Jonas og Thybo til EM i Slovenien + update

Søreme om ikke tiden er kommet til et individuelle EM, og dertil sender Unionen vores to højest ratede spillere, nemlig Jonas Bjerre og Jesper Thybo.

Spillerne er seedede, og i toppen af de 317 spillere finder vi Tjekkiets David Navarra på 2700. Jonas’ nye tal på 2601 har givet ham et seedningsnummer på 46, mens Thybo er lige efter som nr. 54. Unge Easwaralingam fra Kolding har med 2069 en seedning som nr. 246.

Tjek alle spillere HER. Bemærk masser af ukrainske spillere og ikke en eneste russer. Det er ikke let, når ens præsident partout vil føre krig.

Ganske som hold-EM spilles det individuelle EM i Terme Čatež i Slovenien, og hvis ellers de har de samme vitaminer i drikkevandet som sidste år, lover det godt. Spilstart d. 27. marts, og turneringen varer hele 11 runder. Og Jonas fortsætter takterne fra hold-EM med (indtil videre) flotte 3/3. I dag gik det ud over den armenske GM Aydin Suleymanli. Se partiet HER.

Unge Adesh Easwaralingam er meget lavt ratet/seedet, men har gjort det godt med 1½/3. Det samme har Thybo, men ud fra noget højere forventninger. Gevinst i første runde, nederlag i anden (til islandske Kjartarsson) og en remis i tredje har bibragt de 1½/3 = 50 %. Det er han næppe tilfreds med selv. Dagens remisparti mod tyske FM Bethke ses HER. De to første runder kan ses med mouse-over-funktionen.

Med sine tre fine gevinster ligger Jonas på en delt førsteplads (7. efter korrektion). Straffen kommer i morgen i form af sort på tredjebrættet mod franske Jules Moussard (2630). På nabobordet (2) sidder Rasmus Svane mod Thybos tidligere banemand, Islands Kjartarsson (2450), begge med max 3/3. Thybo og Easwaralingam sidder længere nede på hhv bord 68 og 61 mod hhv den ubetitlede tysker Wachinger (2376) og Israels GM Kobo. Hele fjerde rundes parringer ses HER.

Spilstart kl. 15 dansk tid.
.

Og resultaterne fra 4. rd.:

Moussard-Bjerre½-½
Kjartarsson-Svane1-0
Wachinger-Thybo1-0
Kobo-Easwaralingam½-½
4. runde ved EM. Ikke god for Danmark.

.
Turneringens officielle hjemmeside.

Referat på skak.dk (efter tre runder)

Views All Time
Views All Time
521
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer