Tata Challengers, Rd. 10 + 11

Jumabayev-Bjerre, 10. rd. efter 32. Td2+. Sort står til gevinst, men gevinstførelsen er langsom og sej. Først i træk 57 var den hjemme.

.
Det går bare godt nede ved de hollandske kyster. Efter gårsdagens sejr over en god 2600-inder (Ganguly) ventede i dag de sorte brikker mod Kazakhstans Rinat Jumabayev. Og søreme, Jonas førte det flot til mål og endte med at nette hele pointet i et slutspil, hvor han havde en kvalitet til gengæld for en hel horde af svage bønder på begge fløje. Se partiet HÉR.

Gevinsten tog tid. Lang tid, men hvad gør det, når den kommer, så nu har Jonas 6½/10 på en delt andenplads med nguyen efter suveræne Erigaisi (8½/10). Præstationsratingen for Jonas’ +3 siger indtil videre 2683!! Det skulle ikke undre, om Jonas kommer over de 2600 allerede i denne turnering. Lidt hovedregning siger, at 33 eller +4 er tilstrækkeligt, men det ved vi bedre om tre-fire dage.

I runderne 11,-13. venter nu tre “lettere” spillere med ca. 2500 i snit. Ikke let, men på papiret mindre besværligt end de 2600+-folk, han har dystet mod de seneste tre runder. Første step blev den russiske GM Murzin. Længe var stillingen helt lige, men Jonas har en behagelig evne til at få modstanderen til at kludre i enkelt udseende stillinger, og hér kostede det sort en løber, der noget umotiveret blev ofret på e3. Sort fik en del modspil, men han løb tør for trusler, og ved træk 48 var der ikke mere tørt krudt at skyde med, og han opgav. Han var bare en ren officer bagud.

Jonas har nu 7½/11 og en udelt andenplads i Challengers, og i morgen venter den knesiske WGM Zhu. Der er stadig 1½ op til Erigaisis 9/11 og den eftertragtede invitation til næste års Masters. “Trøstpræmien” er, at Jonas med sine flotte +4 formentlig er klatret over 2600 i live rating, hvilket gør ham til Damarks højest ratede, aktive spiller. Ikke så ringe endda.

.
********************
.

I Masters spillede førende Carlsen i 10. remis med Karjakin og i 11. remis mod Vidit til 7½/11Nærmeste forfølger er Rapport, der profiterede af, at Dubov i dag blev pillet ud af turneringen. Ikke fordi han nægtede at bruge maske, men fordi han blev testet positiv for Covid! Nemesis, surt show og pointet til Ungarn. Carlsen har Dubov i sidste runde og får et sikkert point dér, så en lille remis i morgen (mod Caruana), og han har vundet turneringen for 8. gang.

Views All Time
Views All Time
310
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer