Bjarne Berring Rasmussen

1 2 3 5

Bertram vandt tirsdagsturneringen

Som det fornemmedes på Generalforsamling var/er der interesse for, at der holdes åbent og spilles skak i klubben på tirsdag. I hvert fald i maj måned.

Det var vi så 8 medlemmer, der benyttede os af  i aftes d. 10.maj.

Vi spillede i en gruppe med 10 min.  Pr spiller pr parti. Det blev en hyggelig aften med en utrolig spændende afslutning,

Læs resten

Skanderborg 4’s kamp mod SK 68 VI d.18. 1

Det skorter lidt lidt på gode resultater for dette vort 4. hold. Til ovennævnte kamp var vi klare rating favoritter. Men ratingtal er et, mens faktiske resultater noget andet. Resultatet blev det modsatte af forventede, som var 5½-2½.

Jeg så ikke meget til de enkelte partier, men lidt har jeg da .Torben Gregersen spillede mod den førhen stærkere spiller Graham Taylor, der dog er faldet lidt af på den. Torben tilkæmpede sig en remis efter godt og energisk spil. Asger J. Andersen spillede mod en førhen stærk skoleskakspiller, som stadig spiller godt. Asger kæmpede bravt, men sluttelig blev overmagten for stor, og Asger måtte se sig besejret. Anders Dyhr Nørløv havde også lige spil langt hen i partiet, men om det var den begyndende Corona, der gjorde udslaget, ved jeg ikke, men enden blev, at Anders tabte.

Også Anders Haarup tabte. Iflg eget udsagn havde han stået skidt det meste af partiet, og så er det jo op ad bakke.

Jeg selv vandt hurtig en bonde og stod rigtig godt, men desværre kludrede jeg i overgangen fra midtspil til slutspil og tabte bonden igen, og derved fik modstanderen en fribonde, som jeg ikke formåede at standse, og så var det slut. Axel Nielsen havde fornøjelsen af en af deres 2 kvindelige spillere og efter lige spil enedes man om remis. Leif Møller Hansens modstander var også en kvinde, Da jeg så det, syntes jeg, at Leif stod bedst, men galant som han er, så delte man pointet. Thomas Jose Brandt Hansen var vist den, der var hurtigst færdig,, og heldigvis var det med gevinst til følge. Jeg så eller hørte ikke, hvad der skete. Altså et nederlag på 2½-5½. Desværre ligger vi sidst i tabellen og skal møde 2’eren i sidste runde, som afvikles her i Skanderborg. Men efter de nye afviklingsregler, så rykker vi ikke ned.

Hlælp søges

På Lørdag d. 4. december er Skoleskakstævne Ppå Niels Ebbesen Skolen Der er brug for hjælp i såvel kantine som ved afviklingen af turneringen i øvrigt. Så har du lyst og tid så meld dig til undertegnede. Det er fra ca. kl 9.oo til 15.oo

Mvh. Bjarne Berring Rasmussen tlf: 61725979

Hedayatullah Akbari nr. 4 ved DM i Skolrskak

I den netop overståede weekend var der DM i Skoleskak. Arrangementet foregik på Den Frie Lærerskole i Ollerup-Sydfyn v. Svendborg.

Skanderborg Skakklub var repræsenteret ved Hedayatullah Akbari. Han spilled i Gruppe C., 14-15 årige. Akbari er 14 år. Han opnåede en fornem 4. plads ud af 30 deltagere. Hans score var 5 gevinster, en remis og desværre 2 tab, men en fornem indsats. Tillykke med resultatet,

P.T. spiller han med i vores klubturnering og står til at vinde gruppe 2. En ung mand på vej fremad.

En næsten kollektiv nedsmeltning mod SK 68 V

Mandag aften drog vi (4-holdet) til Aarhus for at spille mod SK 68*s 5. hold. Det skulle vise sig at vi her var overmatchet. Kun Anders Haarup, Anders Nørløv og Thomas Jose’ Brandt Hansen formåede hver at fravriste modstanderen et ½ point. De 5 som tabte var Allan Andersen, Torben Gregersen, Asger J. Andersen, Bjarne Rasmussen og Leif Møller Hansen. Jeg så ikke meget af kampene, så derfor ingen beskrivelse. BBR

Herlig aften for 4. holdet i Vejlby-Risskov

Af forskellige årsager havde holdleder Axel Nielsen og ex-formand Anders Haarup afbud til aftenens kamp mod VRS 2.

Derfor var reserverne Allan Andersen og Bjarne Tornbjerg med. Fordi, jeg havde fuldt op med at spille, så jeg ikke meget af kampene men lidt. Og her er det sparsomme referat.

Efter ca. en time måtte Leif strække våben. Hvad der gik galt, så jeg ikke.

Efter så ca. 1½ time enedes Allan og modstanderen om remis efter lige spil.

Dernæst var det vor nye mand ,Anders Nørlev(der havde debut) som blev færdig. Han gjorde sin pligt og vandt.

Thomas Jose’ Brandt Hansen spillede 8. bræt. Også han vandt sit parti.

Undertegnede, som var konstitueret holdleder, spillede mod DSU’s kasserer. Efter en svag åbning, fik jeg mig lige så stille kæmpet tilbage. Sluttelig kunne jeg ved afbytninger vinde et tårn. Årsagen var at han ikke havde lavet et smutfelt til kongen på baglinjen.

Asger J. Andersen, klubbens ældste medlem, spillede solidt og enedes med modstanderen om remis.

Bjarne Tornbjergs parti endte remis, men det var ikke en fredelig remis. Der blev kæmpet bravt fra begge sider og evt. sejr kunne gå til begge sider. Efter afbytninger var der ikke mere i det.

Sidste mand var Torben Gregersen. Han spillede et spændende parti, hvor der skulle spilles nøjagtigt, for ikke at tabe. Torben havde dog tilspillet sig en ekstra bonde, men det var ikke det afgørende, for sluttelig var der mat trussel eller Dronningegevinst Altså et point. Slutresultatet var 5½-2½ i vor favør. Godt begyndt er halv fuldendt. Der kommer dog sværere kampe fremadrettet. BBR

1 2 3 5
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer