Sikker sejr i 4-By-Turneringen

20160928_213118-lille

Som (næsten) altid startede vi efterårssæsonen med en gedigen gang 4-by-skak mod tre af vore naboklubber. 4-by-turneringen har mange år på bagen, men hvilke byer, der egentlig deltager, er ofte et ret åbent spørgsmål. Silkeborg og Skanderborg er fast inventar i turneringen, men de to andre pladser synes at blafre lidt i vinden. Skive, Kjellerup og Randers har tidligere været med, og det samme har Herning og Viborg, og lidt for ofte har der slet ikke været fire hold. Fx i 2015, hvor kun Silkeborg og Skanderborg stillede op, mens ingen af de andre byer ikke kunne (eller ikke turde) stille hold.

20160928_213148-lille

Men nu i 2016 var turneringen tilbage som 4-by-dyst med Herning og Viborg som “de to andre”. Spillestedet var “Lunden” i Silkeborg, og det var som altid fremragende forhold. Godt arrangement, god kantine og god stemning.

Skanderborg stillede et 16-mands-hold, som ikke kunne undgå at tage favoritrollen på sig. Med en top, der hed Mads A., Mads Boe, Nikolaj V. P., Jackie, Jan Rode og Jonas havde vi et yderst slagkraftigt hold, og længere nede så det også godt ud. Faktisk skulle vi helt ned til bræt 13 for at finde første mand med en rating under 1900. Aldrig set før – og slet ikke sidste år, hvor vi var mere end almindeligt tynde i toppen.

Men ikke i år. Allerede i første runde havde vi den (forventede), moralske finale mod Silkeborg. ELO sagde, at vi ville knebent, og det skete. 9-7 til os, mens Herning slog Viborg 10-6 og tog en meget kortvarig føring. Kortvarig, fordi at Herning allerede i anden runde måtte lægge ryg til en silkeborg-afklapsning 12-4, mens vi slog Viborg 11½-4½. Før sidste runde førte vi således med 20½ mod Silkeborgs 19. Viborg og Herning kæmpede mest om 3.-4.-pladsen.

20160928_213333

Sejren var aldrig i fare, for Herning, som vi ellers tidligere har haft vores hyr med, blev hurtigt blæst af banen. På et tidspunkt stod det 8-0, inden de omsider kom på tavlen. 12½-3½ endte det med, og da Viborg stjal 5 pts. fra Silkeborg, sejlede vi sikkert i land med 33 pts. af 48 mulige foran Silkeborg med 30 – og Herning og Viborg langt bagude med hhv. 17½ og 15½.

Det er faktisk kun anden gang i historisk tid, at Skanderborg vinder pokalen udelt. Vi plejer desværre at underpræstere til den slags arrangementer, men ikke i år. Naturligvis havde vi flere folk med 3/3, og især Mads’ skal naturligvis hyldes på flotteste vis for sin max.-score på topbrættet. Dejligt, at vor hjemlige GM stadig har tid og lyst til at stille op til den slags hyggearrangementer. Mange tak for det 🙂

Individuelle resultater er at finde på Silkeborgs hjemmeside.

2017? Naturligvis skal der spilles igen, og så må vi håbe, at Herning og Viborg igen har lyst.

Views All Time
Views All Time
1430
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer