The Final Countdown – 11. og sidste runde ved EM

I dag spilles 11. og sidste runde af det individuelle EM i Slovenien. Som ved alle andre schweizerturneringer slår resultaterne i de sidste runder meget hårdt i stillingen, og Jonas’ tabte slutspil mod Cheparinov i 9. kostede desværre en masse placeringer. Hans 6/10 er ikke helt retvisende, da han godt nok har mødt hårde folk i næsten alle runder, mens fx Thybo har haft langt blødere modstandere og alligevel kun er et mulehår bagud. 5½/10, selvom han endnu ikke har mødt en spiller over 2450(!). I seks af runderne har Jonas mødt +2630-folk.

Sådan er schweizere, men ratingsystemet er meget afslørende. Jonas har indtil videre +6, Thybo -24. I 11. skal Jonas og Thybo møde hhv. Vetoshko (Ukraine, 2507) og Tutisani (Georgien, 2442).

En, der også har mødt flere rigtig gode folk, er Rasmus Svane, som med 6½/10 faktisk er bedst placerede dansker. Desværre tysk på skakbrættet. Han møder i sidste runde Suleymanli (Armenien, 2525) og vil med en sejr kunne gå langt opad i tabellen. Ikke i toppen, hvor Bluebaum stadig er i spidsen med 8, dog delt med Sargissian. Bluebaum må have en kanonkorrektion, but you never know, for Sargissian synes at have en bedre gevinstprocent.

Endelig slutter unge Easwara…. af med Murko /Slovenien?, 2273). Hans egen rating taget i betragtning har han spillet en flot turnering og ligger på 4/10 og en solid ratinggevinst.

Spilstart kl. 15.

Views All Time
Views All Time
64
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer