Bjarne BR

1 2 3 5

En næsten kollektiv nedsmeltning mod SK 68 V

Mandag aften drog vi (4-holdet) til Aarhus for at spille mod SK 68*s 5. hold. Det skulle vise sig at vi her var overmatchet. Kun Anders Haarup, Anders Nørløv og Thomas Jose’ Brandt Hansen formåede hver at fravriste modstanderen et ½ point. De 5 som tabte var Allan Andersen, Torben Gregersen, Asger J. Andersen, Bjarne Rasmussen og Leif Møller Hansen. Jeg så ikke meget af kampene, så derfor ingen beskrivelse. BBR

Herlig aften for 4. holdet i Vejlby-Risskov

Af forskellige årsager havde holdleder Axel Nielsen og ex-formand Anders Haarup afbud til aftenens kamp mod VRS 2.

Derfor var reserverne Allan Andersen og Bjarne Tornbjerg med. Fordi, jeg havde fuldt op med at spille, så jeg ikke meget af kampene men lidt. Og her er det sparsomme referat.

Efter ca. en time måtte Leif strække våben. Hvad der gik galt, så jeg ikke.

Efter så ca. 1½ time enedes Allan og modstanderen om remis efter lige spil.

Dernæst var det vor nye mand ,Anders Nørlev(der havde debut) som blev færdig. Han gjorde sin pligt og vandt.

Thomas Jose’ Brandt Hansen spillede 8. bræt. Også han vandt sit parti.

Undertegnede, som var konstitueret holdleder, spillede mod DSU’s kasserer. Efter en svag åbning, fik jeg mig lige så stille kæmpet tilbage. Sluttelig kunne jeg ved afbytninger vinde et tårn. Årsagen var at han ikke havde lavet et smutfelt til kongen på baglinjen.

Asger J. Andersen, klubbens ældste medlem, spillede solidt og enedes med modstanderen om remis.

Bjarne Tornbjergs parti endte remis, men det var ikke en fredelig remis. Der blev kæmpet bravt fra begge sider og evt. sejr kunne gå til begge sider. Efter afbytninger var der ikke mere i det.

Sidste mand var Torben Gregersen. Han spillede et spændende parti, hvor der skulle spilles nøjagtigt, for ikke at tabe. Torben havde dog tilspillet sig en ekstra bonde, men det var ikke det afgørende, for sluttelig var der mat trussel eller Dronningegevinst Altså et point. Slutresultatet var 5½-2½ i vor favør. Godt begyndt er halv fuldendt. Der kommer dog sværere kampe fremadrettet. BBR

Skanderborgs 4. hold mod VRS 2 d. 8.12.2020

Pga. Corunasituationen er det kun 2 kampe, der blevet afviklet i 6.hk’s A-række. Skanderborgs 4. hold har deltaget i disse 2. Den en kamp mod vort 3. hold, som tidligere beskrevet her. Tirsdagen var så mod VRS’s 2. hold. Deltagerne derfra var ovenud lykkelige for, at vi var villige til at afvikle kampen, da de ikke havde spillet skak i længere tid. Da de så endte med at vinde, var begejstringen helt i top.

Selve kampen varede under 3 timer, lidt usædvanligt. De enkelte partier så jeg ikke meget til, da jeg selv spillede. Mit eget parti var lige hele vejen , og det endte med ulige farvede løbere og seks bønder på hver side, og altså remis. Axels parti så jeg afslutningen af. De ville Axel vinde et tårn eller modstanderen ville gå mat. Axel var således den af os der vandt. herefter de enkelte resultater.

Poul Nørgaard 0 – 1 Ole Schmidt

Allan Andersen ½ – ½ Leif Nørholm

Asger J. Andersen 0 – 1 Jørgen Rasmussen

Axel Nielsen 1 – 0 Benjamin Høgh

Jan Hansen ½ – ½ Erik Hjorth

Bjarne B. Rasmussen ½ – ½ Hans J. Mikkelsen

Leif Møller Hansen ½ – ½ Poul Guldbæk Olesen

Kristian Overgaard 0 – 1 Carsten Leed

Afslutning af XTRACON Skakligaen

Med et ½ årsforsinkelse blev skakligaen afsluttet. Skanderborg Skakklub havde fået tildelt værtsskabet. Denne dobbeltrunde skulle jo som bekendt have været afviklet d. 21. og 22. marts., men det blev altså d. 5. og 6. sept. pga. Corunaen. Rammerne blev Morten Børup Skolen. Ved tidligere afslutninger har alle holdene kunnet sidde i Aulaen, men pga. omstændighederne, måtte en kamp spilles i et klasseværelse. Desuden skulle der også foretages afspritning af brikker og hænder både før og efter spillet.

Billeder fra weekenden

Læs resten

Skanderborg mod Randers 2

Inden denne runde lå vi pointmæssig på 1. pladsen. Dog har vi spillet 1 kamp mere end konkurrenterne. Til kampen havde vi fået holdet forstærket med Peter Grove, og han levede op til forventningerne. Jeg så stort set intet til de enkelte kampe, da jeg havde mere end nok i mit eget parti. Som kaptajnen gør og bør, var jeg den sidste, der gik fra borde efter 4½ timers kamp. Drømmen er oprykning til Mesterrækken, men der skal ske mirakler, hvis skal ske. Resultatet blev et nederlag på 5-3. Forventet var ca. 4 – 4. Her de enkelte resultater.

Peter Grove – Jannick Hansen 1-0; Kim Lund Larsen – Thomas Bauder jensen 0-1 Niels Chr. Christensen – Finn Andersson 0 – 1 Torben Gregersen – Claus Nis Andersen 0 – 1 Allan Andersen – Henrik Larsen 1 – 0 Bjarne Tornbjerg – Kurt Sørensen ½ – ½ Anders Haarup – Christian Murmann 0 – 1 Bjarne Berring Rasmussen – Sune Ørbæk Hansen ½ – ½

2 drenge til DM i Skoleskak

Skanderborg Skoleskak havde 2 spillere med i weekendens DM i Skoleskak, som blev afholdt i Ollerup ved Svendborg.

I yngste gruppe (F) deltog Marcus Kloster og opnåede en 7. plads med 4 vundne, 2 remis’er og 2 tab.

I næstyngste gruppe (E) deltog Egil Johansen og kom på 17. pladsen. Han vandt 4 partier, spillede 1 remis og tabte 3.

Begge er rigtige gode spillere, og hvis, de fortsætter med at spille skak, så er det ikke sidste gang, at vi har hørt til dem. BBR

1 2 3 5
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer