4 på stribe i ligaen

Vi skulle forsøge at fortsætte sejrsstimen i ligaen, og forhåbentlig holde lidt snor i Køge, så der stadig resterer lidt spænding i kampen om danmarksmesterskabet. Turen gik denne gang til Jetsmark – det er efterhånden ved at blive lidt en tradition med en udebanekamp mod dem i en af sæsonens tre enkeltrunder.

Efter et par timers køretur var hele holdet fremme og klar til kamp. På trods af et afbud fra Nicolai V. Pedersen (hans blot andet afbud nogensinde for Skanderborg!) var vi på papiret svage favoritter over næsten hele linjen. Jeg mistede undervejs det store overblik over, hvilken rækkefølge folk blev færdige i, så her kommer mit bud på, hvordan kampen forløb:

Mads Boe så på bræt 5 ud til at få en behagelig lille fordel med hvid mod Alexander Rosenkilde, og han lagde i lang tid pres på sorts isolerede d-bonde. I en lidt bedre stilling omkring træk 30 stillede Mads så et trick op, som så ud til at vinde bonden ved at udnytte en binding på sorts tårn. Sort havde imidlertid en mellemskak, som ophævede bindingen, og så havde Mads pludselig et tårn for lidt. Et irriterende tab!

Nicolai Brondt er blevet flyvende efter skiftet til Skanderborg. Han har vundet alletiders stærkeste Chess House onsdags-EMT allerede inden sidste runde, og i dag fortsatte han sit storspil. Han fik hurtigt en meget behagelig fordel med hvid på bræt 7 mod Henning Lau Rasmussen. Et udviklingsforspring blev forvandlet til en ekstrabonde (og dem siger man som bekendt ikke nej til!). Ekstrabonden blev senere til to, og til sidst kunne vores nyindkøb indkassere sæsonens tredje sejr.

Peter Grove gik med sort på bræt 6 hårdt efter Christian Gruberts konge. Angrebet betød, at Groves egen konge måtte blive i centrum. Det så mægtig kompliceret ud, og jeg nåede undervejs at tro både at hvid og sort stod rigtig godt. Jeg så dog ikke helt hvad der skete op mod træk 40, men da jeg selv var færdig og kiggede igen, var partiet blevet remis.

Jeg selv havde hvid på bræt 1 mod Jesper Thybo. Det blev symmetrisk engelsk, og jeg blev overrasket allerede i træk 6 med noget, som Jesper efter partiet fortalte mig, var spillet masser af gange før. På trods af dette lille hul i mine åbningskundskaber, formåede jeg alligevel at få spillet noget ikke helt tosset. Jesper fortsatte med at spille hurtigt indtil træk 16. Her tog han sig så til gengæld en ordentlig tænkepause, og indhentede mig på uret. Jeg havde et lille positionelt pres, og det var ikke helt oplagt, hvordan han helt kunne neutralisere trykket. Han havde måske chancen et par træk senere med en underlig taktisk løsning, men missede dette, og jeg fik i stedet byttet et sæt springere, hvorefter hans stilling var meget ubehagelig. Jeg fik snart en fribonde på d7, og op mod tidskontrollen lykkedes det mig at kombinere denne med trusler mod hans svækkede kongestilling, og efter 40 træk kunne han ikke længere undgå store materialetab.

Således førte vi 2½-1½ efter jeg selv var færdig, og på de resterende brætter så det meget lovende ud.
Jan Rode havde de sorte brikker på bræt 8 mod Tommy Nielsen. Hvid fik en lille terrænfordel på kongefløjen, hvor begge konger stod, men Rode havde til gengæld et initiativ i centrum og på dronningefløjen. Rode vandt noget materiale, og som jeg så det, fik hvid aldrig gang i noget alvorligt initiativ til gengæld. En sikker sejr til vores mand!

Mads Hansen spillede et kompliceret parti med sort mod Rasmus Thøgersen på bræt 4. Vores mand fik hurtigt tårn og to bønder for to lette officerer. Jeg var noget nervøs for, at hvid kunne få gang i et kongeangreb, men som partiet skred frem så det ud til, at Mads’ modspil var hurtigt nok. Hvid fik godt nok gang i et angreb op mod træk 30, men det kostede en officer, hvorfor Mads nu var en kvalitet foran. Jeg kunne ikke rigtig finde hoved og hale i, hvem der egentlig spillede på gevinst men til sidst fik vores mand styr på det, og sikrede kampsejren ved at bringe os på 4½ point. Mads har nu 4/4, og fortsætter bare hvor han slap sidste år, hvor han blev ligatopscorer!

Bjørn Ochsner havde sort mod Allan Stig Rasmussen på bræt 2. Der blev byttet dronninger tidligt, og Allan havde et lille initiativ ud af åbningen. Som jeg så det, fik Bjørn egentlig neutraliseret det meste af hvids pres, men spillede nok forkert i det følgende, og kom til at stå ret presset med et indelukket tårn på a8. Bjørn gav en officer for at komme ud i et vanskeligt slutspil med to bønder for en løber. Bjørn forsvarede dette stædigt, men måtte desværre ned til sidst.

Sidste mand færdig var Jonas Bjerre med hvid på bræt 3 mod Bjarke Jensen. Jonas kunne desværre ikke gentage sidste års mat i 15 træk mod samme modstander, men fik ikke desto mindre en god åbning og et initiativ. Jonas ofrede en bonde for at holde sorts konge i centrum, og det kostede sort to bønder at få byttet dronningerne og få kongen i sikkerhed. Slutspillet med en bonde mere for Jonas, var ikke helt simpelt, men vores mand holdt hovedet koldt, og kørte stille og roligt sejren hjem.

Således endte det med en sikker sejr på 5½-2½, hvilket var 0,75 bedre end vores forventede score. I den samlede stilling har vi sat os sikkert på 2. pladsen, men Køge fortsætter med at vinde stort, og de ser ud til at blive vanskelige at indhente. Nu går ligaen på julepause inden den fortsætter igen i januar. Hvis vi kan fortsætte med at have meget få afbud, så tegner det til at blive en sikker top-2 og Europa Cup-kvalifikation, og vi vil selvfølgelig fortsætte med at jagte Køge, og holde spændingen i ligaen i live.

Views All Time
Views All Time
1029
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer