Sidste klubturnering i 2022

Aftenens vinder af A-gruppen (Claus Qvist) i gang med at
vinde over Anders Haarup (en anden turnering; foto:
Vibeke Grue). Klik på billedet for bedre opløsning og skarphed.

.
Her i december blev 2022 sluttet af med en lille hurtigturnering i klubben. 14 deltagere betød, at de otte øverst ratede havnede i topgruppen (A), mens de seks sidste blev placeret i en tilsvarende seksmandsgruppe (B). Begge spillede round-robin med 15 mins. tid til hver spiller plus 5 sek./træk.

Vinder af B.gruppen blev med afstand til “feltet” Vibeke Grue og Carsten Leed (VRS), begge på 4½/5 og en indbyrdes remis. Det parti skulle Vibeke vist have vundet, men hendes evigt gode hjerte lod modstanderen slippe af krogen med en noget ufortjent remis, så hun nøjedes med en delt topplacering og 167(!) gode ratingpoints. Flot gået.

Knud Mogens blev nr. 3, hele 1½ point efter de to klare vindere. Den fulde tabel er at finde på DSU’s net.

I A-gruppen var der spænding til sidste træk. Claus Qvist lagde hårdt ud med sikre 2/2, men snublede så mod Kim Lunds frække og chancerige offerspil. Kim på den anden side tabte i første runde til Torben Gregersen, som til gengæld på andendagen fik læsterlige klø af Claus Qvist i en fejlslagen Benkogambit.

Det hele blev derfor afgjort af scoren mod resten af feltet, og der var Claus usvigeligt sikker med 5/5, mens konkurrenterne alle satte points til. Speed-specialisten Leif præsterede fx at nuppe en halv fra Kim i næstsidste runde, og så var der en slags finale i sidste runde: Claus-Leif, men det vandt ratingfavoritten (Claus) ret let til en samlet score på 6/7 (og +8 i rating). 2.-seedede Kim Lund snuppede det forventede sølv med 5½, og 3.-seedede Torben fik bronze med 5 points og dertil Gruppe A’s største ratinggevinst (75!). Torben er vist bare i færd med at spille sit livs bedste skaksæson.

Leif Møller dumpede med nederlaget ned som nr. fire med 4½ (og +50 i rating) foran Bjarne B. R. med 4. Havde Leif vundet over Claus i sidste runde, var han blevet delt vinder af turneringen. Alle resultater er at finde på DSU’s net.

Og så var det bare at sige god jul og godt nytår, og så ses vi alle til klubbens fantastiske 100 års-dag, onsdag d. 4. januar i klublokalerne. Tjek invitationen i din postkasse, eller kig her: https://skanderborgskakklub.dk/?p=5750.

Views All Time
Views All Time
278
Views Today
Views Today
2
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer