DM 3. runde, mandag

.
Ikke uventet bød 3. runde i årets DM på nogle gevaldige slag. De to første runder producerede i alt NUL remiser, og i stedet blev tilskuerne forkælet med herlig kampskak. Den slags sker, når det gælder om at vinde snarere end ikke at tabe.

Dagens opgør og resultater endte som følger:
.

Jacob AagaardMartin Haubro1-0
Filip Boe OlsenJonas Bjerre0-1
Viktor HaarmarkNikolaj Borge1-0
Boris ChatalbashevLars Schandorff1-0
Jesper ThyboAllan Stig Rasmussen½-½
Møderne i DMs 3. runde (mandag) ved DM 2023. Stadig lavvande i remiskassen, for 4/5 af partierne endte med en vinder.

.
Første færdige var de i opgøret Aagaard-Haubro, hvor GM Jacob hurtigt fik ofret en masse bønder til fordel for en passiv, sort stilling. Det gik kun én vej, og den regerende danmarksmester måtte strække våben. God stil at begge spillere ville ind i kommentatorrummet hos Mas Boe og Rasmus Skytte og analysere partiet. Også dér så Aaggaard længst. Tillykke med dagens flotteste gevinst.

Filip og Jonas spillede dagens længste parti, og her var det GM Bjerre, der trak det længste strå. Det var virkelig skak i slowmotion, da han hele tiden udnyttede små fordele og til sidst gjorde dem store nok til at score en centrumsbonde. Med T+S+2B mod T+S+3B måtte Filip kæmpe hårdt, men uden succes. Jonas var sikkerheden selv, ofrede en kvalitet for to forbundne, ustoppelige fribønder og nettede hele pointet til 3/3. Filip har kun 1/3 efter den flotte gevinst mod Thybo i 1. rd. og siden to kedelige nuller.

Viktor Haarmark – Nikolaj Borge blev hurtigt forkortet til den afdøde superentertainer Victor Borge og lignede noget med gode chancer til begge parter – lige indtil Borge i tidnøden satte et tårn i slag på b8. Så kom Viktor på tavlen med årets første DM-gevinst.

Boris Chatalbashev (fotoet) spillede også et flot parti mod DM’s mest solide spiller. Men den danske bulgarer spillede flot på de små fordele, og da Schandorff opgav var han i regulær træktvang trods både T og L på begge sider. Hans løber var bare låst af egne, dumme bønder. Boris har nu 3/3 i en delt føring med Jonas, mens Schandorff må nøjes med en enkelt pind.

3/3 kunne også Allan Stig nå, men han kom aldrig inærheden af hele pointet mod Thybo, som satte flot turbo på de hvide brikker. Desværre for ham smuttede gevinstførelsen, og det hele fadede ud i en deling. Turneringens første remis, og Thybo har nu 1½ mod Allan Stigs 2½.

.

Dagens partier på Lichess.

Stillingen i LH-klassen. Ved at klikke på hvert tal kan du se partiet (dog uden noter).

Videokommentarer til rd. 1

Videokommentarer til rd. 2

Videokommentarer til rd. 3

Views All Time
Views All Time
274
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer