Ungersvend i grænselandet

Brexit nærmer sig langsomt og kaotisk, og et af de steder, hvor man må forvente kaos, er Europas sydligste, britiske enklave, Gibraltar.

“The Rock”, som stedet kaldes, er et charmerende skattely nedenfor en 400 m høj og meget stejl klippe (kendt bl.a. fra indledningen af James Bond “The Living Daylights”).

.

Lystbådehavnen i Gibraltar.
Navnet “Gibraltar” kommer fra den araiske hærfører “Gibr al-Tariq”.

.

Tre af Gibraltars oprindelige indbyggere lopper sig.

.

Det trækker heller ikke fra, at man dér på toppen af klippen kan se Europas eneste, vildtlevende aber, og klimaet er selv om vinteren til at leve med. Endnu vigtigere er det naturligvis, at man dér spiller skak – endda en af årets stærkeste opens, som i år havde deltagelse af fx de to amerikanske esser Nakamura og So, Aronian, MVL fra La France og flere verdensklasse-russere – og så Bjerre Junior.

.

Jonas Bjerre i aktion fra sidste års DM-holdfinale.

.

Ikke overraskende gik det gimrende for den unge mand, og med 6½/10 fik han en flot placering som nr. 40/250 plus en ELO-gevinst på 15 pts. Især var han hård ved Israel – 3/3 efter bl.a. at have banket to 2500-folk i de to sidste runder.

Tjek stilling og partier på Chess24.

Turneringes hjemmeside er HER.

I toppen var det den unge russiske GM Artemiev, der scorrede sin allerførste store turneringssejr og sejlede alene i mål med 8½/10 fulgt af den unge inder Karthekeyan med 8/10. Nils (Gargamel) Grandelius fra Sverige blev bedste skandinav med 7/10 efter at have ligget i toppen gennem hele turneringen. Hans flotteste scoring kom i 6. runde, da han med sort fik skovlen under selveste Wesley So.

.

Gibraltars eget flag.

.

En af koloniens mange kirker, her den anglikanske fra downtown Gibraltar.

.

Glad arkitektur fra gågaden.
Views All Time
Views All Time
1122
Views Today
Views Today
2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer