Fortsat succes for Jonas i St. Louis + Update 2

Bjerre-Gledura, slutstilling. Nyd den kortbenede springer, som slet ikke kan dække alle bønderne.

.
Det går fortsat ikke så ringe endda i Jonas Bjerres første turnering i St. Louis, verdens måske stærkeste skakby og epicenteret for en masse fine aktiviteter, inkl. en lang række superturneringer med deltagelse af Carlsen og resten af verdenseliten plus en række turneringer for de lidt mindre ånder. Alt sammen pga. den velhavende familie Sinquefelds grænseløse glæde ved skak, og dét har så kastet en invitation af sig til Skanderborg og Jonas Bjerre.

5. runde i Summer Chess Classic endte ganske vist med en slem gang bøllebank mod armeneren Hakobyan. 6. var tomgang mod Ray Robson, som desværre synes at være udgået allerede før det, men i 7. fik Jonas samlet sig selv op fra gulvet og spillede et fremragende parti mod den topratede ungarer Gledura.

Et officersoffer i træk 20 blev vekslet til tre bønder, som blev til fire, og efterhånden som brikkerne forsvandt fra brættet sad modstanderen med sin kortbenede springer og endnu mere kortbenede konge og skulle dække alle Jonas’ bønder fra b- til h-linjen. Det lod sig ikke gøre, så 1-0 til Danmark. Slutstilling øverst; ellers tjek partiet HÉR. Et af den slags partier, hvor det at have taget Guldspringeren kan hjælpe en til de rigtige beslutninger i midtspillet. Før man plumper ned i de mange, tvungne afbytninger fra træk 20 skal man jo helst vide, om slutspillet vinder….

Forvirringen omkring OL-spilleren Ray Robson kan man på Chess24 kun se i form af en række ikke-spillede partier, men han synes at være udgået af turneringen. Der er sikkert en god grund til det, men det er ikke blevet justeret på hjemmesiden. Nogle af spillerne ser derfor ud til at have spillet syv partier, andre kun seks, men ikke hvorfor. Jo, Robson står sidst med 0/0 og flere uspillede partier. Mystisk.

Gevinsten mod Gledura bragte i øvrigt Jonas tilbage i toppen af det tætte felt. 3½/6 er nok til en andenplads efter Yu med 4/6, mens næstsidstemanden Smirin har 2½/6, og så altså Robson med 0/0. Flere står noteret for syv partier, så der er lidt forvirring.

8. runde spilles i dag torsdag kl. 20 dansk tid. Jonas har sort mod Ilya Smirin. Følg med HÉR.

I 9. og sidste runde får Jonas fornøjelsen af den førende Yu Yangyi. 9. runde spilles et par timer før de andre, dvs. spilstart kl. 11 lokal tid = kl. 18 dansk tid. Tjek efter HÉR – og så kan du se Danmark-Kroatien i TV lige efter 🙂

.
******************* UPDATE *******************
.

Øv og sgu! 8. runde endte med et nederlag til Jonas mod Smirin. Der tegner sig et billede af, at Jonas spiller klart bedre med hvid end sort – i hvert fald i denne turnering. Eller også er det lettere for modstanderen at forberede sig. Who knows?

9. og sidste runde spilles i dag fredag (10/6) kl. 18 dansk tid, og modstanderen er den førende Yu Yangyi. Jonas har 3½, så førstepladsen er udenfor rækkevidde, men han kan jo fortsætte den gode score som hvid og besætte andenpladsen 🙂

Tjek partiet HÉR.

.
******************* UPDATE 2 *******************
.

Ouch!! Det blev desværre til smæk i sidste runde efter et parti, hvor Yu fræk slog hvids catalanske bonde på c4 – og holdt den det meste af partiet. Da hvid omsider vandt den tilbage, havde sort opbygget et flot angreb med D+S+L vs. D+S+L, men med stor forskel på brikkernes kvalitet. -4 sagde Stockfish ret konsekvent, og selv efter afbytning af L mod S slog angrebet igennem.

Surt at slutte med nederlag i både 8. og 9. runde. Slutscoren bliver 3½/8, en sjetteplads (af ni) og et (gætter jeg) mikroskopisk ratingtab. Turneringsvinderen Yu endte på 6/8, og at ingen er noteret for 9 partier, skyldes som bekendt Roy Robsons udgang.
.

Slutstilling i Bjerre-Yu, 9. runde. Hvid opgav; det hele falder sammen.
Views All Time
Views All Time
88
Views Today
Views Today
2
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer