampe, især når man ser på de kommende modstanderhold, der alle – undtagen Viby har en væsentlig højere rating end vores hold.

Vi kan kun overraske i den gruppe, der virkelig er en dynamitpulje.

Skak i Ældresagens regi.

Lige en påmindelse fordi mange af klubbens medlemmer ikke har vist sig så meget på det sidste. Det er vigtigt, at også erfarne skakspillere møder op, og øser ud af deres store viden og erfaring ud i skakspillet.

Husk, også DU er velkommen til et spil skak i Ældresagens regi.

Vi spiller den første mandag og tredje mandag i måneden fra kl. 1000 til kl. 1200 i Bellis.

Læs resten

Indbydelse – sæsonafslutning i Skanderborg Skakklub lørdag den 12. maj kl. 1000

Guidet rundvisning – Skanderborg bunkerne og afslutning på sæsonen i klublokalerne.

Jeg tillader mig at minde jer på dette arrangement igen.

Ikke mange klubmedlemmer har indtil nu tilmeldt sig. Der er dog fortsat tid indtil 1. maj, men hvad venter I på? I må ikke gå glip af dette arrangement. Guidet rundtur til et enestående museum, og derefter smørrebrød i klublokalerne.
Det hele er GRATIS, så tøv ikke, men bak om dette arrangement.

De fleste kender Dyrehaven i Skanderborg som stedet hvor Danmarks Smukkeste Festival afholdes. Men vidste du, at der også er beliggende flere bunkers fra 2. verdenskrig?
Et af disse bunkeranlæg er i dag indrettet som museum fra en tid, hvor Skanderborg var i centrum for den tyske besættelsesmagt. Fra starten af 1944 og til krigens slutning i maj måned 1945 var kvarteret omkring Sølund og Dyrehaven hovedkvarter for Luftwaffe i Danmark. Hvis du ikke har set museet er der nu en enestående lejlighed til at se det, endda under ledsagelse af en guide, der fortæller om museet. Hvis du har set museet kan du sagtens tåle at se det igen. Der er hele tiden nye ting, og historierne bliver bare bedre og bedre. Hvis du vil vide mere kan du se på www.museumskanderborg.dk/museumsbunkerne Vi mødes kl. 1000 præcis i Dyrehaven ved Vandrehjemmet, og så venter ca. 2 timers rundvisning. Ægtefælle/påhæng og evt. børn er velkomne til at deltage i arrangementet. Efter museumsbesøget er vi sikkert alle blevet sultne, og så er Skakklubben vært ved et par stykker smørrebrød og en ostemad og en øl/vand/vin og en kop kaffe. Dette foregår i klublokalerne på Sygehusvej. Bestyrelsen håber, at alle vil bakke op om dette arrangement. Din tilmelding er nødvendig senest tirsdag den 1. maj 2018. Du kan tilmelde dig i klubben eller på mail til hans.skovhus@gmail.com eller tlf. 26855812.

Med venlig hilsen Bestyrelsen Skanderborg Skakklub

Skak i Ældresagens Regi

Lige en påmindelse fordi mange af klubbens medlemmer ikke har vist sig så meget på det sidste. Det er vigtigt, at også erfarne skakspillere møder op, og øser ud af deres store viden og erfaring ud i skakspillet.

Husk, også DU er velkommen til et spil skak i Ældresagens regi.

Vi spiller den første mandag og tredje mandag i måneden fra kl. 1000 til kl. 1200 i Bellis.

En del er kommet for at lære at spille skak, og dem tager vi os også af.

Eneste forudsætning er, at du er medlem af Ældresagen.

Husk! her er det tilladt at samtale, samtidig med man spiller skak. Det skal være hygge, og et godt socialt samvær.

Gerne tilmelding til undertegnede, så jeg har en fornemmelse af, hvor mange vi bliver.

Vi er kommet godt i gang med år 2019, og næste gang vi spiller er mandag den 21. januar 2019 kl. 10. Mød nu op og få et hyggeligt spil og en god snak!

Advarsel: Det er stærkt vanedannende. Du risikerer afhængighed.

Tilmelding kan ske på mail: hans.skovhus@gmail.com eller på tlf. 26855812.

Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer