Bjarne Berring Rasmussen

1 2 3 6

Skanderborg 3 i Aarhus

Med forsinkelse et lille resume’ fra 3. holdets afsluttende sæsonkamp i Aarhus mandag d. 13. marts. Inden sidste rundes start lå vi på 1. pladsen med et ned til aftenens modstander, som var den arrangerende klub SK68 IV. Desværre blev resultatet 3-5 i deres favør og det skete således Morten Fredsgaard Rasmussen (0), Niels Chr. Christensen (½), Torkild Salling (0), Bjarne Tornbjerg (½), Torben Gregersen (0), Anders Dyhr Nørløv (1), Bjarne Berring Rasmussen (½), Asger J. Andersen (½). Således blev SK68 vinder af gruppen med 25½ p. vi kom på 2. pladsen med 24½ p. 3-4 Randers 2 og Aarhus/Skolerne 3 med hver 23 p. Altså en jævnbyrdig gruppe, som kan siges at leve op til den nye turneringsform med gruppeopdeling efter Rating. Da, jeg har nok at gøre ved mit eget bræt, har jeg ingen beskrivelse af de enkelte kampe. Så fred være med det. BBR

Skanderborg 3 mod SK68 4

Skanderborg 1,2og 4 havde alle vundet deres kampe i denne runde. Vi ville ikke stå tilbage og vandt derfor 5-3. Der var 3 afbud, så derfor var der indkaldt reserver. Desværre var det reserverne der tabte, men det er jo tilfældighedernes spil. Claus Qvist spillede mod en, jeg har kendt fra Skoleskakken. Hvad der skete ved jeg ikke, men, da partiet var færdigt, var Claus sat mat. Hans egen udlægning.

Morten spillede mod en sine bekendte fra hedengangne Chess House. Partiet var længe lige, men, hvad der så skete, ved jeg ikke. Morten tabte.

Kim lund Larsen har selv beskrevet forløbet i sit parti her på siden. Han var hurtig færdig.

Niels Chr. Spillede et fint parti, hvor han endte med et par fribønder, der ikke kunne stoppes.

Torben Gregersens modstander dukkede aldrig op, så et gratis point.

Aske Brandt spillede også et godt parti. Partiet endte med T + bønder til hver. Dog fik Aske et par fribønder, der ikke kunne standses. Og altså gevinst.

Min modstander havde initiativet, men ikke mere end der var nogenlunde balance. men pludselig fik jeg muligheden for at bytte en tyk for to tynde. Derfor valgte modstanderen at give op, Det havde jeg ikke gjort.

Asger J på 8. brættet havde et godt initiativ og stod godt, men et par fejl kostede gevinsten og partiet.

Altså 5-3. Da vi mangler en kamp ligger vi på 3. pladsen BBR

2 drenge til DM i Skoleskak

Asger Trier Husted og Mathias Ørsted-Olsen var i den forløbne weekend deltagere DM i Skoleskak, som løb af stablen på den Fri Lærerskole i Ollerup ved Svendborg. Det blev til gode resultater idet Asger opnåede en 10. plads med 4 sejre 2remis og 2 tab. Mathias opnåede 4 sejre, 1 remis og 3 tab, hvilket rakte en 15. plads. Der var 38 i gruppen, så det var flotte placeringer. De har kun spillet kval. stævne, som deres eneste ballast.

Skanderborg 3 på besøg ho Randers 2

Efter ca. en times kørsel nåede vi til Randers Skakklub, hvor vi skulle møde deres 2. hold. På forhånd, efter ratingtallene at dømme, tegnede det til en jævnbyrdig kamp, og det blev det vel også, skønt vi tabte 3-5. Først færdig var Niels Chr. der tog en remis efter ca. 1½ time. Derpå var det undertegnede. Modstanderen var så flink at sætte Damen næsten gratis i slag i 12. træk. så var partiet i realiteten afgjort. Vi spillede yderligere 10-15 træk. Som holdkaptajn havde jeg så vist vejen. Kim lund spillede mod lokalets ældste mand. Alderen betyder vel rutine og erfaring. Kim måtte i hvert fald strække våben. Han var kommet en let officer bagud dog for et par bønder, men truende matsætning kostede yderligere materiale. og sluttelig tab.

Læs resten

Hjælp søges

Lørdag d. 3. december afholdes Skanderborg Mesterskabet i Skoleskak. Der er brug for hjælp. Så har du tid og lyst til at give en hånd med, så giv mig besked. Det kan være i kantinen eller til afviklingen i øvrigt. Stævnet starter kl. 9.3o. og slutter ca. 14.3o. Så fra en time før til ca 15.oo. Jeg ved ikke, hvor mange der kommer. Et gæt er ca. 50. + –

Bjarne Berring Rasmussen Tlf: 61725979

2 drenge til DM i Skoleskak

Mathias Ørsted-Olsen og Asger Trier Husted kvalificerede sig i weekenden til at deltage i DM i skoleskak. De går begge i 3.klasse og er 9 år. Mathias opnåede 5 p. af 6, mens Asger fik 3½ p. DM foregår på Den frie lærerskole i Ollerup ved Svendborg. Afviklingen sker i weekenden 25.-26.-27. nov.

Bertram vandt tirsdagsturneringen

Som det fornemmedes på Generalforsamling var/er der interesse for, at der holdes åbent og spilles skak i klubben på tirsdag. I hvert fald i maj måned.

Det var vi så 8 medlemmer, der benyttede os af  i aftes d. 10.maj.

Vi spillede i en gruppe med 10 min.  Pr spiller pr parti. Det blev en hyggelig aften med en utrolig spændende afslutning,

Læs resten

Skanderborg 4’s kamp mod SK 68 VI d.18. 1

Det skorter lidt lidt på gode resultater for dette vort 4. hold. Til ovennævnte kamp var vi klare rating favoritter. Men ratingtal er et, mens faktiske resultater noget andet. Resultatet blev det modsatte af forventede, som var 5½-2½.

Jeg så ikke meget til de enkelte partier, men lidt har jeg da .Torben Gregersen spillede mod den førhen stærkere spiller Graham Taylor, der dog er faldet lidt af på den. Torben tilkæmpede sig en remis efter godt og energisk spil. Asger J. Andersen spillede mod en førhen stærk skoleskakspiller, som stadig spiller godt. Asger kæmpede bravt, men sluttelig blev overmagten for stor, og Asger måtte se sig besejret. Anders Dyhr Nørløv havde også lige spil langt hen i partiet, men om det var den begyndende Corona, der gjorde udslaget, ved jeg ikke, men enden blev, at Anders tabte.

Også Anders Haarup tabte. Iflg eget udsagn havde han stået skidt det meste af partiet, og så er det jo op ad bakke.

Jeg selv vandt hurtig en bonde og stod rigtig godt, men desværre kludrede jeg i overgangen fra midtspil til slutspil og tabte bonden igen, og derved fik modstanderen en fribonde, som jeg ikke formåede at standse, og så var det slut. Axel Nielsen havde fornøjelsen af en af deres 2 kvindelige spillere og efter lige spil enedes man om remis. Leif Møller Hansens modstander var også en kvinde, Da jeg så det, syntes jeg, at Leif stod bedst, men galant som han er, så delte man pointet. Thomas Jose Brandt Hansen var vist den, der var hurtigst færdig,, og heldigvis var det med gevinst til følge. Jeg så eller hørte ikke, hvad der skete. Altså et nederlag på 2½-5½. Desværre ligger vi sidst i tabellen og skal møde 2’eren i sidste runde, som afvikles her i Skanderborg. Men efter de nye afviklingsregler, så rykker vi ikke ned.

Hlælp søges

På Lørdag d. 4. december er Skoleskakstævne Ppå Niels Ebbesen Skolen Der er brug for hjælp i såvel kantine som ved afviklingen af turneringen i øvrigt. Så har du lyst og tid så meld dig til undertegnede. Det er fra ca. kl 9.oo til 15.oo

Mvh. Bjarne Berring Rasmussen tlf: 61725979

1 2 3 6
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer