Korley, Ovsejevitsch og Solodovnichenko vinder SMUKskak 2022

Kassa Korley, delt turneringssejr og en dækbredde fra sin sidste GM-norm. Foto: DSU.

Det hele endte med, at de tre førende spillere helt fortjent delte turneringssejren i årets SMUKskak. Det var bestemt ikke overraskende, men der var alligevel spænding til det sidste, om end spændingen mest gik på, om Kassa Korley skulle slå Tiger H-P og dels vinde turneringen alene og dels få sin sidste, krævede GM-norm.

9. rds. først afsluttede parti var ikke overraskende GM-mødet mellem de førende krainere, Ovsejevitsch og Solodovnichenko. 24 træk i trækgentagelse, så havde begge spillere fået mindst en delt turneringssejr og valuta hjem til forsvarstropperne hjemme. ½-½.

Roshka-Uffe V-S inden partistart. Foto: DSU..

Roshka-Uffe V-S blev vildt. Dronningindisk tilsat et par sorte unøjagtigheder, så allerede efter 11-12 træk mener Stockfish at kunne tildele hvid “afgøende fordel”. Den blev større og større, men jyske Uffe kæmpede godt og heroisk mod både egne, svage bønder og overmagten, inden han ved truslen om mat i én måtte opgive. 1-0.

Det absolut mest lokale opgør var mellem Skanderborgs klubkammerater Nikolai V P og Filip Boe Olsen. Begge var startet turneringen super, men havde side fået bristet alle drømme om absolutte topplaceringer og GM-normer. Men den slags detaljer forhindrer ikke dramatiske partier med hidsige angreb. Der var jo også håneretten at spille om 🙂

Lokale mestre før action: Nikolai vs. Filip.

Og det blev der. Allerede efter 12-13 træk begyndte klipfisken at notere stor, sort fordel og et truende angreb mod hvids lange rokade. Sort ofrede glad en kvalitet på h8 til gengæld for det uimodståelige kongeangreb, og efter kun 24 træk var det slut. Mat i 2 var svær at forhindre. 1-0.

Viktor Haarmark Nielsen. Flot og underholdende turnering og dertil en IM-norm.

Dengla-Viktor skulle også vise sig at overstige alle forventninger. Begge var to af de relativt sene tilmeldinger til SMUKskak, men deres indbyrdes parti blev aldeles spektakulært. En lukket spanier med sort fiancetto gav hurtigt afbytning af det tunge materiel og to parter, der begge helst ville angribe på D-fløjen. Først i træk 29 fejler hvid, hvorpå sorts f5 gav både masseafbytning og afgørende fordel. Sort rystede ikke på hånden og kørte hele pointet hjem. Og godt var det, for Viktors 4½ var præcis dét, der skulle til for en IM-norm. Tillykke med det. 0-1.

Tiger-Korley før start en på Morten Børupskolen. Foto: DSU.

Og så var der Tiger H-P-Kassa Korley. Med den ukrainske remis kunne Korley have taget den “sikre vej” og spille en solid remis, men en gevinst ville give en solosejr PLUS den sidste, nødvendige GM-norm. Fristende, men det blev aldrig aktuelt. En balanceret catalaner gav en overgang en vis, hvid fordel. Omkring træk 30 var fordelen ligefrem vindende, men Tiger holdt ikke fast, og det tog 53 træk at nå en selvdød remisstilling. ½-½, delt førsteplads til Korley, men også et halv point fra den “rigtige målstreg”.

Facit: Tredelt førsteplads på 6 points hver. 1 point bagud endte Filip Boe og Roshka efter at have spillet to ret forskellige turneringer. Filip var startet som lyn og torden, men havde i midterperioden en svaghedsperiode. Roshka startede skidt, men har siden spillet sig op og sluttede altså over 50 %.

Lige efter, på 4½, finder vi så bl.a. Viktor Haarmark, der derved scorede første IM-norm. Han startede også blødt, men med en god slutspurt lykkedes målet.

Hele stillingen kan ses HÉR.

Views All Time
Views All Time
498
Views Today
Views Today
2
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer