Bjarne Berring Rasmussen

1 2 3 7

Skoleskakstævne 7.okt.- hjælp søges

Om en uge afholdes Skanderborgmesterskabet i skoleskak. Ganske vist kender jeg ikke deltagerantallet, men der vil blive brug for hjælp. Hvis du har mulighed for at hjælpe til vil det være fint. Stævnet starter 9.15 så mød op en ½ time før.

Bjarne Berring Rasmussen – tlf:61725979 – email: bjarne160248@gmail.com

Der er åbent i klubben

Vi var 6 i tirsdags, hvor vi afviklede en lille hygge-lynturnering. Nu her på tirsdag d. 29. aug. er der igen åbent, så kom og deltag i en gang hygge/opvarmnings-skak, så i er klar til sæsonpræmieren, som er 5. september, husk tilmelding.

Afslutning GP-lyn

Afslutning på juni måneds GP-lyn endte med sammenlagt sejr til Asger J. Andersen med 25 points (scorede points + 3 p. for hvert fremmøde) efterfulgt på 2. pladsen Martin Jersild og Leif Møller Hansen med hver 24½. Gårsdagens resultater herunder, hvor Bjarne vandt.

Læs resten

Mange tak.

Med 14 dages forsinkelse vil jeg hermed sige rigtig mange tak for at blive udnævnt til æresmedlem af Skanderborg Skakklub. Det skete så en måned efter, at jeg blev tildelt titlen som årets leder i Skanderborg Kommune. Begge dele havde jeg ikke set komme, i særdeles ikke den sidste. Jeg er beæret og modtager begge dele med ydmyghed. Mange tak til dem der står bag. Mvh. BBR

Tak

Med lidt forsinkelse vil jeg hermed sige tak til dem, der har indstillet mig til prisen Årets Lede, og selvfølgelig også til dem der valgte mig. Jeg er beæret over denne udnævnelse og modtager den ydmygt.

Det var, som Morten har beskrevet, en hyggelig aften med god underholdning. Mvh. Bjarne

Herredsvang Open

Dette er en skoleskakturnering, som afvikles i det vestlige Aarhus. Der deltog 53 spillere, som var fordelt på 4 grupper. A-gruppen havde 10 deltagere, men ingen fra Skanderborg. Den vandtes af Robert Skytte, (6 af 6) som jo er kendt her i klubben.

I E-gruppen (med 20 spillere) deltog Mathias Ørsted-Olsen som opnåede en 4. plads med 4 af 6 p. Asger Trier Husted fik 8. pladsen med en score på 3½ af 6.

I F-gruppen (9 spillere) deltog Eliyas Orya og opnåede 3. pladsen med 4 af 6 p. Lumiere Martin kom ind på 6. pladsen 2½ p. af 6.

I N-gruppen deltog Viktor Endylo Nielsen i sit første Stævne og kom ind på 2. pladsen med 5 af 7 p. Der var 15 i gruppen. Viktor rykker dermed op i gruppen over. BBR

Lynmesterskabet 4-4-2023

Vi var 10, der var mødt frem for at deltage i årets lynmesterskab. Vi spillede så 9 runder alle mod alle. Det blev en hyggelig aften, hvor der indimellem lød et forbandelsens suk. Claus Qvist var rating favorit og scorede da også max. i de første 5 runder, men i 6. runde gik det galt mod Bertram. Pludselig var der 4 spillere a’ points. Claus var dog den eneste, der holdt teten og scorede yderligere 3 p. og dermed 8 p af 9. Titlen som lynmester 2023cvar i hus. Tillykke med det. 2. pladsen erobredes af Aske Brandtoft med 7½ p. og Bertram Zacho Knoblauch kom på 3. pladsen med 7 p. Claus fik overrakt vandrepokalen samt en samling øl fra Bryghuset. Aske modtog en flaske vin for sin placering. BBR

Skanderborg 3 i Aarhus

Med forsinkelse et lille resume’ fra 3. holdets afsluttende sæsonkamp i Aarhus mandag d. 13. marts. Inden sidste rundes start lå vi på 1. pladsen med et ned til aftenens modstander, som var den arrangerende klub SK68 IV. Desværre blev resultatet 3-5 i deres favør og det skete således Morten Fredsgaard Rasmussen (0), Niels Chr. Christensen (½), Torkild Salling (0), Bjarne Tornbjerg (½), Torben Gregersen (0), Anders Dyhr Nørløv (1), Bjarne Berring Rasmussen (½), Asger J. Andersen (½). Således blev SK68 vinder af gruppen med 25½ p. vi kom på 2. pladsen med 24½ p. 3-4 Randers 2 og Aarhus/Skolerne 3 med hver 23 p. Altså en jævnbyrdig gruppe, som kan siges at leve op til den nye turneringsform med gruppeopdeling efter Rating. Da, jeg har nok at gøre ved mit eget bræt, har jeg ingen beskrivelse af de enkelte kampe. Så fred være med det. BBR

Skanderborg 3 mod SK68 4

Skanderborg 1,2og 4 havde alle vundet deres kampe i denne runde. Vi ville ikke stå tilbage og vandt derfor 5-3. Der var 3 afbud, så derfor var der indkaldt reserver. Desværre var det reserverne der tabte, men det er jo tilfældighedernes spil. Claus Qvist spillede mod en, jeg har kendt fra Skoleskakken. Hvad der skete ved jeg ikke, men, da partiet var færdigt, var Claus sat mat. Hans egen udlægning.

Morten spillede mod en sine bekendte fra hedengangne Chess House. Partiet var længe lige, men, hvad der så skete, ved jeg ikke. Morten tabte.

Kim lund Larsen har selv beskrevet forløbet i sit parti her på siden. Han var hurtig færdig.

Niels Chr. Spillede et fint parti, hvor han endte med et par fribønder, der ikke kunne stoppes.

Torben Gregersens modstander dukkede aldrig op, så et gratis point.

Aske Brandt spillede også et godt parti. Partiet endte med T + bønder til hver. Dog fik Aske et par fribønder, der ikke kunne standses. Og altså gevinst.

Min modstander havde initiativet, men ikke mere end der var nogenlunde balance. men pludselig fik jeg muligheden for at bytte en tyk for to tynde. Derfor valgte modstanderen at give op, Det havde jeg ikke gjort.

Asger J på 8. brættet havde et godt initiativ og stod godt, men et par fejl kostede gevinsten og partiet.

Altså 5-3. Da vi mangler en kamp ligger vi på 3. pladsen BBR

2 drenge til DM i Skoleskak

Asger Trier Husted og Mathias Ørsted-Olsen var i den forløbne weekend deltagere DM i Skoleskak, som løb af stablen på den Fri Lærerskole i Ollerup ved Svendborg. Det blev til gode resultater idet Asger opnåede en 10. plads med 4 sejre 2remis og 2 tab. Mathias opnåede 4 sejre, 1 remis og 3 tab, hvilket rakte en 15. plads. Der var 38 i gruppen, så det var flotte placeringer. De har kun spillet kval. stævne, som deres eneste ballast.

1 2 3 7
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer