Grus i maskinen

Femte runde betød desværre, at Jonas fine stribe ved Kadet-VM blev bragt til standsning. Det er ellers startet godt nok i U12 med 4/4 efter tre flotte gevinster og en god sjat held i tredje runde, men i topopgøret i femte udviklede sig ikke helt, som det gerne måtte. Modstanderen var den topseedede Praggnanandhaa, og selv som sort havde den unge inder helt styr på det hele. Det havde de faktisk begge to, for partiet så (udefra) meget korrekt ud gennem åbning og midtspil. Skarpt og korrekt, men langsomt opnåede Sort et vist pres, og omkring træk 30 var den indiske fordel blevet stor nok til gevinst – i hvert fald ifølge Stockfish. Jonas forsvarede sig desværre ikke optimalt, og efter 45 træk var hele pointet forsvundet til Hindustan. Tjek partiet HER.

Ærgerligt, men næppe katastrofalt. Der er flere runder at gøre godt med, og vor mand har trods alt spillet fint indtil videre og kan sagtens håbe på en topplacering. Måske ikke verdensmester denne gang, men Jonas skal nok være med helt oppe i toppen.

Stillingen i toppen er, at tre mand stadig har max. 5/5. Udover inderen er det den rædsomt underratede kineser Cai Yuhao (1860!) og Andrew Hong fra USA. Ham får Jonas fornøjelsen af i sjette runde. Go get him!

Views All Time
Views All Time
2093
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer